2019. július 21., vasárnap, Dániel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:45 A helyhatósági választások szabadságáért tüntettek Moszkvában22:18 A Kína-párti nyugdíjasok is utcára vonultak Hongkongban, közben a rendőrség megtalálta az ürgebőrbe varrt robbanószerkezeteket21:54 Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben21:32 Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel21:05 A hőség mellett zivatarokra, felhőszakadásra is számíthatunk vasárnap20:53 Munkagépek ütköztek a ferihegyi repülőtéren20:40 15 éves a Harcos márka - nyári újdonságok (x)19:57 Eltemették a boszniai háború prijedori mészárlásának 86 áldozatát19:12 Amikor borzasztóan fáj az igazság18:47 Illegális lakásfoglalónak is felcsapott egy budapesti kábítószerárus18:05 A Trump legalja mai kiadása: megbeszélte az egyik néger "rapsztárral", hogy kiszabadítja verekedő fajtársát17:51 A brit védelmi miniszter szerint ománi vizeken foglalták el az irániak a tartályhajót16:58 Soha nem volt még ekkora létszámhiány a rendőrségnél16:36 Megtévesztő kampányt folytatnak Kárpátalján a holnapi választás előtt16:04 Ókori hajóroncsot találtak Palma de Mallorca strandján
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

EP-választás: Juncker a "szélsőséges erők" miatt aggódik

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint nem megalapozott Sebastian Kurz osztrák kancellárnak az Európai Unió túlbürokratizáltságáról, túlszabályozottságáról alkotott bírálata. Juncker erről a Der Standard című osztrák lapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban beszélt.
Jean-Claude Juncker emlékeztetett arra, hogy hivatali ideje alatt a korábbihoz képest 55 százalékkal csökkent az Európai Bizottság által alkotott törvényjavaslatok száma, és 134 javaslatot visszavontak, 150-et pedig egyszerűsítettek. Az elmúlt években csökkentették az adminisztratív terheket a tisztviselők munkaidejét meghosszabbították, a személyzet létszáma pedig 2013 és 2017 között öt százalékkal csökkent.
Arra a kérdésre, mi lehet Kurz motivációja, azt felelte: nem feltételezi az osztrák kancellárról, hogy az európai parlamenti választások előtt taktikai okból bírálná az Európai Uniót, hogy ily módon vegyen el szavazatokat a radikális jobboldaltól.
Kurzot „meggyőződéses, rendíthetetlen” európainak nevezte, hozzáfűzte ugyanakkor: „Nem gondolom, hogy helyénvaló, ha egy olyan ember, aki Európa mellett van, most hangjával az ellenzők kórusát erősíti.”
A korábbi európai parlamenti ciklusokhoz képest tapasztalható változásokról Jean-Claude Juncker azt mondta: már korábban is előfordult, hogy – mint fogalmazott – nemzeti gondolkodásúak kísérletet tettek az európaiság visszaszorítására, azonban korábban senkinek sem jutott eszébe, hogy kilépjen az Európai Unióból, a Brexit teljesen új helyzetet teremt.
Újnak nevezte azt a jelenséget is, hogy a kormányfők körében kételyek fogalmazódnak meg az EU-val kapcsolatban. Ellentmondásosnak nevezte azt a szerinte körvonalazódó célt, amelynek lényege: „Nem akarunk több Európát, ugyanakkor hatékonyabb Európát akarunk.”
A közelgő európai parlamenti választásokról a politikus úgy vélekedett: aggodalomra adnak okot a közös európai értékek megkérdőjelezésére vonatkozó erőfeszítések. A legnagyobb veszélyt szerinte a szélsőséges erők jelentik.
Ha a szélsőjobboldal vagy a szélsőbaloldali erők túl nagy befolyással rendelkeznek majd az Európai Parlamentben, akkor befolyásolni tudják a döntéseket is. A politikus úgy fogalmazott: „Európa képe sötétebb lesz, ha a klasszikus európai pártok, a kereszténydemokraták, a szocialisták, a liberálisok, a zöldek retorikai kompromisszumot kötnek a szélsőjobboldallal.”
Az európai parlamenti választások után Jen-Claude Juncker szerint nagyobb figyelmet kell majd szentelni az értékek megőrzésének. „Nincs béke szabadság nélkül, és demokrácia nélkül nincs szabadság, az igazságszolgáltatás függetlensége nélkül pedig nem létezik demokrácia. Ezeknek az értékeknek a megőrzésére kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni – fogalmazott.
(MTI)
Frissítés: "szélsőjobbra" tolódástól retteg összeállításában a Euronews is
Szélsőjobb alatt azonban csupán bevándorlásellenesség értendő...
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready