Bezár!
2020. február 28., péntek, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Dehogy akart Demeter Márta bárkit is lejáratni...16:58 Gaudi-Nagy Tamás fóruma a felvidéki Medvesalján16:23 Már megint15:55 "Beni Ganz nem meri megtámadni Iránt" - mondja egy kiszivárogtatott hangfölvételen a saját főtanácsadója15:38 A Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit15:20 Súlyos veszteség érte a török haderőt Szírában15:08 Ketten hazamehettek a budapesti kórházi karanténból14:44 Késsel rabolt ki egy férfi egy ékszerboltot Nagykanizsán14:18 Nem azt kérdezi a NATO, mit keres Törökország Szíriában, inkább felszólítják Aszadot, hogy tegye le a fegyvert14:05 Hétfőn megkezdik a kerti zöldhulladék elszállítását Budapesten13:23 Erdogan megnyitotta a határt az Európába irányuló migránsáradat előtt - íme az első sáskák13:01 Dr. Ilkei Csaba: az első 3 év a 32-ből: 1988-1990 - Lakitelek, Magyar Televízió, MDF12:55 Történelmi mélyponton a forint12:32 A facebookos zsidók is félnek a koronavírustól11:57 Toroczkai a Horthy-megemlékezésről az ATV-ben - 3 percet kellett várni, amíg előkerültek a "halálvonatok"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Idegállapotba kerültek az Open Arms dzsungeltöltelékei - Salvini "akarata ellenére" partra engedi a "fiatalokat"

Reklám

Kritikus, robbanásközeli a helyzet a spanyol civil mentőhajó, az Open Arms fedélzetén, amely az olaszországi Lampedusa partjainál vesztegel – figyelmeztetett szombaton a hajó érzelmekkel és migránséletekkel játszó kapitánya.
„Ez a bomba minden másodperccel közelebb kerül a robbanáshoz. Vagy valaki most átvágja a vörös vezetéket, és hatástalanítja, vagy az Open Arms fel fog robbanni” – húza alá Marc Reig.
A hajó fedélzetén 134 ember várakozik, többségük több mint két hete van a zsúfolt hajón (a "humanista migránsmentők" persze nem adják át őket a líbiai parti őrségnek, pedig ha nem a politikai nyomásgyakorlásra használnák a rakományukat, akkor sokkal kevesebben halnának meg - a szerk.), de az olasz kormány hónapok óta nem hajlandó fogadni a hajókat, amelyek embereket vettek a fedélzetükre a Földközi-tengeren. Az RTVE spanyol tévécsatorna riportjában kimerült és dühös embereket mutatott be, akik nem értik, hogy miért nem léphetnek ki a hajóból a látótávolságban lévő Lampedusa szigetére (mi azt nem értjük, hogy miért csak Európában hajlandók partra szállni... - a szerk.). A riport szerint az emberek kezdik elveszíteni a türelmüket, és nagyon idegesek, egyesek azzal fenyegetőznek, hogy a vízbe ugranak.
Matteo Salvini jobboldali olasz belügyminiszter szombat délután Giuseppe Conte kormányfőnek küldött és nyilvánosságra hozott levelében azt írta: „akarata ellenére”, de a miniszterelnök kérésére engedélyt ad arra, hogy a 18 évesnél fiatalabbak elhagyhassák az Open Armsot, és partra szállhassanak Olaszországban. Az olasz hatóságok tájékoztatása szerint a fedélzeten lévő 134 emberből mintegy harminc fiatalkorú (vagy azt hazudja magáról, lásd kapcsolódó anyagainkat - a szerk.).
Matteo Salvini előzőleg a Twitteren azt írta, hogy a hajó az eltelt 16 nap alatt nyugodtan elérhette volna Spanyolországot. Hat uniós tagállam, köztük Németország és Spanyolország is vállalta, hogy befogadják a hajón lévőket, akik egyelőre nem szállhatnak partra Olaszországban.
Szicíliától délre egy másik hajó, az Ocean Viking 356 emberrel a fedélzetén várja az engedélyt, hogy utasaival biztonságos kikötőbe hajózhasson.
Vasárnapi frissítések: Csak úgy találtak 57 "menekültet" egy másik hajón
Az olasz parti őrség 57 "menekültre" bukkant Lampedusa közelében egy hajón szombat este, az embereket a hatóságok a szigetre szállították egy befogadóközpontba.
Az ANSA olasz hírügynökség vasárnapi jelentése szerint valószínűleg tunéziai származású bevándorlókról van szó.
A hajót a parti őrség a Lampedusa melletti lakatlan Lampione-sziget közelében fedezte fel. A fedélzeten tartózkodókat - köztük egy várandós nőt és egy idegileg összeomlott fiút - Lampedusára szállították.
Továbbra is Lampedusa közelében vesztegel az Open Arms nevű "spanyol" "civil" mentőhajó, amelynek fedélzetéről szombat este 27 kísérő nélküli (állítólagos) kiskorú partra szállását engedélyezte Matteo Salvini olasz belügyminiszter. A mentőhajón még összesen 107 betolakodó maradt, akik több mint két hete várják "sorsuk rendeződését".
Az olasz kormány hónapok óta nem hajlandó fogadni a hajókat, amelyek embereket vettek a fedélzetükre a Földközi-tengeren - de valahogy mégis mindig kipakolhatják súlyos terhüket az embercsempész hajók. Az Open Arms fedélzetén tartózkodók befogadására korábban hat uniós tagállam, köztük Németország és Spanyolország vállalkozott, de a négerek - egyelőre - nem szállhatnak partra Olaszországban.
2. frissítés: A spanyol partoknál teheti ki terhét az embercsempészhajó
A spanyol kormány engedélyt ad az Open Arms nevű "spanyol" "civil" hajónak, hogy kikössön a partjainál.
Madrid a dél-spanyolországi Algeciras kikötővárosát ajánlotta fel az embercsempészbanda hajójának, amely több mint két hete vesztegel az olaszországi Lampedusa közelében a tengeren.
A spanyol kormány közleménye a hajón uralkodó "vészhelyzettel" magyarázza a döntést, érthetetlennek nevezve egyúttal Róma elzárkózását attól, hogy megnyissa kikötőjét az Open Arms előtt.
Pénteken David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke a hajón rekedt bevándorlók azonnali partra szállítására szólította fel az olasz hatóságokat, de az olasz kormány hónapok óta nem hajlandó fogadni a hajókat, amelyek embereket vettek a fedélzetükre a Földközi-tengeren. Szombaton az Open Arms kapitánya arról beszélt, hogy kritikus, "robbanásközeli" a helyzet a zsúfolt mentőhajón.
Spanyolország mellett az Európai Unió öt másik tagállama - Franciaország, Németország, Luxemburg, Portugália és Románia - ajánlotta fel a napokban részvételét a spanyol civil szervezet hajóján érkezők "elosztásában". A spanyol kormány közlése szerint a megállapodás szerint eloszthatják majd a bevándorlókat a hat ország között, miután a hajó kikötött Algecirasban.
(MTI nyomán)
Reméljük, nem merik megkérdőjelezni a fiatalok igazmondását holmi vizsgálatokkal:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready