2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban22:11 Különleges öngyilkossággal próbálkozott egy tanár Brüsszel terroristakeltetőjében22:02 Továbbra sem könnyű a felvidéki sovinisztáknak: még mindig magyar (eredetű) a tíz leggyakoribb családnév21:53 Lukasenka a hatósági fellépés fokozásával fenyegetőzött21:37 Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok21:10 Gréta még próbálkozik, de nagyon visszaesett a slágerlistán21:06 Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás20:43 Belgium is tovább szigorított20:12 Meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban19:57 Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten19:34 Igazán rendes volt ez az egyiptomi: mészárlás helyett ő csak a rómaiak autóit vette kezelésbe19:05 Brahim Ausszaui nem buta ember18:50 Eközben Romániában18:37 Hazaengedték a kórházból a csepeli polgármestert18:25 Tárgyalások kezdődtek az örmények és az azeriek között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kémkedés miatt kiutasítanak két orosz diplomatát Bulgáriából

Reklám

A bolgár külügyminisztériumba kérették Mihail Barilovics orosz követtanácsost, és közölték vele, hogy két orosz diplomatát kiutasítanak az országból - közölte szerdán Oroszország szófiai nagykövetsége.
Előzőleg a bolgár külügyminisztérium közleményben tudatta, hogy kémkedés miatt kiutasítanak Bulgáriából két orosz diplomatát.
A követtanácsosnak szóbeli jegyzéket adtak át, amelyben közölték, hogy a diplomáciai kapcsolatokról szóló, 1961. évi bécsi egyezmény alapján nem kívánatos személynek tekintik az orosz kereskedelmi képviselet két munkatársát - áll a nagykövetség közleményében. Ez utóbbi szerint az orosz fél fenntartja magának a jogot, hogy hasonló válaszlépésről döntsön.
A diplomatáknak 72 óra alatt kell elhagyniuk az országot, miután ügyészek azzal vádolták meg őket, hogy 2016 óta kémkedtek a balkáni országban. A tárca szóvivője szerint a döntésről értesítették Oroszország szófiai nagykövetségét.
Előzőleg ügyészek azt közölték, hogy a két diplomata 2016 óta titkosított információk után kutatott a hadsereg korszerűsítésének a terveivel, illetve a katonai felszerelések karbantartásával kapcsolatosan. Államtitkok gyűjtése miatt a különleges ügyészség megindította a két diplomata ellen a bűnvádi eljárást, és erről Ivan Gesev bolgár főügyész tájékoztatta az ország külügyminisztériumát.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready