Bezár!
2020. július 4., szombat, Ulrik napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Az orosz egészségügyi miniszter szerint februárig nem lehet visszatérni a normális élethez22:23 Kanada felmondja a kiadatási megállapodását Hongkonggal22:11 Megölik a nőstény medvét, amely két embert támadott meg az olasz Alpokban21:51 Törvényt hoztak Németországban a szénalapú energiatermelés fokozatos leállításáról21:37 Franciaországban vizsgálat indul a távozó miniszterelnök és volt egészségügyi miniszterei ellen21:22 Pancsolással próbálják siettetni a partra szállást az élősködők21:18 Több mint 48 ezer új fertőzöttet jelentettek Brazíliából21:06 Szlovéniában megerősítette parlamenti többségét a jobbközép koalíciós kormány20:47 Veneto tartományban emelkedett a reprodukciós ráta, ismét szigorítanak20:23 Módosítani kellett a Nemzetközi Űrállomás pályáját, hogy ne ütközzön űrszemétnek20:03 Amerika szövetségi ünnepének napján lép érvénybe az orosz alkotmánymódosítás19:30 Jövő péntektől hazánkból is karanténkötelezettség nélkül lehet Angliába utazni 19:19 Fotók és videó a borsodnádasdi gyilkosság helyszíni tárgyalásáról18:38 "Heroizmus" a nyugati világban18:04 Alig vált muzulmánná egy angol nő, máris székesegyházat, szállodát és metrót akart robbantani
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A még életben lévő volt amerikai elnökök elítélték a rasszizmust - de persze nem a fehérellenes válfaját

Reklám

Elítélte a rasszizmust, a faji alapú hátrányos megkülönböztetést, illetve az egyenlőtlenséget mind a négy még életben lévő volt amerikai elnök az utóbbi napokban, miután az Egyesült Államokban nagyszabású tüntetések robbantak ki a George Floyd nevű bűnöző halála után.
Jimmy Carter, Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama is közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, s többük is - közvetlen vagy közvetett módon - bírálta Donald Trump jelenlegi elnököt, aki, bár Floyd meggyilkolását többször is elítélte, nem szólalt fel "a rasszizmus és a feketékkel szemben gyakori rendőri brutalitás ellen".
Carter hangsúlyozta, hogy többet kellene tenni a rendőrség és az igazságszolgáltatás működésében jelentkező problémák orvoslása és "a fehérek és feketék közötti erkölcstelen gazdasági egyenlőtlenségek" felszámolása érdekében. "Felelősek vagyunk azért, hogy megteremtsük a béke és az egyenlőség világát magunk és a következő generációk számára" - fogalmazott.
Bush egyebek mellett "sokkoló kudarcnak" nevezte, hogy számos "afroamerikai állampolgárt zaklatnak és fenyegetnek a saját hazájában".
Clinton rámutatott: Floyd halála csak a legfrissebb epizódja a "tragédiák és igazságtalanságok hosszú sorának", "fájdalmas emlékeztető, hogy a faji hovatartozás az amerikai élet csaknem minden területén még mindig meghatározó abban, hogy miként bánnak valakivel".
Obama többször is megnyilvánult az elmúlt napokban. Legutóbb leszögezte, hogy a tüntetéshullám "valódi és jogos frusztrációt jelez azzal kapcsolatosan, hogy már évtizedek óta nem sikerül megreformálni a rendőrségi gyakorlatokat, illetve a büntetőjogi rendszert". Kiemelte ugyanakkor, hogy a mostani megmozdulások reménykeltők, azt mutatják, hogy komoly társadalmi szándék van a változásra.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready