2019. július 17., szerda, Endre, Elek, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:41 Lefejeztek több embert a Sínai-félszigeten20:13 Bíróság mondta ki a németellenes országban, hogy mostantól nyugodtan ki lehet rúgni a hazafiakat a Bundeswehrtől19:55 "Rasszista indíttatásból történő kizsákmányolás", ha a Máltára betolakodókat nem szállodai körülmények között szállásolják el19:47 Tizenkét izraeli fiatal csoportosan megerőszakolt egy 19 éves brit nőt Cipruson18:28 Így jelent meg egy IÁ-agitátor a bíróságon - mert "Német"országban ezt is lehet17:53 Hazaáruló-kerekasztal alakult Strassburgban - hát persze hogy Gyöngyösi is része a migránsbarát ballib klubnak17:34 Élete végéig börtönben marad a Köpcös16:45 Vádat emeltek az Eximbank volt vezetői ellen16:21 Munkásság a Harmadik Birodalomban - a Német Munkafront, III. rész15:41 Agyonlőttek három török diplomatát Erbílben14:55 Salvini szerint "Ukrajna-párti neonácik" akarták megölni - méghozzá egy 245 kilós katari levegő-levegő (!) rakétával14:43 Végre: mobil fülhallgatóval telefonálj, hallgass zenét bármikor - most csak 5990 Ft (x)14:11 Már 470 elektromos töltőállomást helyeztek üzembe13:35 Újabb szomorú statisztika: hazánkban halnak meg a legtöbben rákban az EU országai közül13:05 Fideszes logika: elveszik a magyarok jogait? Támogassuk Ukrajnát "számtalan módon!"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

"Magyarország Izrael igaz barátja, legközelebbi szövetségese" - bizonygatta Benkő Levente nagykövet a Szentföldön

Benkő Levente, Magyarország izraeli nagykövete június 18-án jelen volt „Az új antiszemitizmus” címmel meghirdetett konferencián a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékmúzeum fiókintézményének számító Volhínia Központban, Giv’átájim városában. A konferencián több tucat nagykövet is részt vett, köztük a budapesti Bem József téri palotából menesztett Benkő Levente is. Csakhogy Benkő Levente ezúttal nem maradt néma, mert rendhagyó módon szót kért, és bizonygatta az Orbán-kormány antiszemitizmus elleni elkötelezett harcát – írja az ’Árúc 7 hírportál.
Zoom
Gilá Gámliél miniszter Az „Új antiszemitizmus” konferencián (fotó: Twitter)
Mielőtt részleteznénk Benkő Leventének a giv’átájimi Volhínia Központban megtartott konferencián, fölkérés nélkül elhangzott hozzászólásának ismertetését, néhány mondatban szólunk az Izraelben holokauszt emlékközpontnak nevet adó Volhíniáról, az egykoron a mai Lengyelország, Fehéroroszország és Ukrajna határvidékén elterülő, sokszor gazdát cserélt történelmi területről. Manapság Volhínia területén csak Ukrajna és Fehéroroszország osztozik (Miután a II. világháború után Lengyelországot a győztesek „kárpótolták” nyugaton a német területek elrablásával… - H. J.).
Volhíniában a második világháború idején, 1943 nyarán az Ukrán Nacionalisták Szervezete és az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) szabályos népirtásba kezdett az ott élő lengyel polgári lakosság körében. Az ukránok más népektől „megtisztított” területet kívántak létrehozni Volhíniában, s ezért az ottani legnépesebb nemzetiség, a lengyelek mellett gyilkolták a zsidókat, illetve az örmény és cseh nemzetiségű keresztényeket is. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az ukrán gyilkosok kezei közül a területen állomásozó Magyar Királyi Honvédség és a Wehrmacht katonái egyaránt igyekeztek kimenteni a lengyeleket, örményeket és a cseheket… Lengyel történészek szerint Volhíniában 1944-ig, a Vörös Hadsereg bevonulásáig mintegy 135-140 ezer lengyel polgári személyt gyilkoltak meg az említett ukrán katonai szervezetek. A népirtást leginkább kivitelező UPA nevű „hadsereget” a manapság jórészt zsidók irányította Ukrajna iskoláiban szabadságharcos alakulatként tanítják a gyermekeknek.
Az ’Árúc 7 izraeli hírportál beszámolója szerint a június 18-án este, a fentebb említett Volhínia Központban „több mint 600, a holokausztot túlélő személy, illetve több tucat Izraelben akkreditált nagykövet és meghívott vendég vett részt”. A konferencia meghirdetett címe ez volt: „Az új antiszemitizmus: A holokauszt cáfolása és a történelem átírása”. A konferencia előadói, fölkért fölszólalói a mostanában sokat emlegetett „modern kori antiszemitizmusban” rejlő veszélyről, illetve az ellene való föllépésről tartottak előadást. (Közbevetőleg megjegyezzük: cinikus módon „modern kori” vagy „új antiszemitizmusnak” nevezik a területhódító, más népek szülőföldjén illegális zsidótelepítést végrehajtó cionista zsidók az említett folyamatot elítélő, szavukat fölemelő személyeket, politikai és társadalmi csoportokat – H. J.)
Zoom
A konferencia holokausztot túlélő és diplomata hallgatósága (fotó: Jiszráél Melováni)
Az izraeli Társadalmi Egyenlőség Minisztériuma által támogatott és a Holokausztot Túlélő Izraeli Szervezetek kezdeményezte konferenciát megnyitó beszédében Gilá Gámliél (Likud) miniszter elöljáróban kijelentette: „Ki hitte volna, hogy még a holokausztot túlélők életében Európában újra fölüti fejét az antiszemitizmus”. Gámliél ezután röviden összefoglalta az „új antiszemitizmus” esszenciáját: „A zsidógyűlölet, tudatlanság és bizonyos politikai irányultság vezérli manapság az antiszemitizmust, amely az Izrael és a zsidó állam (eddig nem sikerült megfejtenünk a kettő közti különbséget – H. J.) elleni gyűlölet is jellemez”.
 „Egyes államok a próbálkozásaik ellenére sem képesek fölmenteni magukat (sic!) zsidógyilkos apáik barbár cselekedetei alól. Minden erre irányuló próbálkozás a történelem és a holokauszt történetének átírására, megváltoztatására irányul”, jelentette ki Gilá Gámliél miniszter, majd beszédét így folytatta: „Izrael Állam folytatja a harcot az antiszemitizmus és a holokausztot cáfolók ellen, egészen addig, amíg az antiszemitizmust föl nem számoljuk, s az el nem tűnik. A mi országunk léte a legjobb válasz a gyűlölőinknek, s ezen egyértelmű és világos válasz szellemében növekszünk és fejlődünk. Izrael népe él!”, fejezte be visszafogott és higgadt beszédét az izraeli miniszter.
Zoom
Konferencia utáni fénykép. Jobbról az első: Benkő Levente. Középütt: Gilá Gámliél miniszter (fotó: Twitter)
A meghívott nagykövetek és más diplomaták között jelen volt a többi között Magyarország, Németország, Olaszország, Ausztria, Portugália, Svájc, Norvégia, Svédország, Dánia, Horvátország, Litvánia, Lengyelország és Románia képviselője. Magyarország részéről Benkő Levente ült az első sorban, s aki miután az előadók közül valószínűleg többen is antiszemitizmussal, holocáfolással és zsidógyűlölettel vádolták Orbán Viktort és kormányát, a tudósító ’Árúc 7 hírportál szerint „rendhagyó módon” szót kért, és kapott.
Benkő Levente nagykövet „Az új antiszemitizmus” címmel meghirdetett konferencia résztvevőinek a többi között elmondta: „Magyarország Izrael igaz barátja, s véleményem szerint Izrael legközelebbi szövetségese az Európai Unióban. Nem állítom, hogy Magyarországon nincs antiszemitizmus. Létezik, de leszálló ágban van”. Benkő Levente ezután elutasította a magyar kormány antiszemitizmusára vonatkozó állításokat. A nagykövet hangsúlyozta: Magyarországon új holokausztmúzeumot létesítettek, ahol a holokauszt történetének oktatására is sor kerül belső és külső projektek keretében.”
H. J. – Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready