2018. október 16., kedd, Gál, Aranka, Lehel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:17 Edzés közben támadtak rá a kétgyermekes magyar ultrafutó bajnoknőre, férje akadályozta meg az erőszakot12:06 Ártatlan IÁ-s szíriai menekült a kölni túszejtő - csak azt szerette volna szépen kérni, hogy vigye haza valaki11:42 Azt ígérik, marad az ingyenes oktatás a Corvinuson11:00 Kétszáz év együtt a zsidókkal: Szolzsenyicin mellőzött könyve talán most kitör a csendből (I. rész)10:25 Nincs már tele csövessel a Deák Ferenc téri aluljáró (sem)10:16 Szabó Balázs: több száz jobbikos kaphatott százezreket, hogy támogatásként befizessék a pártkasszába09:51 Így lehet mindig tiszta szélvédőd ősszel, télen is! - Univerzális szélvédőtakaró fólia autóra (x)09:33 Hitelközvetítők mennek börtönbe09:09 Romániában is véget vetnek a spontán tüntetéseknek08:01 Néhány zsidó szavazatért cserébe Ausztrália is elismerné Jeruzsálemet a cionista állam fővárosaként07:48 Azt hazudhatják a szaúdiak, hogy "rosszul sikerült kihallgatás" miatt halt meg a királyságot bíráló újságíró07:31 Sorra dőlhetnek meg a negatív vízállásrekordok06:54 Erdogan folytatja a tisztogatást a hadseregnél22:11 Újabb börtönbüntetés vár Egyiptom előző elnökére21:06 Salvini két afrikai miatt vár magyarázatot Macronéktól
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

Inkább hadd égjen: a svéd tűzoltók nem mernek rendőri kíséret nélkül belépni a no-go zónákba

Nem mernek belépni a svéd tűzoltók rendőri védelem nélkül a no-go zónákba, amelyek létét számos európai parlamenti képviselő tagadja. A tűzoltók mindenesetre nem tagadják ezt, sőt be is vallják, hogy szándékosan késnek addig, amíg meg nem érkezik a rendőri védelem.
Nem csak az EP-képviselők, hanem a svéd hivatalos közlemények is titkolják a no-go zonák létezését. A legutóbbi eset Uppsalában történt, ahova a tűzoltók csak a tűz bejelentését követően, három óra elteltével vonultak be – mondta az M1 tudósítója.
Uppsala egyik külterületén is rendkívül pokoli állapotok lettek úrrá: a tűzoltók sem mernek behajtani Gottsundába, ha valami kigyullad, mert a migránsok nagy valószínűséggel rájuk támadnak – írja a Breitbart.
Zoom
Ennek a malmői rendőrautónak is jól jött volna a tűzoltók gyors segítsége
Múlt héten, kedden este hét óra után hívták a tűzoltókat szemtanúk, mert több autó és egy parkolóház lángolt a no-go zónává váló kerületben. A tűzoltók azonban csak három órával később jelentek meg a helyszínen addigra kaptak csak rendőri védelmet. Az uppsalai rendőrség szóvivője, Lisa Sannervik szerint a tűzoltók biztonsága került volna veszélybe, ha rendőri biztosítás nélkül végezték volna a munkájukat. Az utóbbi időben ugyanis többször is volt példa arra, hogy a hatóságok embereire betolakodók támadtak.
A tűzben legalább ötven autó károsodott, több teljesen kiégett. A szemtanú, aki értesítette a hatóságokat, 45 percig várt a helyszínen a tűzoltókra, és alig akarta elhinni a késlekedés okát, mikor a diszpécserrel beszélt.
Sannervik nem is tagadta, hogy a tűzoltók szándékosan késtek, biztonsági okokból nem mentek ki az érintett területre. Mint fogalmazott: „Már több olyan esetünk is volt, hogy a tűzoltókat kövekkel dobálták a kerületben. Természetesen a döntésünk sajnálatos a környék lakóira nézve, de a csapatunk biztonsága a legfőbb prioritás számunkra.”
Az egység csak akkor kezdett el oltani, mikor megérkezett a felfegyverzett rohamrendőri csapat, amely megtisztította a garázsok környékét az új európaiaktól.
Sannervik szerint a tüzet bosszúból gyújthatták, ugyanis a múlt héten a rendőrség több embert is letartóztatott Gottsundában, akik drogkereskedelemben érintett bűnbandákhoz tartozhattak.
A mentők katonai felszerelésben vonulnak ki a no-go zónákba
A főképp migránsok lakta kerületek már több svéd nagyvárosban is no-go zónává váltak. Malmőben például fiatal betolakodók üvegekkel dobálták meg a tűzoltókat, és addig nem szüntették be a támadást, míg az egyenruhások biztonsági okokból el nem menekültek, maguk mögött hagyva a lángoló épületet. A mentőket pedig már annyiszor zaklatták, hogy a no-go zónákba katonai sisakban és golyóálló mellényben vonulnak ki, ha riasztják őket.
Nagy különbséget kell tenni Svédország és a többi európai ország között – hangsúlyozta a tudósító. A svéd rendőrség pár évvel ezelőtt egy 55 no-go zónából álló jelentést tett közzé hivatalos honlapján. Ebben nem no-go zónáknak nevezték a migránsok által kedvelt területeket, hanem az "állampolgári közbiztonság szempontjából kritikus területnek". Térképen jelölték meg ezeket a kerületeket. Finnországban ilyen no-go zónák nincsenek, azonban több olyan terület is van – főként pályaudvarok, központi területeket – ahol sok a migráns, és a molesztálások és lopások is rendkívül gyakoriak.
(Híradó - Breitbart nyomán)
Kapcsolódó: Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready