Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:34 Lemond a libanoni kormány18:29 Két osztrák diplomata megfigyelőként jelen volt a fehérorosz elnökválasztáson, de állásfoglalást nem tesznek közzé - akkor jó, hogy ott voltak18:09 Lengyel ügyészségi vizsgálat is indult a buszbaleset ügyében17:48 Petrov Anatolij nevét vette fel a pécsi uszoda17:27 Belorusz elnökválasztás: a 10 százalékos Szvjatlana már a hatalom békés átadásáról tárgyalna 16:54 Kiváló fiaitól veszi el az állampolgárságot a hálátlan Belgium16:33 Már a németországi szocdemek is a jobbszéltől várják a megváltást16:05 Vonat elé hajtott egy autó Szügyben - egy gyereket is kimentettek a járműből 16:01 Az öt pont teljesítéséről írt hosszú levelet Orbán Kövérnek15:21 Kínai vadászgépek kóstolgatták a tajvani légteret az amerikai miniszter látogatása alatt14:58 Puskás-musicalt mutatnak be augusztus 20-án az Erkel Színházban14:32 Mielőtt meghalt, az őrökre támadt egy dühöngő cigány a sátoraljaújhelyi börtönben - így kell mártírt csinálni belőle13:56 Természetesen egy zsidó készíti el a világ legdrágább védőmaszkját 13:19 Országszerte folytatódik a vérszívóirtás12:51 Lemondott a libanoni igazságügyi miniszter is
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A Twitter is egyre antiszemitább: cenzúrázza Trump elnököt, de Hámenei iráni vezetőt nem

Reklám

Izraelben az egyik parlamenti bizottság is foglalkozott a Twitter és Facebook nevű közösségi portál állítólagos antiszemita, kettős mércét alkalmazó politikájával. A izraeli politikusok ismét elővették ’Áli Hámenei iráni legfelsőbb vezető valójában soha le nem írt twitteres fölhívását, amelyben a zsidó nép és Izrael megsemmisítését, meggyilkolását szorgalmazza. Hámenei annak idején egészen mást tett közzé, de az izraeli politikusakat ez nem akadályozza meg abban, hogy a Twittert kárhoztassák, amiért nem törli az iráni vezető oldalát. A parlamenti bizottság vitájáról a Jiszráél Há-Jom című izraeli újság adott hírt.
Zoom
Amit szabad Jupiternek… (fotó: Reuters, AP)
Az Izraeli Parlament (Kneszet) Befogadási és Diaszpóra Bizottsága szerdán vitát folytatott a szerintük kettős mércét alkalmazó, az antiszemita, Izrael-ellenes megnyilvánulások felett szemet hunyó Twitter közösségi oldal által alkalmazott politikáról. A Twitter mellett a vita folyamán szóba került még a Facebook által tolerált antiszemita megnyilvánulások ügye is. (Az izraeli politikusok nyilván nem tudnak arról, hogy Fb miként és miért tette feketelistára, például a Kuruc.infót és magyar közéleti szereplőket… H. J.) A megszólalók hangsúlyozták: minden eddigi kérés ellenére a Twitter és a Facebook nem hajlandó cenzúrázni az antiszemita tartalmakat, illetve azoknak terjesztőit.

Arsen Ostrovsky – a nemzetközi jog szakértője (fotó: Jared Bernstein)
A bizottsági ülésen meghívottként jelen volt a nemzetközi jog szakértőjeként, illetve az emberi jogok harcosaként bemutatott Arsen Ostrovsky, aki a politikusokkal együtt „antiszemita politikájáért” kérdőre vonta a vitában úgynevezett Zoom-bejelentkezéssel részt vett Ylva Pettersont, a Twitter izraeli képviselőjét.
Az Antiszemitizmus a közösségi médiákban címmel lefolytatott parlamenti vita folyamán megfogalmazott izraeli kifogás lényege tulajdonképpen a következő: Donald Trump amerikai elnök csiripelései mellé nemrégiben a Twitter, úgynevezett figyelmeztető linket tett, míg az elnök fiának fiókját egy időre elérhetetlenné is tették, miután az ifjabb Trump a koronavírus tüneteinek enyhítésére a hidroxiklorokin hatóanyag-tartalmú gyógyszert ajánló videót tett közzé. Trump elnököt azért figyelmeztette a Twitter, mert június 23-án az Amerikában erőszakosságba torkolló tüntetésekkel kapcsolatban megjegyezte: „Amíg én vagyok az elnök, Washington nem lesz autonóm körzet. De ha mégis megpróbálkoznának vele, komoly erővel találják magukat szemben.”
Zoom
Ylva Petterson, a Twitter képviselője Izraelben (fotó: Twitter)
„Miért tettek legutóbb figyelmeztető linket Trump elnök csiripelései mellé, miközben ugyanezt elmulasztották megtenni az egyértelműen népirtásra, a zsidó nép és Izrael meggyilkolására fölhívó Homeini ajatolláh, iráni vezető esetében?” – tette föl a kérdést Arsen Ostrovsky szakértő, aki láthatóan összekeverte az 1989-ben elhunyt Ruholláh Homeinit a jelenlegi legfelsőbb iráni vezetővel, ’Áli Hámeneivel. Az iráni vezető vitatott csiripelésében egyébként nem „a zsidó nép és Izrael meggyilkolására”, hanem „a cionista rezsim eltávolítására” vonatkozó fölhívás olvasható. Hámenei ezt már május 21-én egyértelművé is tette, de a cionista propaganda továbbra is politikai tőkét kíván kovácsolni az iráni vezető félremagyarázott csiripeléséből. ’Áli Hámenei május 21-én ezért ezt írta a Twitter-oldalán:
A cionista rezsim fölszámolása nem a zsidó nép lemészárlását jelenti. Palesztina népe népszavazáson fog dönteni arról, hogy milyen politikai erő kormányozza egész Palesztinát. A cionista rezsim elmozdításáig az egyetlen gyógyír az erőteljes fegyveres ellenállás.
Zoom
Áli Hámenei iráni vezető pontosító csiripelése (Twitter)
Arsen Ostrovsky fölrótta a Twittert Izraelben képviselő Ylva Pettersonnak: „Ha a közösségi portál már hónapok óta figyelmeztető linket helyez el Donald Trump csiripelései mellé, akkor miért nem jár el ugyanígy az Izrael megsemmisítésére fölhívó iráni elnökkel szemben?” (A nemzetközi jog szakértőjének ez a második durva tévedése, mert Hámenei nem elnöke, hanem a legfelsőbb vezetője Iránnak – H. J.) Petterson alig kezdte el a kérdés megválaszolását, amikor közbekiáltva, szavait megszakította Mihál Cotler-Wunsh, a Kék-Fehér Párt képviselője: „A Twitteren egy nép megsemmisítésére szóló fölhívás rendjén van, de politikai megjegyzéseket tenni az nincs rendjén?” A közbevágásra a Twitter képviselője így válaszolt: „Trump a politikánkkal ellentétes módon viselkedett, de ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy nem töröljük a csiripelését, hanem korlátoztuk a hozzáférést”. Az izraeli parlamenti képviselőnő erre a kettős mérce alkalmazásával vádolta a Twittert.
Zoom
Áli Hámenei a vele összetévesztett, 1989-ben elhunyt Ruholláh Homeini fényképével (fotó: AFP)
A Jiszráél Há-Jom című újság végül megjegyzi: Orit Farkas-Hákohén (Kék-Fehér Párt) jelenlegi stratégiai és tájékoztatásügyi miniszter már hivatalba lépésekor fölszólította a Twittert, hogy törölje ’Áli Hámenei iráni legfelsőbb vezető oldalát, de ez a mai napig nem történt meg.
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready