2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban22:11 Különleges öngyilkossággal próbálkozott egy tanár Brüsszel terroristakeltetőjében22:02 Továbbra sem könnyű a felvidéki sovinisztáknak: még mindig magyar (eredetű) a tíz leggyakoribb családnév21:53 Lukasenka a hatósági fellépés fokozásával fenyegetőzött21:37 Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok21:10 Gréta még próbálkozik, de nagyon visszaesett a slágerlistán21:06 Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás20:43 Belgium is tovább szigorított20:12 Meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban19:57 Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten19:34 Igazán rendes volt ez az egyiptomi: mészárlás helyett ő csak a rómaiak autóit vette kezelésbe19:05 Brahim Ausszaui nem buta ember18:50 Eközben Romániában18:37 Hazaengedték a kórházból a csepeli polgármestert18:25 Tárgyalások kezdődtek az örmények és az azeriek között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Lavrov: Németország számára becsületbeli ügy az Északi Áramlat-2 megvalósítása

Reklám

Németország számára becsületbeli ügy az Északi Áramlat-2 földgázvezeték megvalósítása - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatón.
"Látjuk, ahogy az Egyesült Államok naponta próbálja nyilvánosan megalázni az Európai Uniót, elsősorban Németországot. Azt, ahogy az Egyesült Államok hivatalos képviselői révén azt követeli, hogy Németország fogja fel a saját szerencséjét és energiabiztonsága megerősítésének szükségességét, ami alatt az Egyesült Államok az Északi Áramlat-2 elutasítását és a drágább, amerikai cseppfolyósított gázra való áttérést érti" - fogalmazott az orosz diplomácia vezetője.
"Úgy gondolom, ez a személyes véleményem, hogy ez a kérdés az NSZK becsületbeli ügye. A becsületé, annak minden dimenziójának értelmében" - nyilatkozott arra reflektálva, hogy Angela Merkel német kancellár nem zárta ki az Északi Áramlat-2 felmondását, válaszul a Navalnij-ügyre.
A német kormány saját, valamint francia és svéd laboratóriumi vizsgálatokra hivatkozva azt állítja, hogy Alekszej Navalnij ellenzéki politikust Oroszországban megmérgezték. Moszkva ezzel szemben arra hívja fel a figyelmet, hogy Navalnij szervezetében orosz laboratóriumi vizsgálatokkal nem találtak mérget. Lavrov a sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy a berlini orosz nagykövetség másfél héttel az erre vonatkozó kérés után még mindig nem kapott konzuli hozzáférést Navalnijhoz.
"Ezért reméljük, hogy megértik annak kilátástalanságát, hogy egy olyan felsőbbrendű lény pozíciójából tárgyaljanak velünk, amely nem is veszi a fáradságot arra, hogy válaszoljon a legitim, nemzetközi megállapodáson alapuló kérdéseinkre, és lekezelően, gőgösen valamifajta bűnbánatot követelnek tőlünk" - hangoztatta Lavrov. Nehezményezte, hogy Oroszország a Navalnij-ügyben még nem kapott választ a Németországhoz, Franciaországhoz és Svédországhoz, valamint a Vegyifegyver-tilalmi Szervezethez (OPCW) eljuttatott információigénylésre. Mint mondta, az adatszolgáltatás ügyében Berlin és az OPCW kölcsönösen egymásra hárítja az illetékességet.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready