2018. november 21., szerda, Olivér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:06 Donald Trump: Szaúd-Arábiával szövetségesek maradunk, mert szem előtt tartjuk Izrael érdekeit21:02 Az üzemanyag adóemelése ellen tiltakoznak a franciák, de Macron "ellenáll"20:06 Orbán támogatottja szerint nem a migránspárti erők, hanem a nacionalizmus és antiszemitizmus az ellenfél az EP-választáson19:39 Líbiában egyre szakszerűbben kezelik a migránskérdést18:55 A tehén- és kecskeszarvak problematikájáról népszavaznak Svájcban18:27 Nem vették fel Koszovót az Interpolba17:56 Mirkóczki rendkívüli nemzetbiztonsági ülést szeretne17:17 Rendőrökre támadt egy Allah akbarozó Brüsszelben - de nem biztos, hogy terrorista, lehet, hogy bélyeggyűjtő17:02 Visszakaphatják lakásaikat a bedőlt jelzáloghitelesek16:51 Gruevszki ártatlan, igazat mond, és bántanák a börtönben - hát persze hogy megkapta a menekültstátuszt16:38 Lengyelország és Izrael sem írja alá az ENSZ migrációs csomagját15:18 Már az Airbnb is antiszemita lett14:31 Nem volt cigarettája az idős asszonynak, de Józsi megoldotta14:14 Három kilométernyi kisvasútért rondíthatnak bele az egyik utolsó érintetlen magyar erdőbe13:24 Filmet készített a börtönéletről a büntetés-végrehajtás - és valamiért mindkét főszereplő fehér, magyar ember
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Angela Merkel a zsidó- és Izrael-gyűlölet ellen szónokolt egy berlini zsinagógában

Reklám

Berlinben, a Rykestraßén levő zsinagógában (is) ma a kristályéjszaka (Kristallnacht) 80. évfordulójára emlékeztek. Az eseményen más németországi politikai vezetők mellett részt vett Angela Merkel kancellár és Frank-Walter Steinmeier szövetségi államelnök. Angela Merkel azt állította, hogy a mai Németországban az erősödő antiszemitizmus és rasszizmus miatt fennáll a veszélye annak, hogy ismét elkövetik azokat a hibákat, amelyek a múltban a holokauszthoz vezettek. A német hatóságoknak ezért erélyesen föl kell lépni a zsidó- és az Izrael-gyűlölet ellen, hangsúlyozta a kancellár. A németországi „Mazsihisz” elnöke az AfD pártot a többi között a nácik bűneinek relativizálásával és a zsidó „emlékezéskultúra” lerombolásának szándékával vádolta – írja a Jiszráél Há-Jom című izraeli lap.
Zoom
Angela Merkel a berlini zsinagógában (fotó: ZDF)
A 80 évvel ezelőtti kristályéjszakára való berlini megemlékezés központi szónokaként Angela Merkel, a megszámlálhatatlan mennyiségű izraeli és zsidó kitüntetés birtokosa kijelentette: Németországban és a világ más helyein az antiszemitizmus és a rasszizmus erősödése miatt manapság fennáll a veszélye annak, hogy újra elkövetjük azokat a tévedéseket, hibákat, amelyek múltban végül a holokauszthoz vezettek. „Németországban ezért a hatóságoknak eltökélten föl kell lépni a zsidógyűlölet és az Izrael-gyűlölet ellen”, hangsúlyozta a zsinagóga pulpitusáról Merkel, majd veszedelmes jelenségként nevezte meg a muszlim bevándorlók körében tapasztalható antiszemitizmust. A Németországba egyre fokozódó antiszemitizmusért azok a németek is hibáztathatók, akik nem lépnek föl ellene erélyesen: „Mert aki látja az erőszakot és a bűnözést, s nem lép föl ellene, az együttműködik az elkövetőkkel”, figyelmeztette a Ryke utcai zsinagógában emlékezőket a „német” kancellár.
Zoom
Josef Schuster (fotó: Michael Kappeler)
Josef Schuster, a Németországi Zsidó Hitközségek Központi Bizottságának (az ottani „Mazsihisz”) elnöke viszont részletesen szólt a muszlimok és a menekültek elleni rendszeres támadásokról, megemlítve azt, hogy csak 2017-ben háromszáz „menekült” sérült meg támadások következtében, s a menekültszállások is állandó célpontjai lettek a támadásoknak. A zsidó vezető azt is fölrótta a németeknek, hogy gyakran a mecsetekről is gyűlölettel beszélnek, sőt támadások is érik azokat. Josef Schuster botrányosnak nevezte még azt is, hogy nagyjából kéthetenként hasonló támadás éri a németországi zsinagógákat is. (Arról nem szólt, hogy ezen utóbbi támadásokat Merkel meghívottjai követik el – H. J.) „Az a tény, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek 2018 Németországában, szégyen az országunkra nézve”, hangsúlyozta Josef Schuster zsidó vezető.
Zoom
Angela Merkel a zsidó vezetőkkel ma (fotó: Bernd von Jutrczenka)
Josef Schuster külön kitért a bevándorlást ellenző Alternatíva Németországnak (AfD) nevű, Németország-szerte egyre népszerűbb és elfogadottabb párt mocskolására. A zsidó vezető szerint ez a párt tökéletes uszítást végez a német polgárok körében. Az AfD politikusai semmit nem tartanak tiszteletben, mert „a saját céljaikra használják föl a nácik ellen küzdő bátor harcosok emlékét, miközben semmibe veszik a holokauszt áldozatainak emlékét és a holokausztot túlélőket azzal, hogy relativizálják a nácik bűncselekményeit, miközben az AfD politikusai le akarják rombolni a mi emlékezéskultúránkat. Számunkra elviselhetetlen lenne, ha ennek a pártnak a képviselői ma itt lennének velünk ezen az emlékezésen. Ez az oka annak, hogy ez az egyetlen olyan párt a Bundestagban, amely nem kapott meghívót ide”, jelentette ki Josef Schuster, a németországi „Mazsihisz” elnöke.
Hering J. – Kuruc.info Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready