Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:06 FIFA21: Puskás Öcsi bekerül a legnépszerűbb labdarúgó-videojátékba18:34 Lemond a libanoni kormány18:29 Két osztrák diplomata megfigyelőként jelen volt a fehérorosz elnökválasztáson, de állásfoglalást nem tesznek közzé - akkor jó, hogy ott voltak18:09 Lengyel ügyészségi vizsgálat is indult a buszbaleset ügyében17:48 Petrov Anatolij nevét vette fel a pécsi uszoda17:27 Belorusz elnökválasztás: a 10 százalékos Szvjatlana már a hatalom békés átadásáról tárgyalna 16:54 Kiváló fiaitól veszi el az állampolgárságot a hálátlan Belgium16:33 Már a németországi szocdemek is a jobbszéltől várják a megváltást16:05 Vonat elé hajtott egy autó Szügyben - egy gyereket is kimentettek a járműből 16:01 Az öt pont teljesítéséről írt hosszú levelet Orbán Kövérnek15:21 Kínai vadászgépek kóstolgatták a tajvani légteret az amerikai miniszter látogatása alatt14:58 Puskás-musicalt mutatnak be augusztus 20-án az Erkel Színházban14:32 Mielőtt meghalt, az őrökre támadt egy dühöngő cigány a sátoraljaújhelyi börtönben - így kell mártírt csinálni belőle13:56 Természetesen egy zsidó készíti el a világ legdrágább védőmaszkját 13:19 Országszerte folytatódik a vérszívóirtás
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Ezúttal a német védelmi miniszter asszony kesergett a távozó amerikai katonák miatt

Reklám

Sajnálatosnak nevezte Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter pénteken a mintegy 12 ezer amerikai katona tervezett kivonását Németországból, ugyanakkor hangsúlyozta, mindez aláhúzza annak szükségét, hogy Európa többet tegyen saját biztonsága érdekében.
Kramp-Karrenbauer péntek reggeli állásfoglalásában hangsúlyozta az európai integráció elmélyítésének szükségességét, és reményét fejezte ki, hogy Németország az unió soros elnökeként képes lesz előrelépést elérni a biztonsági és védelmi kérdésekben.
"Szem előtt tartjuk a német és az európai érdekeket" - jelentette ki a német tárcavezető. "Az igazság az, hogy a jó élet fenntartása Németországban és Európában egyre inkább azon múlik, miként vagyunk képesek mi magunk szavatolni biztonságunkat" - mondta.
Kramp-Karrenbauer hozzátette, a nyári törvénykezési szünet után összehívja az érintett német tartományok vezetőit, hogy megbeszélje velük, a német hadsereg (Bundeswehr) miként tud majd támogatást nyújtani régióiknak az amerikai katonák létszámának csökkentése után.
A német kormány eddig visszafogottan reagált Donald Trump amerikai elnök döntésére, aki korábban többször bírálta Németországot, mert megítélése szerint Berlin nem fordít elég pénzt védelmi célokra.
Rolf Mützenich, a nagykoalícióban kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) szövetségi parlamenti frakciójának vezetője ugyanakkor felvetette, hogy jelen körülmények között felül kellene vizsgálni a haditechnikai együttműködést. A Süddeutsche Zeitung című napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy "a szeszélyesség és a nyomásgyakorlás" nem lehet alapja egy partnerségi együttműködésnek.
Roderich Kiesewetter kereszténydemokrata képviselő a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva bírálta Mützenich kijelentését mondván, hogy Európában nincs megfelelő, illetve megengedhető helyettesítője az amerikai hadiipar csúcstechnológiájú termékeinek.
Mark Esper amerikai védelmi miniszter szerdán közölte, hogy heteken belül megkezdik a korábban bejelentett csapatcsökkentést, amelynek keretében csaknem 12 ezer katonát vonnak ki Németországból. Csaknem 5600 katonát NATO-tagállamokba telepítenek át, mintegy 6400 katona pedig visszatér az Egyesült Államokba. Így a németországi amerikai csapatok létszáma 36 ezer főről 24 ezerre csökken. A miniszter bejelentette, hogy megszűnik az Európában állomásozó amerikai haderő (Eucom) németországi főparancsnoksága is: ezt Stuttgartból a belgiumi Monsba helyezik át, ahol a NATO-parancsnokság is található. Elmondta, hogy a jövőben szó lehet a Stuttgartban lévő Afrikai parancsnokság (Africom) áthelyezéséről is.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready