Hét év börtönbüntetésre ítéltek pénteken volt barátnője megkéseléséért egy menedékkérő afgán fiatalt (?) Németországban – a vádlott 2015-ben érkezett menekültként Afganisztánból Németországba és fiatalkorúnak mondta magát.
Volt barátnőjét tavaly karácsony előtt késelte meg. A darmstadti bíróság súlyos testi sértésért és gyilkossági kísérletért szabta ki rá a hét év börtönt a fiatalkorúak büntethetőségére vonatkozó törvény alapján. A vádlott ugyanis azt állítja, hogy még mindig fiatalkorú, csupán 17 éves.
Zoom
A magát fiatalkorúnak hazudó afgán (képünkön épp mohamedán nőnek álcázza magát a bíróságon) 17 késszúrással végzett az egzotikumra vágyó darmstadti exbarátnőjével (kép: DPA)
A bűntett nem egyedi. Szintén afgán, magát 17 évesnek mondó "menekült" szintén fiatal nő megkéselése miatti ügyét Flensburg városában tárgyalja bíróság.
Egy harmadik ügyben hétfőn született ítélet. Nyolc és fél év börtönre ítéltek egy valószínűleg Afganisztánból származó "fiatalembert", amiért leszúrta volt barátnőjét tavaly decemberben Rajna-vidék-Pfalz tartomány egyik kisvárosában, Kandelben. A gyilkos felnőtt kísérő nélküli kiskorú menedékkérőként érkezett Németországba, 15 évesnek és afganisztáni állampolgárnak mondta magát. Az eljárásban mindkét adat valósága megkérdőjeleződött.
Az eset országos vitát indított arról, hogy miként kellene meghatározni a magukat fiatalkorúnak hazudó betolakodók életkorát.
(Híradó nyomán)
Kapcsolódó: