Megkéseltek két amerikai kosárlabdázót vasárnapra virradó éjszaka a kelet-romániai Brailán, egyikük állapota súlyos, a másik sportolóé stabil – közölte az Agerpres hírügynökség.
A 24 éves Darrel Bowie és a 25 éves Joseph McClain egy hónapja igazolt a nemzeti ligában játszó brailai CS Cuza Sporthoz. Több csapattársukkal együtt egy szabadtéri szórakozóhelyen töltötték az éjszakát, ahol hajnali két óra körül tettlegességig fajuló konfliktusba keveredtek egy másik társasággal.
Zoom
Darrel Bowie, Joseph McClain és két honfitársuk inkább már nem maradna tovább abban a szép országban
Az Obiectivbr.ro portál értesülései szerint a mellékhelyiség előterében támadt rájuk késsel egy büntetett előéletű, közismert alvilági figura, és mindketten számos sérülést szenvedtek.
Mindkettőjüket megműtötték, a súlyosabb állapotban lévő, fiatalabbik játékost kezelőorvosai egy bukaresti kórházba akarják áthelyezni. A helyi média szerint azonban a sérültek amerikai kórházba szeretnének kerülni, és másik két amerikai csapattársuk is Románia elhagyását fontolgatja.
Néhány éve is oláhcigány gyilkolt
Az incidens kísértetiesen hasonlít arra a hét évvel ezelőtti összetűzésre, amelynek nyomán életét vesztette egy tengerentúli kosaras Romániában - emlékeztet a Krónika.
Zoom
Chauncey Hardy és olácigány gyilkosa, Adrian Tanasoaia
2011 októberében Giurgiu egyik éjszakai szórakozóhelyén egy helybeli cigány ököllel megütötte a 23 éves Chaunchey Hardyt, aki a földre esett, és koponyasérülést szenvedett, valamint eltört két csigolyája. A kosárlabdázó már kómában volt, amikor beszállították a bukaresti kórházba, ahol röviddel a rajta végrehajtott operáció után meghalt.
Chaunchey Hardy a CSS Giurgiu csapatának kosarasa volt, és éppen együttesének a bukaresti Dinamo felett aratott sikerét ünnepelte, amikor több férfi rátámadt. Gyilkosát, Ionuț Adrian Tănăsoaiát a bukaresti legfelsőbb bíróság hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.
(MTI - Krónika nyomán)