Ismét korlátlanul hozzáférhetők Oroszországban az egyik legnépszerűbb online fotóbank, az amerikai Shutterstock szolgáltatásai, miután a cég rendezte a problémát egy „kifogásolható kép” ügyében.
Ezt a Shutterstock jelentette be és egyúttal sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az ügyet nem kezelték a kellő időben. Az orosz távközlési és médiafelügyelet, a Roszkomnadzor kedden korlátozta a szolgáltató egyes oldalaihoz való hozzáférést az orosz állami jelképek megcsúfolása és öngyilkossági módszerek bemutatása címén.
A Roszkomszvoboda elnevezésű, az orosz internetszabadság állapotát felügyelő weboldal szerint a konfliktust egy ürülékbe tűzött orosz zászlócskát ábrázoló fotó váltotta ki.
Egy idén hatályba lépett orosz törvény értelmében bírsággal sújtható az állam, a kormány, a zászló és az alkotmány becsmérlése. A Roszkomnadzor a Shutterstock esetében nem szabott ki pénzbüntetést.
A New York-i központú Shutterstock tematizált, jogdíjmentes fotó- és videoanyagokat, illetve zenét és szerkesztőeszközöket forgalmaz. Archívuma 2018-ban mintegy 260 millió fotót, ábrát és illusztrációt tartalmazott.
(MTI)