Több mint hetven év után először, francia és német történészek "jegyzeteivel" ellátva jövőre ismét megjelenik Franciaországban Adolf Hitler korszakalkotó politikai kiáltványa.
A párizsi Fayard kiadó 2015-ben jelentette be a Mein Kampf kiadásának tervét, amelyet akkor heves vita kísért.
A Le Journal du Dimanche című hetilap megkeresésére a nagy presztízsű könyvkiadó megerősítette, hogy a kötet 2020-ban kerül forgalomba. A kiadvány új francia fordításban jelenik meg egy ezeroldalas "kritikai kiadás" kíséretében, amely mintegy 15 francia és német "szakértő" tanulmányait tartalmazza.
Zoom
Egy eredeti, "szakértés" nélküli kiadás (illusztráció)
„A kézirat gyakorlatilag kész van” – mondta a lapnak Florent Brayard szerkesztő, a tudományos akadémiának megfelelő CNRS kutatója, az ún. holokauszt francia szakértője. „Fontos volt, hogy nyugalomban dolgozzunk” – tette hozzá.
Németországban 2016-ban jelent meg hetven év után ismét a Mein Kampf, amelyet a második világháború után betiltottak. Franciaországban az utolsó kiadás 1934-re datálódik, későbbi és kritikai kiadása nem létezik, de nem volt soha betiltva, az interneten vagy könyvesboltokban megrendelhető. A korabeli fordítás azonban "elavult" a szerkesztő szerint, ezért volt szükség új változatra a kritikai kiadáshoz.
Olvasóink mindenféle "kritikai" mellébeszélés nélkül letölthetik a művet ide kattintva.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Kapcsolódó: