Bezár!
2020. július 4., szombat, Ulrik napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:41 Gaudi: az új rendszer szakított a nemzetellenességre épülő iránnyal, de a magyar gárdisták üldözését folytatta13:25 Több mint 900 új fertőzöttet regisztráltak Ukrajnában13:08 Baleset miatt torlódás van az M7-esen Érdnél12:39 MÁV: a vonat nem játék - közleményben figyelmeztetik a csínytevőket12:21 Így támad az antirasszista kölyökniggerhorda11:57 Többtucatnyi halálos áldozata van az indiai átvizeknek11:36 Országos halünneppé tennék július második szombatját11:22 "Ki a székely himnuszt a Parlamentből, le a székely zászlót a Parlamentről!" - követeli a Horthy-szobor megrongálását vállaló hisztérika11:05 Rasszista metrómegállót füleltek le Berlinben10:48 Bolsonaro megvétózta a kötelező maszkvislést előíró törvényt, módosításokat kér10:33 Felborult egy román országjelzésű kisbusz az M7-esen - egy halott, 8 sérült10:16 Földcsuszamlások és árvizek pusztítanak Dél-Japánban - tucatnyian eltűntek09:59 Meghalt egy beteg, két új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak09:41 Rendőröket ejtett túszul egy bennszülött törzs Venezuelában, hogy visszakapják koronavírus-fertőzött vezetőjük holttestét09:26 Lezuhant egy kisrepülőgép Utah-ban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

"Szélsőjobboldali kilengések" vádjával keseríti meg a Bundeswehr különleges bevetési egysége tagjainak életét Merkel németgyűlölő kormánya

Reklám

"Szélsőjobboldali kilengések" miatt átszervezik a német hadsereg (Bundeswehr) különleges bevetési egységét (Kommando Spezialkräfte - KSK) - jelentette kedden a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a hírportálján.
A KSK 2. számú századát feloszlatják, a többi szervezeti egységet pedig alaposan átalakítják és őszig megerősített ellenőrzés alá veszik. Ha az alakulat, és benne minden egyes katona addig nem bizonyítja, hogy "az alaptörvény szabályainak és értékeinek megfelelően tevékenykedik", további lépések következnek, amelyek között teljes felszámolás és újjászervezés is lehet - írta a FAZ berlini értesülésekre hivatkozva.
A beszámoló szerint Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter kedden Berlinben tájékoztatta a döntésről a szövetségi parlament (Bundestag) védelempolitikai bizottságának vezetőit.
Zoom
Mint mondta, "acélseprővel" tesz rendet az elit alakulatnál, mert minden eddigi kísérlet kudarcba fulladt. A döntést egy katonákból és civilekből álló munkabizottság intenzív tanácskozása és a KSK bázisán, a baden-württembergi Calw-ban tett miniszteri látogatás előzte meg.
A lap szerint az sem biztos, hogy az alakulat parancsnoka a helyén maradhat. Rá is ugyanaz érvényes, mint a KSK valamennyi tagjára: "aki nem bizonyítja, hogy a megoldás része, az a probléma része".
Hétfőn a katonai nemzetbiztonsági szolgálat (Militärischer Abschirmdienst - MAD) vezetője, Christoph Gramm ugyancsak Bundestag-képviselők előtt elmondta, hogy "az alkotmányellenes szélsőjobboldali nézetek terjedése" adja a legtöbb munkát a szolgálatnak. Tavaly 600-nál is több esetben indítottak vizsgálatot. A munka "súlypontja" a KSK, ahol a "szélsőjobboldali elemek" kiszűrését szolgáló erőfeszítések során rendre "a hallgatás falába" ütköznek.
A többi között terrorelhárításra, túszmentésre és mélységi felderítésre szakosodott KSK 2. századánál nagyjából 70 katona - az 1996-ban létrehozott alakulat aktív állományának negyede - dolgozik. A század több tagja ellen vizsgálatot folytat a MAD, esetenként hónapok óta, fedett hírszerzési módszerekkel. Ezeket a katonákat egyelőre áthelyezik a Bundeswehr más alakulataihoz, a többieket a KSK egységei között osztják szét.
Az átszervezés részeként megerősítik az újoncok biztonsági ellenőrzését és jellembeli alkalmassági vizsgálatát, és bevezetnek egy decentralizált kiképzési rendszert, amelynek révén csökken a KSK úgynevezett kiképzési autonómiája. Bevezetnek egy rotációs rendszert is, a KSK katonáit meghatározott időközönként a Bundeswehr más egységeihez helyezik át, hogy megelőzzék az alakulat elszigetelődését.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready