Félelmetes videót tett ki néhány órával ezelőtt a németországi törökök Die Ara Erdogan című hírportálja. A Recep Tayyip Erdogan török elnök által elszabadított migránstömegeket autóbuszon szállítják a görög-török határra és a tengerpartra. A sáskák, köztük rengeteg nő és gyermek, szinte ölik egymást, amikor egy-egy autóbusz közelít a várakozóhelyükhöz.
Zoom
Fotó: Reuters
A menekültek (valójában: kontinensfoglalók) útnak indultak Európa felé. Miután a szíriai Idlib kormányzóságban az arab országba behatoló török hadseregre tegnap keményen lesújtott Bassár el-Ászád Szíriai Arab Hadserege, Recep Tayyip török elnök kiengedte a menekülttáborokban összezsúfolódott sáskahadat. Törökország városaiban gyülekeznek a kiengedett sáskák, akiket a török autóbuszok szállítanak a török-görög szárazföldi határra és Nyugat-Törökország tengerpartjaira.
A videón látható, hogy az egyik gyülekezőhelyen a sáskák miként rohamozzák be az elszállításukra közeledő autóbuszokat. A török elnök rendelkezése nyomán egyelőre „csak” 1,2 millió hódító igyekszik bejutni az Európai Unió területére.
Az Athénba is eljutott félelmetes képek láttán a görög kormány hadihajókat vezényelt a Földközi-tenger vizeire, hogy megvédjék Görögország, illetve az EU határait a betolakodóktól. Közben Bulgária mintegy ezerfős határőr egységgel erősítette meg a bolgár-török határt.
A török hírportál szerint a betolakodók elszállítására repülőjáratok indítását is tervezik Németország és Franciaország irányába. Az már biztos, hogy Nyugat-Törökország tengerpartjain az első migránsküldemények már csónakokba ültek, sőt az első csónakok már meg is érkeztek a görög szigetekre.
H. J. – Kuruc.info
Korábban írtuk: