2020. január 22., szerda, Vince, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:10 Eufrozina cigányútra ment álmai18:58 Belső támadások és bizalomvesztés - Di Maio távozik a megsemmisülés előtt álló Öt Csillag éléről18:47 Lemondott a Nyíregyházi Egyetem kancellárja18:09 Személyszállításra is alkalmassá tehető drónprototípust mutattak be Jakabszálláson17:46 Megkezdték az új koronavírus elleni oltás kidolgozását Oroszországban17:20 Rég volt már a hétfői krakkói holokonferencia, épp ideje, hogy Áder Izraelbe utazzon az öreg zsidókkal túlélőset játszani16:20 Orosz lapok szerint az új kormányfő szabad kezet kapott a változtatásra16:15 Egy vérből... címmel indult gyermek- és ifjúsági drámapályázat16:00 Kölcsey buzilobbi általi bemocskolása ellen emelték fel szavukat a Mi Hazánk Ifjai az Auróránál, kiakasztva egy propagandistát15:40 Dél-Koreában nem szánalmaskodnak buziügyben: ha levágatta, akkor nem egészséges, és repül a seregből15:26 Floridai figyelmeztetés: fagyott leguánok hullhatnak a fákról15:02 Börtönre ítéltek egy korrupt rendőrt14:24 Amikor már a nézőnek fáj a tehetségtelenség: Karácsony nevetségessé tétele helyett saját magát égette a "köztévé"14:00 "Az ilyen bunkó, anyaellenes kirohanások éppen az ellenkező hatást érik el"13:51 Szuperhőst utánozva ugrott le az erkélyről egy kisgyerek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kim Dzsongun pénteken is új kedvencével játszadozott

Reklám

Kim Dzsongun észak-koreai vezető felügyelte annak az újabb fegyverrendszernek a kísérletét, amelyet legutóbb hajtottak végre – jelentette szombaton a KCNA phenjani állami hírügynökség.
A tájékoztatás szerint sikeres volt a pénteki rakétateszt – írta a KCNA, amely azonban nem tért ki arra, hogy pontosan milyen jellemzői vannak a fegyvernek. Kim Dzsongun ugyanakkor igen nagy elégedettséggel szólt arról, hogy a szakértők nagyon rövid idő alatt fejlesztették ki – számolt be a hírügynökség.
Az észak-koreai vezető a teszt végén azt is mondta, hogy az új fegyver és a védelmi műszaki megoldások korszerűsítése jelentős szerepet játszanak az ország szuverenitásának szavatolásában.
A rakétaindítás napján a dél-koreai hadsereg azt közölte, hogy Észak-Korea két, feltehetően rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát bocsátott fel az ország keleti partvidékéről. Ezek mintegy 230 kilométeres távolságot tettek meg, pályájuk magassága pedig elérte a 30 kilométert. Valószínűleg egy föld-föld rakétáról van szó, amelynek megvan az amerikai megfelelője.
Július óta ez volt a hatodik rakétakísérlet. A tesztsorozat nyilvánvalóan tiltakozás a Dél-Korea és az Egyesült Államok jelenleg folyó, közös hadgyakorlata ellen, amire Phenjan úgy tekint, hogy azon az Észak-Korea elleni inváziót gyakorolják.
Észak-Korea különösen azt nehezményezi, hogy Szöul miközben részt vesz a hadgyakorlaton, közben a békéről és a határokon átívelő együttműködésről „szónokol”. A hét elején Phenjan arra figyelmeztetett, hogy a Korea-közi párbeszédet nem újítják fel addig, amíg Szöul nem kér „meggyőző bocsánatot” az Egyesült Államokkal közösen tartott katonai manőverekért.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready