2020. február 23., vasárnap, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:57 Kedden szavaznak a börtönben ülő bűnözők "kártérítéséről"07:44 Két olasz tartományban is karantént rendeltek el07:33 Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek06:58 A kétlépcsős azonosítás segíthet az internetes csalások ellen22:34 Nácik és fasiszták ellen készülnek tüntetni az antifák - pedig csak Horthy kormányzóvá választására emlékezik a Mi Hazánk22:07 Izrael visszairányít egy dél-koreai repülőgépet Szöulba21:13 Mára is jutott egy jobbikos csoda: ha az ő pártalapítványuk élén áll offshore-lovag, akkor az a cég nem is offshore20:52 Újabb török katona esett el Szíriában20:05 Tordai feljelenti Dúró Dórát, mert "apartheid rendszert akar bevezetni"19:39 A WHO szerint problémásak a "kapcsolat nélküli" koronavírusos betegek18:51 Gyilkosság Csepelen: Kalányos "szóváltó" Csabát kereste a rendőrség, feladta magát18:44 Energetikai technológia és energiapolitika17:54 Ezt is kijárta Slomó a nagynemzeti kormánynál: minden egyes középiskolás tanuló köteles lesz ellátogatni a legújabb holomúzeumba17:36 Márciustól ismét kék lesz a brit útlevél16:32 Teljes a setétség: most "leplezte le" magát a Fidesz, hogy "Soros-ügynököt" tüntettek ki
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nem a muszlimok az igazi menekültek, hanem a miattuk menekülni kényszerülő európai keresztények

Reklám

Lengyelországban maradhat az a három keresztény vallású orosz kislány, akik édesapjukkal együtt Svédországból menekültek el, miután az ottani hatóságok egy muzulmán családban helyezték el őket – döntött szerdán a varsói kerületi bíróság.
Az ítéletről elsőként Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszter számolt be Twitter-oldalán.
Zoom
Denisz Liszov a lányaival (fotó: Bartosz Lewandowski)
Sajtóértesülések szerint a bíróság a lányok meghallgatása után úgy ítélkezett, hogy „tekintettel a kiskorúak jól felfogott érdekére” a gyermekek apjuk gondoskodása alatt kell hogy maradjanak. A döntést azzal is indokolták, hogy a lányok szorosan kötődnek apjukhoz, és nem akarnak elválni tőle.
Az apát, az orosz állampolgárságú Denisz Liszovot és a gyermekeket a lengyel határőrség hétfőn feltartóztatta a varsói repülőtéren. A hét évvel ezelőtt Svédorszában letelepedett Liszov azért vitte el négy-, hat- és tizenkét éves lányát a skandináv országból, mert az ottani szociális hivatal elvette őket tőle, és egy Libanonból bevándorolt muzulmán családra bízta.
A svéd bíróság azt követően korlátozta az apa szülői jogait, hogy a gyermekek édesanyja skizofréniában megbetegedett, és elmegyógyintézetbe került. Liszov ügyvédje szerint a svéd bíróság nem adott lehetőséget az apának, hogy megvédje családja jogait, a gyermekek pedig nem akarnak a gyámcsaládban élni.
A Polsat News című lengyel kereskedelmi hírtelevízió szerint a varsói bírósági tárgyalásba megpróbált beavatkozni a gyermekek gyámja, valamint a svéd hatóságok őt kísérő képviselője, akik közben szintén Varsóba érkeztek. A két férfi már kedden át akarta venni a gyermekeket a varsói rendőrségtől, a család emiatt a rendőrkapitányságon éjszakázott.
A varsói bíróság szerdai döntése nyomán Liszov nem hagyhatja el Lengyelországot, amíg a bevándorlási hivatal el nem bírálja menedékjogi kérelmét. A férfi eredetileg Moszkvába tartott lányaival.
Lengyelország tavaly decemberben menedékjogot nyújtott egy másik skandináv ország – Norvégia – állampolgárainak, Silje Garmónak és kétéves lányának. A lengyel hatóságok úgy ítélték meg, hogy a norvég gyermekvédelmi hivatal, a Barnevernet megsérti Garmo személyiségi jogait és szabadságát. A nő 2017 tavaszán érkezett Lengyelországba, miután hírét vette, hogy a gyermekvédelmi hivatal el fogja venni tőle a gyermeket.
A Barnevernet ezt megelőzően úgy vélte, hogy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedő Garmo képtelen megfelelő módon foglalkozni gyermekével.
Kommentátorok Garmo esetével is kapcsolatba hozzák azt, hogy idén februárban Norvégia kiutasította az oslói lengyel konzult, aki több mint 150, az országban élő lengyel családnak nyújtott segítséget, amikor a Barnevernet vitatható körülmények között vett el gyermekeket tőlük.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready