2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban22:18 Terrorizmus gyanújával indítottak nyomozást Svájcban egy késelés miatt21:53 A Miskolci Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes, hogy Lorettáék nem cserélgethetik a nemüket és a nevüket21:16 Biden azt hiszi, az egész világot kell vezetnie20:50 "Olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon" - ígérte Kásler20:27 "Elvette" egy vadász fegyverét egy szarvas Csehországban20:04 Moldovai elnökválasztás: elutasították Igor Dodon fellebbezését19:50 Biden ma is rágódhatott azon, hogy vajon még mindig nem kapta meg Putyin gratulációját, vagy már el is felejtette19:38 Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek19:11 Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük18:22 Rogán bizottsági meghallgatásán emlegette fel: ők tartják életben közpénzből a ballib sajtót18:14 "Ukrán barátaink" nem engedték be Kárpátaljára Grezsa István miniszteri biztost18:08 Pennsylvaniában is hitelesítették Biden győzelmét17:40 Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak17:08 Indiában érezte magát a cigány: novemberben mezítláb rongált a gyöngyösi buszpályaudvaron
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Egy izraeli városban a nőkről elnevezett utcák tábláin csak a családnevet szabad vastag betűkkel feltüntetni

Bét Semes izraeli városban a lakosság tekintélyes részét ortodox zsidók képezik, akik az asszonyaikra, leányaikra a tálibokra emlékeztető módon megalázó szokásokat, öltözéket is rákényszerítenek. A városházán is komoly befolyással bíró ortodoxok most elérték, hogy egy új lakónegyed nőkről elnevezendő utcáinak, tereinek névtábláin csak a névadó családnevét tüntetik majd fel. Így például az Anne Frankról elnevezendő utca névtábláján csak a „Frank utca” lesz olvasható – írja a Jiszráél Há-Jom című izraeli hírportál.
Zoom
Ortodox zsidó asszony Bét Semes városban - a XXI. század 2. évtizedében
A Jeruzsálemtől mintegy 30 kilométerrel nyugatra található Bét Semes izraeli városban Nevé Sámir néven új lakónegyed épül. A Jichák Sámir egykori izraeli miniszterelnökről - s a jaffai arab piacon pokolgépes merényletet végrehajtó terroristáról - elnevezett új városrészt majd ortodox, jórészt hászid zsidók lakják. A zsidó honfoglalás előtti kánaáni korban a mai, 1950-ben alapított Bét Semes helyén az asszír-babiloni nap- és igazságisten, Sámás szentélye állt, amit híven őriz már az Ószövetségben is említett helységnév (Bét Semes = Sámás napisten szentélye).
A mintegy 120 ezer lakosú mai Bét Semesben népes ortodox, jórészt hászid zsidó közösség lakik, s ezért a város a vallási fanatizmus egyik központja Izraelben. A vallási elöljárók az elmúlt években a nők számára megtiltották például a mobiltelefon használatát az utcán, valamint az afganisztáni tálibokhoz hasonlóan a teljes testet és arcot eltakaró gúnyát kényszerítenek rájuk.
Zoom
Zsidó nők a zebrán Bét Semes városban
A Bét Semes-i önkormányzat képviselő-testületének tegnapi ülésén a Nevé Sámir új lakónegyed közterület-elnevezésének ügye került megvitatásra. Az illetékes bizottság megtárgyalta a városvezetésben komoly befolyással bíró ortodox vallásosok követelését (sic!), miszerint a lakónegyed új utcáit ne nevezzék el nőkről… Még zsidó nőkről sem. A bizottságban az ortodox lakosság képviselői a többi között azzal érveltek, hogy a posztbiblikus kor legelején keletkezett, s azóta a zsidók által minden reggel elimádkozott Tizennyolc áldás nevű imájának egyik „áldása” így szól: „Áldott vagy Te Örökkévaló Istenünk, a világ királya, aki nem teremtett engem asszonynak”. (Az ima másik áldása pedig azért ad hálát a Mindenhatónak, hogy a zsidót nem teremtette gojnak. Ennyit a manapság sokat hangoztatott „zsidó-keresztény” hagyományunkról!)
Zoom
Bet Semesben Anne Franknak csak a családnevét hirdetik majd az utcanévtáblák
Az indulatoktól sem mentes vita után a képviselő-testület úgy döntött, hogy az új városrész utcáit, tereit elnevezhetik ugyan a zsidóság és a cionista mozgalom hősnőiről (de csak zsidókról), mint például Hanna Szenesről, Szárá Áháronsohnról vagy éppen Anne Frankról, de az utcanévtáblákon csak a családnevüket lehet majd feltüntetni… Végül a névadó bizottság javaslata alapján a közgyűlés úgy döntött, hogy az egyenlőség kedvéért a férfiakról elnevezett utcák, terek névtábláira is csak a családnevet írják ki, de a nagybetűs családnév alatt, a névadó személy rövid bemutatása keretében, egészen kicsi betűkkel kiírják a személynevet is. A határozat értelmében, például az Anne Frankról elnevezendő utcanévtáblákon legfelül, vastag betűkkel csak a „Frank utca” lesz olvasható.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready