Bezár!
2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:12 Ilyen egy XXI. századi EU-tagállam: 2000 román iskolában az udvaron van a WC14:02 Mi Hazánk-családi nap augusztus 20-án13:48 Elhagyta Gibraltárt az iráni olajszállító - Amerika nagyon nem örült neki13:16 Orbán Merkelnek örvendezett Sopronban13:01 A családvédők a kormánytól várnák a kólás buzipropaganda megállítását12:52 Ötre emelkedett a tomboló román alkoholista áldozatainak száma12:14 Rendszeresen égő cigarettával kínozta, ütötte és falhoz verte, de értsék meg: nagyon szerette a gyereket!11:47 A vártnál is melegebb lesz ma11:18 Jól jött volna egy kis ruhatárfrissítés, de a rasszisták miatt már ezt sem lehet10:39 Ötvenéves palackpostát talált egy alaszkai férfi09:57 Sajtóeligazítás Amerikában: az orosz mese nem jött be, le kell cserélni a rasszizmuslemezre09:08 Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok08:19 Árpinak nem volt pénze tetkóra07:50 Még évekig eltarthat a sziámi ikrek rehabilitációja07:27 Trumpot tényleg érdekli Grönland megvásárlása
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Törököt fogott az izraeli haditengerészet különleges kommandója a Haifai öbölben

Reklám

Egy 45 éves török férfi a dél-törökországi Mersin kikötőjében föllopakodott a panamai zászló alatt futó Canberra nevű olasz konténerszállító-hajóra, ám amikor észrevette, hogy Izraelbe tartanak, elkezdett gyújtogatni, túszokat ejteni a fedélzeten. A kapitány által leadott vészjelekre az izraeli 13-as tengeri kommandó rendőrségi közreműködéssel elfoglalta a hajót, majd letartóztatta a fegyvertelen, ellenállást nem tanúsító török potyautast. Izraelben a biztonságiak egyelőre azt feltételezik, hogy a török eleve a zsidó állam területére kívánt behatolni – írja a Válláh!Hádásot hírportál.
Zoom
A 13-as kommandó egyik kishajója a konténerszállító-hajó fara mögött (fotók: izraeli rendőrség)
A történet még tegnap hajnalban kezdődött, amikor az izraeli partok felé közeledő Canberra nevű teherhajó segítségkérő vészjelzéseket adott le. A hajó kapitány közölte, hogy egy vagy több személy elkezdett törni-zúzni, gyújtogatni a fedélzeten. Az izraeli haditengerészet 13-as kommandója (amelynek tagjai Mavi Marmara nevű török segélyszállító-hajón 2010 májusában kilenc embert meggyilkoltak – H. J.) a vészjelzések vétele után harci helikopterek és rendőri erők közreműködésével már a reggeli órákban bekerítette a Haifa város kikötője előtt lehorgonyzott hajót. A vészjelzést leadó kapitány azt is jelentette, hogy a hajóra még Törökországban fellopakodott személyek (később kiderült, hogy mindössze egyről van szó – H. J.) törnek-zúznak, gyújtogatnak, és túszul ejtették a hajó személyzetének néhány tagját.
Zoom
Az izraeli kommandósok már Canberra hajón tartózkodnak
A zsidók persze azonnal arra gondoltak, hogy fegyveres csoport kíván izraeli területre behatolni. Így aztán az izraeli haditengerészet fentebb említett különleges tengeri kommandója és a rendőrség egységei körülvették a Haifai-öbölben lehorgonyzott hajót, melléje simultak, majd a fedélzetre felhatolva letartóztatták az ellenállást egyáltalán nem tanúsító, fegyvertelen, török állampolgárságú, 45 éves Özbas Sidki nevű férfit.
Zoom
Izraeli rendőr vezeti kihallgatásra a török potyautast Haifában
Kihallgatása során a török elmondta, hogy a dél-törökországi Mersin kikötővárosban lopakodott föl a panamai zászló alatt futó, az olasz MSC hajózási társaság tulajdonát képező teherhajóra. A jelek szerint a potyautas azt hitte, hogy a hajó Nyugat-Európába tart, ám amikor rájött, hogy az izraeli Haifa kikötőjébe kíván befutni, elkezdett randalírozni, gyújtogatni. Ennek ellenére az izraeliek még mindig úgy vélik, hogy a török eleve Izraelbe kívánt behatolni. Ha az izraeli rendőrség ezt mégsem tudja bizonyítani, akkor a török férfit hazatoloncolják Törökországba.
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready