Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Az Atlético Madrid két tagja megfertőződött22:38 Kioktat a szoknyás férfi - Heti progresszió (XL. rész)22:28 Erre talán senki nem számított: az exit poll szerint elsöprő győzelmet fog aratni Lukasenka21:25 Több bejrúti helyszínen segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja20:56 Mindent megadnak Libanonnak az "adakozó" országok, csak hát kérnek is ezt-azt cserébe20:39 Mindenki karanténba került egy újfehértói rendezvény után19:49 Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott19:33 Francia turistákat öltek meg az n betűs országban19:04 Meghalt egy motoros Bükkszék közelében18:46 Árokba borult egy lengyel busz az M5-ösön - egy halott, 34 sérült18:11 Lukasenka: nyugalom, minden ellenőrzés alatt marad - nem tart a "szegény csaj" győzelmétől17:59 Több száz tálibot enged szabadon az afgán kormány17:32 A jéghegy csúcsa: 600 millió felett kasszíroz a legéhesebb végrehajtóparazita16:55 A jövő héten is maradnak a 30 fok körüli maximumok16:20 Többen meghaltak az ítéletidő miatt Görögországban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

"Antiszemita jellegű" gyilkosság a vád a holotúlélőt agyonverő arab bűnöző és hajléktalan társa ellen

Reklám

"Antiszemita jellegű" gyilkosság címén rendelte el a pert a párizsi ügyészség a két gyanúsított ellen egy 85 éves zsidó nő több mint két évvel ezelőtti meggyilkolásának ügyében - közölték hétfőn igazságügyi források.
Korábban nem szándékos emberölés miatt folyt ellenük eljárás.
A 85 éves Mireille Knoll késszúrásokkal teli, részben megégett holttestére 2018. március 23-án találtak rá abban a párizsi lakásban, ahol egyedül élt. Az asszonyt 11 késszúrással ölték meg, a lakásban legalább öt helyen gyújtottak tüzet szándékosan. Az eset óriási felháborodást váltott ki Franciaországban, a zsidó szervezetek és a politikai pártok pár nappal később többezres tiltakozó menetet szerveztek az antiszemitizmus ellen Párizsban.
Zoom
Prominens társaság vonulgatott két éve miniszterrel és főhéberekkel, a kép jobb szélén pedig az algériában született zsidó sztárfilozófus, Bernard-Henri Lévy látható (fotó: Gonzalo Fuentes / Reuters)
Az előzetes letartóztatásba került két gyanúsítottat egyből azzal vádolták, hogy valós vagy vélt vallási hovatartozása miatt ölték meg otthonában az idős zsidó asszonyt, akit ki is raboltak, de végül csak szándékos emberölés miatt indult ellenük eljárás. A nyomozók feltételezése szerint az áldozat rablás áldozata lett, jóllehet nagyon szerény körülmények között élt lakótelepi otthonában, és a rablás ismeretlen okok miatt végződött emberöléssel.
Az egyik gyanúsított egy jelenleg 30 éves férfi, az "észak-afrikai származású", alkoholista, pszichés problémákkal küszködő (ez most miért nem került elő?) és börtönviselt Yacine Mihoub, aki Mireille Knoll szomszédja volt, születése óta ismerte és rendszeresen látogatta. Tettestársa, Alex Carrimbacus, egy 24 éves, pszichológiai kezelés alatt álló hajléktalan volt, aki Mihoubbal éppen a börtönben ismerkedett meg.
Zoom
Mireille Knoll nem az ún. holokauszt áldozata lett, hanem a toleranciáé
Az ügyészség utóbb két súlyosbító körülménnyel egészítette ki a vádiratot: a megölt nő különösen veszélyeztetett volt, és a bűncselekményt egyértelműen az áldozat vallása miatt követték el.
Egy harmadik személynek, Yacine Mihoub anyjának is az esküdtszék elé kell állnia. Ellene az a vád, hogy egy, a bűncselekményt érintő tárgyat eltüntetett, és ezzel hátráltatta a nyomozást. A rendőrök a nőt azzal gyanúsítják, hogy megtisztította a kést, amellyel a gyilkosságot elkövették.
"Ahogy mindig is mondtam, Mireille Knollt azért ölték meg, mert egy védekezésre képtelen idős ember volt, és mert a zsidó származása miatt rendkívüli utálatot keltett a támadóiban" - mondta Gilles-William Goldnadel, a Knoll család ügyvédje.
"A vizsgálóbírók nem tudtak ellenállni a közvélemény nyomásának" - vélte Charles Consigny és Fabrice de Korodi, Yacine Mihoub két ügyvédje. A hajléktalan "Alexandre Carrimbacus vallomásán kívül semmilyen olyan jel nincs az ügyben, amely antiszemita jellegre utalna" - tették hozzá.
Az ügyészség a két gyanúsított tanúvallomása alapján nyilvánította antiszemita jellegűnek a gyilkosságot. Mireille Knoll szomszédja jól ismerte az asszony vallását, tettestársa pedig azt állította, hogy a gyilkosság elkövetésekor azt kiállította, hogy Allah akbar (Allah a leghatalmasabb). A két gyanúsított tanúvallomása ugyanakkor több ponton ellentmond egymásnak a hatóságok szerint.
Mireille Knoll 1932-ben született Párizsban. 1942 júliusában túlélte a Vel d'Hív razziát, amely Franciaországban a zsidók legjelentősebb tömeges begyűjtése volt a "náci haláltáborokba" történő deportálások előtt. A nő anyjával Portugáliába menekült a második világháború idején, majd visszatért Párizsba, s egy holokauszttúlélőhöz ment feleségül.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready