2020. március 31., kedd, Ákos, Árpád, Benő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Trump: a szaúdiak és az oroszok is megbolondultak22:32 Egyre többen próbálkoznak kiberbűnözéssel Magyarországon22:26 Betörtek a debreceni Református Nagytemplomba - imádkozni, majd rongálni22:16 Izraeli lap: Orbán a koronavírus-törvény megszavaztatásához Hitler 1933-as Felhatalmazási törvényéből merítette az ihletet21:58 "Romániában" már csak Hargita megyében nem regisztráltak fertőzöttet21:42 Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és az elhunytak száma21:28 Ön szerint kötelezővé kellene tenni a szájmaszk viselését közterületen? - Voksolhat szavazásunkon21:12 Merkelhez még a koronavírusnak sincs gusztusa20:45 Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma Olaszországban20:23 A WHO-álláspont továbbra is az, hogy aki nem beteg, ne viseljen maszkot19:57 Az amerikai gyógyszerfelügyelet engedélyezte maláriaellenes szerek Covid-19 elleni alkalmazását19:44 Netanjahu karanténba került19:27 Drámai pillanatok a SzektATV-n: sajnos nem jut minden családnak a 60 ezer forintos kéztisztító zseléből19:13 Bukarest már most azt nézi, kitől vehetne fel minél több hitelt18:55 Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Törököt fogott az izraeli haditengerészet különleges kommandója a Haifai öbölben

Reklám

Egy 45 éves török férfi a dél-törökországi Mersin kikötőjében föllopakodott a panamai zászló alatt futó Canberra nevű olasz konténerszállító-hajóra, ám amikor észrevette, hogy Izraelbe tartanak, elkezdett gyújtogatni, túszokat ejteni a fedélzeten. A kapitány által leadott vészjelekre az izraeli 13-as tengeri kommandó rendőrségi közreműködéssel elfoglalta a hajót, majd letartóztatta a fegyvertelen, ellenállást nem tanúsító török potyautast. Izraelben a biztonságiak egyelőre azt feltételezik, hogy a török eleve a zsidó állam területére kívánt behatolni – írja a Válláh!Hádásot hírportál.
Zoom
A 13-as kommandó egyik kishajója a konténerszállító-hajó fara mögött (fotók: izraeli rendőrség)
A történet még tegnap hajnalban kezdődött, amikor az izraeli partok felé közeledő Canberra nevű teherhajó segítségkérő vészjelzéseket adott le. A hajó kapitány közölte, hogy egy vagy több személy elkezdett törni-zúzni, gyújtogatni a fedélzeten. Az izraeli haditengerészet 13-as kommandója (amelynek tagjai Mavi Marmara nevű török segélyszállító-hajón 2010 májusában kilenc embert meggyilkoltak – H. J.) a vészjelzések vétele után harci helikopterek és rendőri erők közreműködésével már a reggeli órákban bekerítette a Haifa város kikötője előtt lehorgonyzott hajót. A vészjelzést leadó kapitány azt is jelentette, hogy a hajóra még Törökországban fellopakodott személyek (később kiderült, hogy mindössze egyről van szó – H. J.) törnek-zúznak, gyújtogatnak, és túszul ejtették a hajó személyzetének néhány tagját.
Zoom
Az izraeli kommandósok már Canberra hajón tartózkodnak
A zsidók persze azonnal arra gondoltak, hogy fegyveres csoport kíván izraeli területre behatolni. Így aztán az izraeli haditengerészet fentebb említett különleges tengeri kommandója és a rendőrség egységei körülvették a Haifai-öbölben lehorgonyzott hajót, melléje simultak, majd a fedélzetre felhatolva letartóztatták az ellenállást egyáltalán nem tanúsító, fegyvertelen, török állampolgárságú, 45 éves Özbas Sidki nevű férfit.
Zoom
Izraeli rendőr vezeti kihallgatásra a török potyautast Haifában
Kihallgatása során a török elmondta, hogy a dél-törökországi Mersin kikötővárosban lopakodott föl a panamai zászló alatt futó, az olasz MSC hajózási társaság tulajdonát képező teherhajóra. A jelek szerint a potyautas azt hitte, hogy a hajó Nyugat-Európába tart, ám amikor rájött, hogy az izraeli Haifa kikötőjébe kíván befutni, elkezdett randalírozni, gyújtogatni. Ennek ellenére az izraeliek még mindig úgy vélik, hogy a török eleve Izraelbe kívánt behatolni. Ha az izraeli rendőrség ezt mégsem tudja bizonyítani, akkor a török férfit hazatoloncolják Törökországba.
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready