Zavargásba fordult szombat este Chicagóban egy tüntetés, amely néhány órával azután kezdődött, hogy meghalt egy Harith Augustus nevű néger, akit rendőrök lőttek le igazoltatás közben a város egy déli kerületében – írja a USA Today.
Zoom
A lelőtt fegyveres (képek: Harith Augustus Fb-oldala)
A több tucat fajti a halálos lövés helyszínénél gyűlt össze, ahol kövekkel és üvegekkel kezdték dobálni a rendőröket, miközben "gyilkosok", "nincs igazság, nincs béke" és hasonló rigmusokat kiabáltak, és dulakodás is kialakult. Három vagy négy rendőr sérült meg, négy tüntetőt állítottak elő.
A felháborodást kiváltó akcióban a rendőrök a South Shore nevű városrészben igazoltatták a férfit, aki a rendőrség későbbi közleménye szerint "egy fegyveres személy jellegzetességeit mutatta", és amikor a rendőrök közeledtek felé, megpróbálta ellökni őket magától és elmenekülni. Ekkor a rendőrök szerint a fegyveréért nyúlt, ezért lelőtték. Ezután valóban találtak nála fegyvert. A lövést leadó rendőr 30 napon át csak irodai munkát végezhet, amíg a rendőrség kivizsgálja az esetet.
(Kuruc.info - Index - Heavy - Twitter nyomán)