2019. január 21., hétfő, Ágnes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Egy finn városban már kötelező: egy 17 éves fiú és egy felnőtt férfi "szerelméről" szóló filmet nézettek az iskolásokkal - a hiányzók büntetést fizethettek21:37 Nagy lépést tett a férfi-kézilabdaválogatott az olimpiai selejtező felé21:14 Egész Spanyolország a csodában bízik: versenyt futnak az idővel a kútba zuhant kisfiút kereső mentőcsapat tagjai20:42 Viharzóna az USA felett - 15 tagállamra adtak ki riadót20:13 Heller Ágnest újraélesztik, félárbócon a Spinoza zászlaja, Kunhalmi szomika: náci karlendítés a Sneider-lagziban19:45 Kihallgatásra idézték be Moszkvában egy háborús vígjáték rendezőjét19:17 Twitter-csiripelésekben osztotta a demokratákat Trump18:43 Nagyon unatkozhatott a kiskunhalasi R. Viktor18:13 A magzatgyilkosság és az eutanázia ellen tüntettek életvédők Párizsban17:45 Moszkva: hét izraeli rakétát semmisített meg a szíriai légvédelem - négy F-16-ossal támadtak a zsidók17:24 Könnygázzal oszlatták a Macedónia névváltoztatása ellen tüntetőket Athénban16:55 A brit cégvezetők háromnegyede ellenzi a megállapodás nélküli Brexitet16:33 A Nagy Testvér is beköltözik a recepcióra: a rendőrség szabadon csemegézhet a vendégek adatai között16:04 Gazirtásra és amerikai sportokra is készülhettek a fiatalok Versegen15:27 Érdemes időben beadatni az influenza elleni védőoltást
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Bibi vizet prédikál a perzsáknak – a népirtó teljesen önzetlenül mentené meg milliók életét

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök angol nyelvű szózatot intézett az iráni néphez. A népirtó, zsidótelepítő, a megszállt területek és a környező országok lakosságát terrorizáló izraeli kormányfő a vízhiány enyhítése címén az iráni kormány elleni lázadásra szólította föl a perzsákat. A videó a miniszterelnök Fb-oldalára került ki, s Bibi a perzsák föllázítását célzó, az iráni és az izraeli nép barátságáról és kölcsönös tiszteletéről szóló beszéde előtt – Talmud-kötetekkel a háta mögött – kitölt magának egy pohár vizet, amelyet komótosan megiszik – ismerteti az izraeli kormányfő olcsó és megmosolyogtató politikai húzását a Má’áriv című izraeli újság.
„A mai nap az ivóvízzel kapcsolatban rendkívüli ajánlatot teszek Iránnak. Az iráni nép áldozata egy agresszív kormánynak, amely megvonja tőle a létfontosságú vizet. Izrael azonban Irán oldalára áll, s ezért szeretnék olyan ajánlatot tenni, amely sok iránit megmenthet. Az Iráni Meteorológiai Intézet közleménye szerint a lakosság majdnem 96 százaléka valamilyen mértékben szenved a kiszáradástól”, kezdi a perzsáknak címzett üzenetét Bibi, majd így folytatja: „Ötven millió iránit evakuálhatnak az otthonaikból környezeti csapások következtében. Több millió iráni gyermek a legalapvetőbb szükségletekhez sem jut hozzá. Izraelben is kevés a víz, de Izraelben a víz 90 százalékát újrahasználják. Izraelnek megvan a képessége ahhoz, hogy Iránban megakadályozzon egy környezeti katasztrófát. Szeretnénk segíteni az iráni népnek, de sajnos az ottani kormányzat nem engedi meg nekünk, hogy fizikailag eljussunk Iránba”, jelentette ki az izraeli kormányfő.
Zoom
Netanjáhu üríti vizes poharát a perzsák egészségére (fotó: Mark Jiszráél)
Netanjáhu ezután rátért a lehetséges megoldás ismertetésére: „Mivel az iráni kormányzat nem engedi meg nekünk, hogy odamenjünk (pedig nemrégiben Bibi ezt is beígérte – J. K.), kreatívnak kell lennünk. Létrehozunk egy perzsa nyelvű honlapot, s azon ismertetjük, hogy az irániak miként tudják újrafelhasználni a vizet, az iráni mezőgazdáknak pedig megmutatjuk, miképpen lehet hasznosítani az újrafelhasználandó vizet, s ez által élelmezni a családjukat. Az iráni kormányzat halált kiált Izraelre, de válaszképpen Izrael életet kínál az irániaknak. Az iráni nép jó és tisztességes, amelynek nem kell egyedül fölvenni a küzdelmet ilyen kormány ellen. Mi veletek vagyunk, segítünk nektek azért, hogy irániak milliói megmeneküljenek a szenvedéstől. Az iráni kormány gyűlölete nem akadályozhatja meg a két nép közti kölcsönös tiszteletet és barátságot.”
El-Kudszi – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready