2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben18:24 "Szájzártörvény" ellen tiltakozott a ballib ellenzék - de persze nem a holocáfolást tiltó jogszabállyal van bajuk18:03 Trump üdvözli a sikeres és nagyszerű magyar népet17:44 Az Indexnél landolt Jakab eltitkolt kongresszusi beszéde - még saját párttársai is lehazugozták17:25 Csinos nők fotóival törte fel izraeli katonák mobiljait a Hamász17:24 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek16:48 Megint molinós hülyegyereket játszott Hadházy a parlamentben, Kövér kitiltotta16:36 Toroczkai betiltatná a cigányokat hergelő szervezeteket, köztük a TASZ-t16:15 Vadai: a Jobbik egyre jobb barátunk, a Mi Hazánk egészen biztosan náci, Orbán még csak közelít15:52 Vádat emeltek a mecsetben lövöldöző norvég férfi ellen
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Strache elhatárolódott az osztrák identitáriusoktól, Kurz elégedett

Reklám

Sebastian Kurz osztrák néppárti kancellár szombati közleményében elégedettségét fejezte ki azzal összefüggésben, hogy Heinz-Christian Strache szabadságpárti alkancellár elhatárolódott az Osztrák Identitárius Mozgalomtól (IBÖ). Az utóbbi hetekben a kormánykoalíción belül viták voltak az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) és az identitárius mozgalom feltételezett kapcsolatai miatt.
Zoom
A néppárti kancellár elégedett volt a patrióta szervezettől való elhatárolódással
Strache az FPÖ Linzben tartott tartományi pártkongresszusán hangsúlyozta pártja elhatárolódását az identitárius mozgalomtól, amit később egy közleményben is megerősített. „A jövőben sem lesznek átfedések sem személyi, sem működési, sem tevékenységi értelemben” – emelte ki az alkancellár.
Kurz egy órával később reagált Strache nyilatkozatára, amelyet fontos és szükségszerű lépésnek nevezett. Hangsúlyozta: elfogadja „ezt a bejelentést, s ezzel az elhatárolódást az identitáriusoktól”. „Ennek a visszataszító eszmeiségnek nincs helye a szabad és liberális társadalmunkban. Ezért fontos, hogy világosan határt szabjunk a szélsőségek minden megnyilvánulási formájának” – fűzte hozzá.
Zoom
Majd pont Strache ne szórna hamut a fejére?...
Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter pedig bejelentette, hogy az identitárius mozgalom osztrák rendőrségnél dolgozó szimpatizánsait is megfigyelés alá veszik.
„Nincs helye a rendőrség soraiban olyanoknak, akik szélsőséges indíttatásból elutasítják demokráciánkat és jogállamiságunkat, valamint erőszakra uszítanak, vagy erőszakot dicsőítenek, illetve alkalmaznak” – mondta Kickl az Österreich című lap vasárnapi kiadásának nyilatkozva.
(MTI)
Előzmények:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready