Bezár!
2020. július 8., szerda, Ellák, Eperke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 A legújabb nagy WHO-bejelentés az, hogy a vírus a levegőben is terjed, ezért maszk viselését javasolják22:09 Konténerekbe rejtett kínzókamrákra és börtöncellákra bukkant a holland rendőrség21:33 Toroczkai: ne csak a zsinagóga kapjon rendőri védelmet, hanem a Horthy-szobor is!21:25 Lövöldözés volt az amerikai tengerészgyalogság egyik támaszpontján Kaliforniában20:44 A "cisznemű nő" bocsánatkérése: újabb szánalmas-nevetséges történet az agyhalottak országából20:17 Ismét kijárási tilalmat vezethetnek be Szerbiában19:44 Bolsonaro is elkapta a "kisebb influenzát"19:36 Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke19:21 Mekkai zarándoklat: fertőtlenített sátándobáló kövek, palackozott szentelt víz és saját imaszőnyeg szükségeltetik18:51 Koponyájuk hátsó részénél összenőtt ikreket választottak szét a vatikáni kórházban18:04 Fejlődés előtt állhat a kisüzemi sörfőzés a kereskedelmi törvény módosítása következtében17:45 Roma Lives Matter: nálunk is derekasan harcolnak az elnyomottak a rasszista rendőri erőszak ellen17:21 Miniszterelnöki megbízott: nem lesz több pénzszerző per szegregáció ürügyén17:12 Tóba zuhant egy busz Délnyugat-Kínában, többen meghaltak16:54 Csak idő kérdése, és a hollandok is kisebbségbe kerülnek a saját hazájukban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Róháni nem ajánlja az amerikaiaknak, hogy megtámadják a Venezuelába tartó tartályhajóikat

Reklám

Óva intette Haszan Róháni iráni elnök szombaton az Egyesült Államokat attól, hogy megtámadja a Karib-tengeren át Venezuelába tartó iráni tartályhajókat.
"Ha az amerikaiak problémákat okoznak tankereinknek a Karib-tengeren vagy bárhol másutt a világon, mi is problémákat fogunk okozni nekik" - figyelmeztetett az iráni elnök Tamím bin Hamad Ál Száni katari emírrel folytatott telefonbeszélgetése alkalmával. Szavait az iráni elnöki hivatal idézte.
Róháni hangsúlyozta, hogy országa nem akar újabb konfliktusba keveredni az Egyesült Államokkal, de fenntartja magának a jogot, hogy megvédje saját érdekeit. "Ezért azt reméljük, hogy az amerikaiak nem követnek el ilyen hibát" - mondta Róháni.
Jelenleg öt, összesen 1,53 millió hordó benzint és alkilátot szállító iráni tartályhajó tart Venezuelába, és az első közülük helyi idő szerint szombat este fél nyolc után már behajózott a súlyos gazdasági és politikai válságban tengődő latin-amerikai ország kizárólagos gazdasági övezetébe, amiről Twitter-üzenetében tájékoztatott Tareck El Aissani venezuelai alelnök és olajipari miniszter. A venezuelai védelmi korábban azt mondta, hogy az amerikai fenyegetés miatt a hadsereg fogja elkísérni a tankert a kikötőig, miután az az ország kizárólagos gazdasági övezetébe ért.
Iránnak és Venezuelának régóta szorosak a kapcsolatai, és összeköti őket az is, hogy mindketten ellenségesen viszonyulnak Washingtonhoz. Az Egyesült Államok mindkét országgal szemben kemény gazdasági szankciókat vezetetett be, és utasíthatja a térségben állomásozó hadihajóit, hogy tartóztassák fel az iráni tartályhajókat. Egy névtelenül nyilatkozó washingtoni illetékes azt mondta, hogy Egyesült Államok meg nem nevezett válaszlépések megtételét fontolgatja.
Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter António Guterres ENSZ-főtitkárnak a minap küldött levelében arra figyelmeztetett, hogy bármilyen amerikai támadás az iráni tankerek ellen illegális és kalózakciószerű lenne.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready