2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt14:54 Irán jegyzéket küldött Amerikának: ha megtámadják őket, azonnal válaszolnak14:21 Szeged: idegállapot miatt autórongálás14:00 Jogerős: ha elég hülye a cigány, lophatja az áramot, és még ölhet is vele13:25 Elvesztette a türelmét a cigány pofátlanság miatt a patai iskolaigazgató, már megy is a "szegény roma fiú"-zás12:52 A demokrácia diadala: évenként 500 ezres "kártérítés" az osztálytársaikat terrorizáló fiatal cigánybűnözőknek12:29 A pontosság nemcsak a MÁV-ra, a Jobbikra sem jellemző
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Merkelék a zsidók szerint is hazudoznak a neonáci veszélyről

Reklám

A neonácikkal megjelenésük pillanatában és tabuk nélkül kell felvenni a küzdelmet - jelentette ki szombaton Angela Merkel német kancellár, miután a hónap elején pártja egyik politikusát meggyilkolta egy szélsőjobboldali támadó, aki a gyanú szerint neonáci csoportokkal állt kapcsolatban.
"A szövetségi kormány ezt nagyon-nagyon komolyan veszi" - szögezte le a kancellár Dortmundban a németországi protestáns egyházak napján.
Walter Lübckét, Hesse tartomány Kassel körzetének kereszténydemokrata vezetőjét június 2-án lőtte agyon otthonában egy akkor még ismeretlen tettes. A múlt hét végén vettek őrizetbe a gyilkossággal összefüggésben egy 45 éves férfit, aki neonáci csoportokkal is kapcsolatban állt. (Ez lehet, hogy így volt, de sehol a jogerős a ítélet és az ártatlanság vélelme, ami máskor annyira fontos nekik. Hányszor titkolták már az elkövetők muszlim voltát, amíg biztosra nem mehettek, vagy inkább le nem buktak... - a szerk.)
Zoom
Érdekes, hogy a gyakorlatban nem a 12 ezer szélsőjobboldali szokta felforgatni a városokat, sem a zsinagógákat gyújtogatni, de egy idióta politikus ellen egy idióta által elkövetett gyilkosság jó ürügy
Heiko Maas szociáldemokrata külügyminiszter pár órával korábban a Twitteren arra hívta fel a figyelmet, hogy "Németországnak terrorizmusproblémája van". Mint fogalmazott: 12 ezer, erőszakra is hajlandó jobboldali szélsőséges van az országban, és közülük 450 embernek az ellenük kiadott letartóztatási parancs ellenére sikerült felszívódnia a hatóságok elől.
"Még jobban kell védekeznünk! Tapodtat sem engedhetünk a szabadság ellenségeinek!" - írta Maas.
Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió politikusa tudatta, hogy a kormány megvizsgálja, hogy milyen alkotmányos eszközök állnak rendelkezésre a szélsőjobboldal visszaszorítása érdekében. Seehofer felvetette, hogy korlátozni lehetne a véleménynyilvánítás szabadságát az interneten, és vizsgálatot lehetne indítani azok ellen, akik gyűlöletre uszítanak. (Azaz véletlenül sem a tényleges gyilkosokat és felbújtókat fogják csak üldözni, ahogy eddig sem ez volt a cél - a szerk.)
(MTI)
Állítsunk ezzel szembe egy nagyon is zsidó szemszöget, amely nácifasizmussal aligha vádolható, a fajtársak iránti aggódással annál inkább. A JTA riportjából például kiderül, hogy enyhén szólva is megkérdőjelezhető az incidensek besorolása a szélsőjobboldali cselekményekként. Alább a Neokohn összefoglalója a JTA riportjáról, amely már önmagában is kettős mércét fest le, de a mostani történéseknek is ad egy "németes" kontextust.
JTA: Németország eltitkolja a muszlimok által elkövetett antiszemita támadásokat
A német hatóságok „szélsőjobboldali” incidensekként könyvelik el a muszlimok vagy arabok által elkövetett antiszemita támadásokat — fejtegeti riportjában a Jewish Telegraphic Agency (JTA).
Mint azt lapunk is megírta, a hónap elején antiszemita szólamok hangzottak el a berlini Al-Kudsz meneten, ahol a Hezbollah libanoni siíta terrorszervezet is képviseltette magát.
Az ilyen esetek kapcsán írt cikket a JTA, melyben azt fejtegeti, hogy
a hasonló, muszlimok és arabok részéről érkező antiszemita eseteket a német hatóságok gyakran „szélsőjobboldaliként” könyvelik el
— így lehetséges, hogy Horst Seehofer német belügyminiszter is arról beszélt nemrég, hogy a 2018-ban feljegyzett 1800 antiszemita atrocitás 90%-át a szélsőjobboldal követi el Németországban.
Zoom
Amikor Mutti gondban van a kedvenc kuzinokkal, ráfogja a szélsőjobbra - a Lübcke-gyilkosság pedig nagyon is kapóra jött
„Sokan, akik az eljárást kritizálják, azt mondják, hogy az Al-Kudsz menet és más, tévesen azonosított esetek az antiszemitizmus politikai eszközként való használatát segítik elő, és aláássák a kilátástalannak tűnő harcot vele szemben”.
A JTA számos európai szakértőt megszólaltatott a kérdésben, és többek között lapunk márciusi cikkére is hivatkozott Krisztina Koenen tollából.
Daniel Poensgen, az antiszemitizmust kutató német RIAS (Recherche- und Informationsstelle Antisemitismus) intézet kutatója szerint „nem igazán használhatóak a hivatalos statisztikák az antiszemitizmusról Németországban”, ugyanis az meghaladott módszereket alkalmaz, melyek hagyományosan a szélsőjobboldali antiszemitizmussal szembeni fellépésre lettek kialakítva.
A portál felelevenítette azt a 2014-es esetet, amikor egy német bíróság arra jutott, hogy nem az antiszemitizmus motiválta azt a három palesztint, akik felgyújtottak egy német zsinagógát. A döntést a német legfelsőbb tartományi bíróság 2017-ben megerősítette.
Poensgen más eseteket is idézett, mint azt a 2014-es incidenst, amikor férfiak azt kiabálták az akkori berlini Al-Kudsz meneten, hogy „Heil Hitler!” Az esetet szintúgy szélsőjobboldali incidensként könyvelték el, noha a menetek szinte kizárólagos arab résztvevői miatt ez vitatható.
A német kormány nemrég jelentést közölt az iszlamista antiszemitizmusról, ám a rendszerszintű hibákon ez sem segít — teszi hozzá a lap.
A JTA lapunk főszerkesztő-helyettesét, Veszprémy László Bernátot is megszólaltatta, aki a Migrációkutató Intézetnél közölt elemzésében a bevándorlók által elkövetett antiszemita támadásokat vizsgálta.
Veszprémy úgy vélte, hogy
„az a gond [a német kormány antiszemita támadások elkövetőit leíró rendszerével], hogy az iszlámot sehol nem említik meg, tehát egy iszlamista vagy »palesztin-párti« nézeteket valló muszlim vagy arab elkövető legalább három kategóriába kerülhet: jobboldali (nacionalista), idegen (szekuláris) vagy vallásos”.
Ennek eredménye, hogy „jelenleg lényegében bármilyen antiszemita támadást automatikusan a szélsőjobboldalhoz sorolnak Németországban”, elsősorban a meghatározási rendszer miatt.
Zoom
Ugyanúgy szélsőjobboldali antiszemita cselekedet egy ilyen poszt, mint Allahu akbarozva zsidókra rontani
A riport egy friss belga esettel zárul, mely szerint nemrég felmentettek egy török bolttulajdonost, aki liège-i boltjában kitette a feliratot, hogy kutyák bejöhetnek, de zsidók nem.
Az esetet Joel Rubinfeld belga antiszemitizmus-ellenes aktivista „szürreálisnak” nevezte a JTA cikkében.
Egy-két további érdekes részlet, ami kimaradt a Neokohn cikkéből
 A seehoferi 90 százalék ellen hozza fel ezeket a példákat a tamáskodó JTA:
  • Franciaországban az "antiszemita incidenseknek" több mint a felét muszlim bevándorlók és leszármazottaik követik el az Éberség az Antiszemitizmus Ellen Nemzeti Irodája szerint
  • Hollandiában az antiszemétizmus ellen harcoló CIDI előző elnöke azt állította, hogy az esetek mintegy 70 százalékáért muszlimok és arabok felelősek bármely évről is legyen szó
  • egy 2016-os felmérés szerint, amelyben támadást elszenvedett zsidók százait kérdezték meg, 41 százalék szélsőséges muszlimként, 16 százalék szélsőbalosként azonosította az elkövetőt, mindössze 20 százalék beszélt szélsőjobboldali agresszorokról
És mindezt a rendszeresen nácit kiáltó zsidók állítják, akikre ilyenkor már kevésbé szívesen hivatkoznak a liberálisok, mert még iszlamofóbnak tűnnének. Azt még hozzá sem tettük, hogy hajlamosak minden beszólást vagy akár holoszkeptikus posztot atrocitásnak venni, miközben a valós fizikai támadások többségéért a muszlimok a felelősek.
Mindenképp mi leszünk a bűnösök, de gondolkozni nem árt: Megéri-e zsidót ölni? - Egy mészárlásra adott reakció vizsgálata
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready