2020. május 29., péntek, Magdolna, Léna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Látogatható az egykori szovjet atombunker Dunavarsányban22:12 "Mesterséges esővel" előznék meg az erdőtüzeket Indonéziában21:50 Minneapolisban újra eljött a lehetőség egy jó kis fosztogatásra21:41 Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza21:20 30 migránst végzett ki egy líbiai embercsempész családja20:45 Németországban bekérették az orosz nagykövetet a Bundestag elleni 2015-ös hackertámadás ügyében20:28 A cigánybűnözés ellen vonult a Mi Hazánk és több szurkolói csoport, a rendőrök tüntetőket vegzáltak19:24 Cserkésztüzek lobognak hazánk szétszakításának 100. évfordulóján18:42 Az alkoholproblémák 29 gén számlájára írhatók18:24 Megint bemocskolták az úzvölgyi temetőt a magyargyűlölő, történelemhamisító oláhok18:16 Horvátország teljesen megnyitja határait több uniós ország előtt17:57 Újabb adalék az úzvölgyi katonasírok történetéhez17:27 Iskolaőrséget hoz létre a kormány, 12 év felett büntethetők lesznek a tanárokra támadó cigánybűnözők17:14 Több ezer embert bocsát el a Boeing, és újraindítja a 737 MAX gyártását16:39 Öten meghaltak egy balesetben a 710-es főúton Balatonkenesénél
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

Ha valami csoda folytán feltámad még Németország, ezt az esetet tanítani fogják az iskolában

Reklám

Politikai botránnyá dagadt Németországban egy közel-keleti hátterű bűnszervezet egyszer már kitoloncolt vezetőjének suttyomban történt visszatérése.
Az úgynevezett "Miri-klán" kurd származású vezetőjét, Ibrahim Mirit júliusban toloncolták ki Brémából Bejrútba, az állampolgárság szerinti hazája, Libanon fővárosába, és nem kevesebb mint hét évre kitiltották Németországból. Azonban a büntetett előéletű férfi alig száz nap múlva, október végén már vissza is tért, ügyvédje tájékoztatása szerint embercsempészek segítségével, és egyelőre jogszerűen nem tudják újra kitoloncolni, mert azon nyomban benyújtotta a menedékjog iránti kérelmet.
Ibrahim Miri jelenleg Brémában várja ún. "kitoloncolási őrizetben", hogy a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) elbírálja kérelmét. A hatóság még a héten dönt az ügyben, és minden bizonnyal elutasítja a kérelmet. Azonban Ibrahim Miri tovább húzhatja a Németországban töltött időt azzal, hogy jogi úton támadja meg a döntést, így bíróságon folytatódhat az ügye.
Az ügyben a Bildnek Horst Seehofer is dörgedelmes nyilatkozatot tett; a szövetségi belügyminiszter szerint ez az ügy a demokrácia önvédelmi képességének próbája, és ha nem sikerül érvényesíteni a jogállamiság elveit, elenyészik a menekültügyi rendszerbe vetett lakossági bizalom.
A tárcavezető elmondta, hogy utasította a szövetségi rendőrséget, hogy valamennyi határszakaszon erősítsék meg az ellenőrzést. Ez azt is jelenti, hogy előzetes bejelentés nélkül ellenőrzést végezhetnek az átkelőknél, és a határtól számított 30 kilométeres övezetben ideiglenes ellenőrző pontokat állíthatnak fel, amelyeknél szúrópróbaszerűen, jogsértés gyanúja nélkül is bárkit feltartóztathatnak.
Bevezetik a többi között azt is, hogy kitoloncolási őrizetbe kell venni mindazokat, akik kitiltásuk ellenére visszatérnek Németországba, hogy menedékjogi kérelmet nyújtsanak be. A liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) további lépéseket is sürget, az ellenzéki párt szerint el kell érni, hogy a Németországból kitoloncolt és kitiltott személyek ne kérhessenek menedékjogot.
Kábítószer-kereskedő "menekült"
A 46 éves Ibrahim Miri gyermekkorában került családjával Törökországból Libanonba, ahonnan a nyolcvanas években az akkori Nyugat-Németországba emigráltak. Miri az északnémet kikötővárosból, Brémából kiindulva szervezte meg több nagyvárosban tevékenykedő kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó szervezetét. A sajtóban csak "Miri-klán"-ként emlegetett banda vezetőjeként több tucat bűncselekményért felelős, 2013-ban hat év szabadságvesztésre ítélték, miután egy közúti ellenőrzésen több kilogramm kábítószert találtak luxusautója csomagtartójában.
Mirit gyébként különböző törvénysértések miatt már régesrég ki kellett volna toloncolni Németországból; azonban 2006-ban azért nem érvényesíthették a végzést a hatóságok, mert Miri hivatalosan hontalan volt. A szövetségi rendőrség vezetője, Dieter Romann az úgynevezett klánbűnözés elleni küzdelem erősítésének részeként az idén személyesen tárgyalt libanoni illetékesekkel, hogy a kurd férfit ismerjék el a közel-keleti ország állampolgáraként, és fogadják őt vissza.
Klánvilág "Német"országban
Az általánosan klánoknak nevezett, általában több ezer főt tömörítő szervezett bűnözői csoportok azután alakultak ki, hogy a nyolcvanas években jelentős számban menekültek emberek Libanonból az izraeli és szíriai intervencióval súlyosbított polgárháború (1975-1990) borzalmai elől az akkori Nyugat-Németországba. A felnőttek évekig nem vállalhattak munkát, gyermekeikre pedig nem vonatkozott az iskolakötelezettség, így azután sokuk számára "kézenfekvő volt a bűnözés", mint "alternatív életmód". A klánok jelenleg is aktívak, főleg a zsarolásban, a védelmi pénzek behajtásában, illetve a prostitúcióban jeleskednek. Jelenlétük leginkább Észak-Rajna-Vesztfália tartomány nagyvárosaira és Berlin nyugati részére jellemző.
(MTI - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready