2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy12:52 Zsidók hatalmi harca: Soros nyílt levélben követeli Zuckerberg kirúgását12:43 A foci lett Kolumbia legnagyobb heroinkereskedőjének a veszte12:27 Piramisjáték miatt emeltek vádat egy férfi ellen Budapesten12:08 London több kérdésben sem hajlandó kompromisszumokra az uniós egyeztetéseken11:42 Az ausztrálok háromnegyedét érintette a tűzvész11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Európai Bíróság: elfogult volt az EP, amikor pénzvisszafizetésre kötelezte az euroszkeptikusokat

Reklám

Megsemmisítette azt a 2016-os határozatot csütörtökön az Európai Bíróság, amely szabálytalanságok miatt nagyjából 170 ezer euró visszautalására kötelezte az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) által alapított Szövetség az Európai Közvetlen Demokráciáért (ADDE) nevű politikai csoportot.
Az Európai Parlament (EP) szervei úgy találták, hogy az euroszkeptikus pártokat tömörítő ADDE 2015-ben mintegy félmillió eurót költött el szabálytalanul, például ebből finanszíroztak kilenc felmérést a brit választások és a Brexit-népszavazás előtt, ezért elrendelték 172 655 euró visszafizetését.
Az előírások tiltják, hogy a közösségi forrásokból nemzeti pártokat, választási vagy népszavazási kampányokat finanszírozzanak, ezeket a pénzeket csak az európai pártok működési költségeinek fedezésére lehet fordítani.
Az érintettek az Európai Bíróság elé vitték az ügyet, amely csütörtökön megsemmisítette a határozatot.
Ítéletében a luxembourgi székhelyű törvényszék rámutatott, hogy az EP két illetékese is részrehajló nyilatkozatokat tett az ADDE ellen, még a vizsgálat lezárulta előtt.
"Az elfogulatlanság látszata veszélybe került. A tisztségviselőknek tartózkodniuk kell a pártok költéseinek szabályosságával vagy szabálytalanságával kapcsolatos nyilvános kijelentésektől, amikor még tart a dokumentumok ellenőrzése. Biztosítékokra van szükség az adminisztratív eljárásokban a pártatlansággal kapcsolatos kételyek eloszlatása érdekében" - írták.
Emellett megállapították, hogy a kifogásolt költések nagy része nem sértette az előírásokat, csak a nagy-britanniai közvélemény-kutatás finanszírozása nem felelt meg a szabályoknak.
A döntés ellen még helye van fellebbezésnek.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready