2018. július 17., kedd, Endre, Elek, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:19 Rekord: soha nem volt még ennyi magyar adós08:25 Trump és Putyin is interjút adott a Fox televíziónak Helsinkiben - íme a két beszélgetés07:42 Turistahajóra zuhant a hawaii vulkán lávakitörése07:16 Lelepleztek egy gyerekkereskedelemmel foglalkozó klinikát Kijevben06:55 Valóságos aranybányát talált egy német-egyiptomi régészcsoport Szakkarában22:59 Háztartás és autó mellett már repülőt is vezethetnek a nők Szaúd-Arábiában22:44 Akadozik a kárpátaljai cigányok "magyar közösségbe integrálása": református imaház és óvoda lángolt Nagydobronyban22:33 Otthon máris bírálják Trump helsinki kijelentéseit22:16 Fogolyszökés miatt keresi a XV. kerületi rendőrkapitányság ezt a szép szőke herceget21:55 Így ünneplik a vb-győzelmet a multikulturálisok: fosztogatnak, autókat gyújtogatnak, törnek-zúznak a színesek21:26 Eltörölték a nők stadionlátogatási tilalmát Iránban20:48 A diplomaosztó buli zavarta a bácsbokodi késelőt - az áldozatok ismerősei a biztonság kedvéért jól helybenhagyták a dühöngőt20:28 Kelemen Hunor szerint korrekt volt a román hatóság, amelyik három hónapig ült a Minority SafePack ívein20:07 Hát persze hogy kiköthettek Olaszországban a rühöséket szállító migránstaxik19:46 A brit kormány elfogadta a keményvonalas Brexit-tábor módosítási javaslatait
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

"Ezek bűnözők, nem menekültek" - Salvini bilinccsel várja az élősködőszállítmányt

Danilo Toninelli olasz infrastrukturális miniszter döntése nyomán a szicíliai Trapani kikötőjébe érkezik meg az a több mint hatvan afrikai migráns szerda délután, akiket Vos Thalassa olasz teherhajó "mentett meg" a Földközi-tengeren – Matteo Salvini belügyminiszter viszont azt akarja, hogy a migránsok bilincsben érjenek partot.
Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) nevű kormánypárthoz tartozó Toninelli döntött arról, hogy az olasz parti őrségnek a migránsokat szállító hajója olasz kikötőben teheti partra a csoportot. Ez az első alkalom, hogy migránsokat szállító hajónak nem a belügyminiszter, hanem a kikötők felett rendelkező infrastrukturális tárca vezetője ad engedélyt a kikötésre. Matteo Salvini belügyminiszter kijelentette, mielőtt a 67 migráns leszáll a parti őrség Diciotti nevű hajójáról, tudni akarja mindegyik pontos nevét és nemzetiségét. Hangsúlyozta, hogy a migránsoknak bilincsben kell partra szállniuk.
"Ezek bűnözők, nem menekültek, erőszakkal eltérítettek egy hajót, ezért börtönbe kell kerülniük, utána pedig visszavisszük őket hazájukba" – jelentette ki az olasz belügyminiszter. A többségében közép-afrikai férfiakból álló migránscsoportot a Vos Thalassa olasz felségjelzésű teherhajó vette fedélzetére líbiai vizeken még hétfő este. A bevándorlócsoportot később az olasz pénzügyőrség Dicotti nevű hajója vette át a fedélzetére, de az olasz belügyminiszter bejelentette, hogy a migránsok így sem érhetnek partra Olaszországban.
Olasz hatósági információk szerint az áthelyezésre azért került sor, mivel az afrikai migránsok megtámadták a Vos Thalassa olasz legénységét, attól tartva, hogy visszaviszik őket Líbiába. Matteo Salvini szerdán a belügyminisztériumban a haditengerészet, a parti őrség és más hatóságok képviselőivel egyeztetett a földközi-tengeri mentés szabályairól. A belügyminiszternek az az álláspontja, hogy a Líbiához tartozó, úgynevezett Sar-zónában, vagyis a keresési és segítségnyújtási tengeri övezetben kizárólag a líbiai parti őrség hajóinak kell mentést végeznie, még akkor is, ha esetleg egy olasz felségjelzésű hajó közelebb van a segítséget kérő vízi járműhöz.
Salvini úgy nyilatkozott, hogy az EU belügyminisztereinek Innsbruckban esedékes csütörtöki találkozóján hangsúlyozni fogja, hogy Olaszországból távozzanak, ne érkezzenek migránsok. A migráció féken tartásával csökken a tengeri átkelés miatti halottak száma is – mondta a belügyminiszter.
(MTI nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready