Több kérését is teljesítette az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának Ursula von der Leyen. Az Európai Bizottság megválasztott elnöke erről levélben értesítette az S&D elnökét – írja közleményében a frakció.
Zoom
Orbán augusztusban: "jó döntés volt Ursula von der Leyent támogatni" (fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)
Ezek közül a legfontosabb, hogy Von der Leyen átnevezi az egyik biztosi portfóliót, és „az európai életmód védelme” helyett (protecting our European way of life) az „európai életmód támogatása” (promoting our European way of life) lesz Margaritisz Szkínasz tárcájának a neve.
„Abban mindannyian egyetértünk, hogy az európai értékek létezése fontos teljesítmény, de nem megvédeni kell, hanem inkább támogatni” – hazudta Iratxe García, a szociáldemokraták pártelnöke a hvg beszámolója szerint.
Frissítés: "szélsőjobboldali" az elnevezés, az agresszív muszlim vallás pedig semmiféle veszélyt nem jelent...
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a bírálatok nyomán az európai életmód védelméért felelős bizottsági tárca megnevezését az európai életmód előmozdítása elnevezésre változtatta – közölte az illetékes uniós szóvivő szerdán.
A portfólióhoz tartozik a migráció ügye is, s számos európai parlamenti (EP-) képviselő, "jogvédő szervezet" és több tagállam hangoztatott véleménye szerint "elfogadhatatlan az elnevezés, ugyanis szerintük szélsőjobboldali retorikát idéz, azt sugallva, hogy például a menedékkérők fenyegetést jelentenének a kontinens kultúrájára" - írja az MTI. Így vesztett hát újabb csatát Európa.
Korábban írtuk: