Bezár!
2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:44 Elérte Afrika keleti partját az Eloise ciklon20:19 Férfikézilabda-vb: a lengyelek legyőzésével negyeddöntőben a mieink19:30 Brit tudósok még nem döntötték el, hogy halálosabb-e az új koronavírus-variáns18:59 Ellenzéki tömegtüntetések zajlottak Oroszországban - több mint kétezer őrizetbe vétel, jövő hétvégén folytatják18:39 Leszedette az uniós zászlókat a pitvarosi polgármester17:24 Végső búcsút vettek Frankó Endrétől, az utolsó Puma-repülőtiszttől16:53 Húszi támadás meghiúsításával henceg a szaúdi agresszor16:29 A szokásos őrizetbe vételek Minszkben is15:54 Megdöntötték Ásotthalom '56-os rekordját, de holnap már havazás jön15:35 Dehogy kényszerítette kedvesét kurválkodásra a Cozma-gyilkos Sztojka, sőt, le akarta beszélni a lekvárfőzésről14:58 Horvátország felfüggeszti a lakosság oltását14:30 Elrendelték a Telepy késelők letartóztatását14:14 A vezetés mellett a drog is a tatabányai fiatal vérében volt13:45 Kínai harci repülőgépek provokáltak Tajvan légterében12:58 Csak a szokásos: Magyarországot ismét a vörös zónába sorolták ukrán "barátaink"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

"Szélsőjobboldali kilengések" vádjával keseríti meg a Bundeswehr különleges bevetési egysége tagjainak életét Merkel németgyűlölő kormánya

Reklám

"Szélsőjobboldali kilengések" miatt átszervezik a német hadsereg (Bundeswehr) különleges bevetési egységét (Kommando Spezialkräfte - KSK) - jelentette kedden a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a hírportálján.
A KSK 2. számú századát feloszlatják, a többi szervezeti egységet pedig alaposan átalakítják és őszig megerősített ellenőrzés alá veszik. Ha az alakulat, és benne minden egyes katona addig nem bizonyítja, hogy "az alaptörvény szabályainak és értékeinek megfelelően tevékenykedik", további lépések következnek, amelyek között teljes felszámolás és újjászervezés is lehet - írta a FAZ berlini értesülésekre hivatkozva.
A beszámoló szerint Annegret Kramp-Karrenbauer védelmi miniszter kedden Berlinben tájékoztatta a döntésről a szövetségi parlament (Bundestag) védelempolitikai bizottságának vezetőit.
Zoom
Mint mondta, "acélseprővel" tesz rendet az elit alakulatnál, mert minden eddigi kísérlet kudarcba fulladt. A döntést egy katonákból és civilekből álló munkabizottság intenzív tanácskozása és a KSK bázisán, a baden-württembergi Calw-ban tett miniszteri látogatás előzte meg.
A lap szerint az sem biztos, hogy az alakulat parancsnoka a helyén maradhat. Rá is ugyanaz érvényes, mint a KSK valamennyi tagjára: "aki nem bizonyítja, hogy a megoldás része, az a probléma része".
Hétfőn a katonai nemzetbiztonsági szolgálat (Militärischer Abschirmdienst - MAD) vezetője, Christoph Gramm ugyancsak Bundestag-képviselők előtt elmondta, hogy "az alkotmányellenes szélsőjobboldali nézetek terjedése" adja a legtöbb munkát a szolgálatnak. Tavaly 600-nál is több esetben indítottak vizsgálatot. A munka "súlypontja" a KSK, ahol a "szélsőjobboldali elemek" kiszűrését szolgáló erőfeszítések során rendre "a hallgatás falába" ütköznek.
A többi között terrorelhárításra, túszmentésre és mélységi felderítésre szakosodott KSK 2. századánál nagyjából 70 katona - az 1996-ban létrehozott alakulat aktív állományának negyede - dolgozik. A század több tagja ellen vizsgálatot folytat a MAD, esetenként hónapok óta, fedett hírszerzési módszerekkel. Ezeket a katonákat egyelőre áthelyezik a Bundeswehr más alakulataihoz, a többieket a KSK egységei között osztják szét.
Az átszervezés részeként megerősítik az újoncok biztonsági ellenőrzését és jellembeli alkalmassági vizsgálatát, és bevezetnek egy decentralizált kiképzési rendszert, amelynek révén csökken a KSK úgynevezett kiképzési autonómiája. Bevezetnek egy rotációs rendszert is, a KSK katonáit meghatározott időközönként a Bundeswehr más egységeihez helyezik át, hogy megelőzzék az alakulat elszigetelődését.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready