Bezár!
2020. július 4., szombat, Ulrik napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:29 Túl feltűnőek voltak a 12-0-s eredmények az örmény másodosztályban14:12 Budaházy: Július 4.14:03 "Ki a székely himnuszt a Parlamentből, le a székely zászlót a Parlamentről!" - követeli a Horthy-szobor megrongálását vállaló hisztérika13:58 Gyorsul a járvány terjedése Indiában és Japánban13:41 Gaudi: az új rendszer szakított a nemzetellenességre épülő iránnyal, de a gárdisták üldözését folytatta13:25 Több mint 900 új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában13:08 Baleset miatt torlódás van az M7-esen Érdnél12:39 MÁV: a vonat nem játék - közleményben figyelmeztetik a csínytevőket12:21 Így támad az antirasszista kölyökniggerhorda11:57 Többtucatnyi halálos áldozata van az indiai átvizeknek11:36 Országos halünneppé tennék július második szombatját11:05 Rasszista metrómegállót füleltek le Berlinben10:48 Bolsonaro megvétózta a kötelező maszkvislést előíró törvényt, módosításokat kér10:33 Felborult egy román országjelzésű kisbusz az M7-esen - egy halott, 8 sérült10:16 Földcsuszamlások és árvizek pusztítanak Dél-Japánban - tucatnyian eltűntek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Elfoglalta az ellenzék a parlamentet, majd barikádharcot vívtak Tajvanon

Reklám

Dulakodás tört ki hétfőn a tajvani törvényhozás épületében, amelyet korábban a kormány "diktatúrája" ellen tiltakozó ellenzéki Kínai Nemzeti Párt (Kuomintang, KMT) képviselői elfoglaltak és akadályokkal torlaszoltak el, a kormányzó Demokratikus Haladó Párt (DPP) emberei pedig megpróbálták áttörni ezeket a barikádokat.
A tajvani törvényhozásban nem szokatlan, hogy a pártok képviselői dulakodással és tiltakozással fejezik ki egymással szembeni ellenérzéseiket.
Húsz kuomintangos képviselő hétfőre virradóra megszállta a törvényhozás nagytermét, ahol elbarikádozták, valamint egymáshoz és a székekhez láncolták magukat. Az akciót az váltotta ki, hogy szerintük a kormány erőszakkal próbálja keresztülvinni egy tanácsadó kinevezését a kormány munkáját felügyelő magasszintű ellenőrző bizottságba.
Hétfő este a DPP képviselői eltávolították az útjukban álló akadályokat és behatoltak a parlamenti nagyterem szónoki emelvénye körüli területre, ahol az ellenzékiek tábort ütöttek. Dulakodás és heves kiabálás tört ki közöttük és a kuomintangos képviselők, köztük a szervezet új vezetője, Johnny Chiang között, akik vehemensen védelmezték állásaikat. Chiang végül egy mellékajtón elhagyta a szónoki emelvényt, ahova azonban később visszatért.
Az indulatos jeleneteket követően békésebb hangulat alakult ki a felek között.
A KMT honatyái, akik idén januárban a parlamenti választásokon, majd az elnökválasztáson is alulmaradtak, vasárnap indították tiltakozó megmozdulásukat a törvényhozásban. A párt hagyományosan amellett áll ki, hogy szorosabbra fűzzék a kapcsolatokat Kínával, amely Tajvant az ország szakadár tartományának tekinti.
Tajvant Kína szakadár tartománynak tartja, amely de facto függetlenül működik. Ezt a tajvaniak elsöprő többsége támogatja is, de a formális elszakadást, a függetlenség kinyilvánítását aligha, mert az akár fegyveres konfliktushoz is vezethet Kínával.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready