Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:26 Ferencvárosban is széthullott a baloldali szivárványkoalíció12:11 Nagyon távoli még a közösségi immunitás egy nagyszabású spanyol kutatás szerint11:27 Napi National Geographic: Majomlagzi Matters11:10 Hamis és rossz minőségű "egészségügyi védőfelszerelést" találtak két kamionban10:53 Egy nemzet végórái - néger milíciák a Ku Klux Klan egykori "szívében"10:43 Románia kibővítette a "zöld zónába" sorolt országok listáját10:28 Több mint egymillió embert evakuálnak egy japán szigeten09:59 Bubópestis miatt vezettek be óvintézkedéseket Észak-Kínában09:27 Tizenhattal nőtt az igazolt fertőzöttek száma08:43 Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását - havi egymillió heti egy munkanapért08:20 Kutatók: egyre több állatbetegség terjedhet át emberekre, ez a járvány is "előrelátható volt"08:15 Vádat emeltek terrorizmus miatt Evo Morales volt bolíviai elnök ellen07:58 Egy kis nyelvtörő reggelre: Kvon Dzsong Gun: Kim Dzsong Un nem tárgyal, Mun Dzse In félreértette Csö Szon Huit07:44 MN: a Magyar Honvédségé lesznek Európa legmodernebb harckocsijai07:31 Rózsaszín havat vizsgálnak a tudósok az Alpokban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A hatalmába bebetonozott kínai elnök szerint Marx az emberiség történelmének legnagyobb gondolkodója

Reklám

Karl Marxot a legnagyobb modern kori gondolkodónak nevezte Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken a pekingi kongresszusi központ Nagy Népi Csarnokában tartott beszédében, a Karl Marx zsidó filozófus, közgazdász születésének kétszázadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat egyik rendezvényén.
„Előnyöket kell szereznünk, magunkhoz kell ragadni a kezdeményezést, és meg kell nyernünk a jövőt. Folyamatosan fejlesztenünk kell azt a képességünket, hogy a marxizmus gondolatainak segítségével elemezzük és oldjuk meg a problémákat” – hangoztatta az államfő. Hszi szerint Marx az emberiség történelmének legnagyobb gondolkodója, és azért emlékeznek meg róla Kínában, hogy kinyilvánítsák a "marxizmus tudományos igazságába vetett szilárd hitet".
Zoom
Karl Marx németországi zsidó felforgató születésének 200. évfordulója alkalmából ünnepelnek a komcsik a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2018. május 4-én. A kommunista munkásmozgalom teoretikusa 1818. május 5-én született a poroszországi Trierben (MTI/EPA/Hou Hvi Jung)
Az AP amerikai hírügynökség jelentésében rámutatott arra, hogy Hszi egyrészt az ideológiai hatalom megerősítésének eszközeként használja Marxot, másrészt így kívánja tompítani a Kínai Kommunista Párton (KKP) belül azokat a kritikus hangokat, amelyek az elnöki tisztség betöltésének idejére vonatkozó korlátozás feloldása miatt érték.
A világ legsikeresebb merxista országainak listája:
Kínában majd egy hétig tart a Marx emlékének szentelt egyhetes rendezvénysorozat. A médiában beszélgetős propagandaműsorokban bizonygatják Marx elméletének helytállóságát, rajzfilmeket mutatnak be ifjúkoráról, "bizonyítandó", hogy elméletei milyen jelentőséggel bírnak a mai Kína és a következő generáció számára.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready