Bezár!
2020. július 3., péntek, Kornél, Soma, Napsugár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:54 Szoborrongálás Judapesten is: vörös festékkel öntötték le Horthy Szabadság téri emlékművét - videó a biciklis támadóról15:52 Így üldözi a normalitást a "genderlobbi"15:49 HARCOS 2004-2020 - nemzeti ruházati márka már 16 éve (x)15:41 Zsidó tüntetés New Yorkban: Izrael vonuljon ki a megszállt palesztin területekről!15:32 Megkezdődött Törökországban a volt Nissan-vezér ügyében vádolt hét ember pere14:35 Milliárdokból adunk tiszta vizet és szívgyógyászati központot Ugandának - Szijjártó ettől várja, hogy majd otthon maradnak14:17 Nyolc év fegyházra ítéltek egy férfit, amiért drogot akart eladni13:47 Sorozatos rendőrségi bírságok a Mi Hazánk vezetőinek, Facebook-bejegyzésekért is13:32 Rendkívüli helyzetet hirdettek Belgrádban a járvány súlyosbodása miatt12:50 Csak a fekete hableányok számítanak, pusztuljanak a rasszista halak!12:37 Szajhák tüntettek Berlinben - "pénzügyi támogatás" kell nekik12:22 Orbán: a migráció ügyében nem tudunk együttműködni a németekkel11:54 Elfogadták a 2021-es költségvetést11:51 Egyiptomi embercsempész ellen emeltek vádat - de nem a kairói, hanem a Komárom-Esztergom megyei főügyészségen11:32 Trans Soldiers Matter! - A kirekesztő dél-koreai hadsereg azonban sajnos nem így gondolja
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Elítélte a tajvani parlament a tegnap elfogadott, Hongkong autonómiáját tovább nyirbáló kínai nemzetbiztonsági törvényt

Reklám

A tajvani törvényhozás elítélte pénteken azt, hogy Kína érvényt akar szerezni Hongkongban a törvényhozása által előző napon elfogadott nemzetbiztonsági törvénynek.
Az állásfoglalás, amelyet - kivételes egységet mutatva - megszavazták a törvényhozás kormányzó és ellenzéki pártjai egyaránt, felszólítja a tajpeji kormányt, hogy a hongkongi és makaói kapcsolatokat szabályozó jogszabállyal összhangban ajánljon fel segítséget azoknak a hongkongiaknak, akik biztonsága és szabadsága veszélybe kerül politikai okokból.
A dokumentum szerint veszélybe sodorja Hongkong autonómiáját az, hogy Kína ott érvényt akar szerezni a nemzetbiztonsági törvénynek. A kormányzó és ellenzéki pártfrakciók közölték: az a komoly aggodalom indította őket a közös állásfoglalás elfogadására, hogy a hongkongi helyzet gyors romlását, ezáltal pedig az emberi és szabadságjogok sérülését fogja előidézni az, hogy a kínai parlament a hongkongi törvényhozás megkerülésével akarja végrehajtani a törvényt.
A tajvani pártok mélységes sajnálatukat fejezik ki, és határozottan elítélik Peking szándékát, amellyel szerintük megszegi azt az ígéretét, hogy ötven éven át magas fokú autonómiát biztosít Hongkongnak. A törvényhozók indítványozták, hogy a Tajpej-Peking kapcsolatokért felelős kormányhivatal tüzetesen figyelje a hongkongi fejleményeket, és negyedévenként tegyen jelentést a terület különlegese státusának, politikai, gazdasági és szociális autonómiájának alakulásáról.
A kínai parlament a várakozásoknak megfelelően csütörtökön elfogadta a Tajpej és az Egyesült Államok által is erősen kifogásolt törvénytervezetet, amely Li Ko-csiang kínai miniszterelnök szerint az egy ország, két rendszer hosszú távú stabilitásának védelmét szolgálja. A hongkongi demokráciapárti politikusok és aktivisták aggodalmai szerint a törvénytervezet betiltja a lázadást, az elszakadási törekvések hangoztatását és a központi kormányzat ellen irányuló, felforgatónak minősített cselekményeket. A hongkongi kormányzat számára pedig előírja, hogy új intézményeket hozzon létre a szuverenitás védelme céljából, valamint engedélyezze a pekingi ügynökségeknek, hogy belátásuk szerint járjanak el a városban.
Az új jogszabály tovább élesíti a konfliktust az Egyesült Államok és Kína között. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter közölte: Washington nem tartja többé autonóm területnek Hongkongot. Donald Trump amerikai elnök pedig előzőleg fogadkozott, hogy erőteljes válaszlépéseket tesz, amennyiben a pekingi parlament elfogadja a nemzetbiztonsági törvénytervezetet.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready