2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban22:11 Különleges öngyilkossággal próbálkozott egy tanár Brüsszel terroristakeltetőjében22:02 Továbbra sem könnyű a felvidéki sovinisztáknak: még mindig magyar (eredetű) a tíz leggyakoribb családnév21:53 Lukasenka a hatósági fellépés fokozásával fenyegetőzött21:37 Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok21:10 Gréta még próbálkozik, de nagyon visszaesett a slágerlistán21:06 Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás20:43 Belgium is tovább szigorított20:12 Meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban19:57 Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten19:34 Igazán rendes volt ez az egyiptomi: mészárlás helyett ő csak a rómaiak autóit vette kezelésbe19:05 Brahim Ausszaui nem buta ember18:50 Eközben Romániában18:37 Hazaengedték a kórházból a csepeli polgármestert18:25 Tárgyalások kezdődtek az örmények és az azeriek között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kétállami megoldást sürgettek a palesztin-izraeli konfliktus rendezésére Jordánia, Németország, Franciaország és Egyiptom külügyminiszterei

Reklám

Kétállami megoldást sürgettek a palesztin-izraeli konfliktus rendezésére Jordánia, Németország, Franciaország és Egyiptom külügyminiszterei csütörtökön.
Az ammáni tanácskozáson Számeh Sukri egyiptomi, Jean-Yves Le Drian francia és Ajmán Szafadi jordániai külügyminiszter személyesen, míg Heiko Maas német külügyi tárcavezető távkapcsolással vett részt, mivel testőrsége egyik tagja megfertőződött a koronavírussal, és így neki is karanténba kellett vonulnia.
"Hangsúlyozzuk a komoly, jelentőségteljes és hatékony tárgyalások újraindításának szükségességét a nemzetközi jog, illetve a felek között közvetlenül létrejött megállapodások vagy az ENSZ égisze alatt" - olvasható a közös nyilatkozatban. A miniszterek egyben ígéretet tettek, hogy "erőfeszítéseket tesznek a hiteles tárgyalások megindításához szükséges környezet fenntartásához".
A tárcavezetők kiemelték, hogy az izraeli telepek kibővítése és a palesztin épületek elkobzása a megszállt területeken a nemzetközi jogba ütközik, és aláássa a kétállami megoldás megvalósíthatóságát. Hozzátették, hogy a Jordán folyó völgyében "állandósulnia kell az izraeli annexiós törekvések felfüggesztésének".
A miniszterek kiemelték az ENSZ közel-keleti palesztin menekülteket segélyező hivatalának (UNRWA) lényegi szerepét a térségben, és a szervezet politikai és anyagi támogatását sürgették, hogy betölthesse feladatát a menekültek megsegítésében.
Szafadi a tanácskozást követően újságíróknak elmondta, hogy tartós és átfogó békére nem lehet számítani, amíg nem rendezik a palesztin-izraeli konfliktust a kétállami megoldás alapján.
"Nincs más megoldás" - erősítette meg jordániai hivatali partnere szavait Le Drian. "A palesztinoknak és az izraelieknek bizonyítaniuk kell, hogy elkötelezettek a párbeszéd mellett, és mi készek vagyunk támogatni ezt a folyamatot" - tette hozzá.
A négy külügyminiszter egyben méltatta a kapcsolatok rendezéséről szóló megállapodásokat Izrael és az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein között. Szafadi azonban megjegyezte, hogy az Izraellel kötött megállapodások kihatása attól függ, hogy Izrael "úgy dönt, hogy az átfogó béke irányába mozdul el, (...) vagy úgy hagyja a dolgokat, ahogy most vannak". "Az izraeli térfélen pattog a labda" - tette hozzá.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready