2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Megtartotta első közvetlen ülését a kabuli és a tálib küldöttség a Dohában zajló béketárgyaláson

Reklám

Megtartotta első közvetlen ülését kedden a kabuli kormány és a radikális iszlamista tálib mozgalom küldöttsége a Dohában zajló afgánközi béketárgyalásokon - közölték a delegációk szóvivői.
"A tárgyalóküldöttségek teljes létszámú tanácskozását délután fél ötkor tartották meg" - jelentette be Nader Naderi, a kormányzati tárgyalócsoport szóvivője és Muhammad Naím tálib szóvivő közös közleményben a Twitteren. Az állásfoglalás szerint a delegációk vezetői ismételten hangsúlyozták a türelem és a tolerancia fontosságát.
A felek kisebb csoportjai már az előző napokban is egyeztettek a tartalmi tárgyalások mikéntjéről. A többi között sikerült megállapodásra jutniuk egyes szabályokról és eljárási kérdésekről.
Az afgán elnöki hivatal tisztségviselője szerint a megbeszélések egyik legfőbb pontja egy tűzszüneti egyezmény megkötése, illetve legalább az erőszak szintjének jelentős mérséklése lenne a háború tépázta Afganisztánban.
Az afgánközi tárgyalások szombaton kezdődtek meg a katari fővárosban. A megbeszélések során a tervek szerint a tűzszünet mellett terítékre kerülnek a nők és a kisebbségek jogai, több tízezer tálib harcos, illetve különböző, a hadurakhoz hű milíciák lefegyverzése, amelyek közül több a kormánynak esküdött hűséget. A napirendi pontok közt szerepel a hatalommegosztás és az alkotmánymódosítás is.
A résztvevők által történelminek nevezett esemény lezárhatja a csaknem 20 éve tartó fegyveres konfliktust Kabul és az Afganisztánt 1996 és 2001 közt irányító tálibok közt. A radikálisok sokáig nem voltak hajlandóak az általuk "nyugati bábnak" tartott afgán kormánnyal tárgyalni.
Az amerikai kormányzat február 29-én a katari fővárosban, Dohában írta alá az afganisztáni megbékélést is célzó megállapodást a tálibok képviselőivel. A megállapodás egyebek közt előírta a Kabul és a tálibok közti béketárgyalások megkezdését, de ezek - elsősorban a szintén előirányzott fogolycsere késlekedése következtében - csak szombaton kezdődtek el.
Donald Trump amerikai elnök választási kampányának egyik sarkalatos ígérete, hogy véget vet az afganisztáni háborúnak, és 2021 májusáig kivonja az amerikai csapatokat az országból.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready