2020. október 24., szombat, Antal napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:35 Történelemhamisítás a szemünk előtt: a gyurcsányista Varju azt hazudja, 2006-ban demokrácia volt, és nyugodtan lehetett tüntetni16:44 A Fidesz pártcsaládjának elnöke szerint Orbán "korcs demokráciát" épít16:33 Szófiában két hétre bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek, riasztó a helyzet a főpolgármester szerint15:55 Államalapítási kísérlet néger módra: iskolások vérével15:24 Bukarestben és az erdélyi megyékben terjed leginkább a fertőzés14:40 A külügyminiszterek washingtoni találkozója sem segített Hegyi-Karabahon14:18 Megint Karácsony: tádzsik zászlóval emlékezett a fővárosi többség választottja13:41 "Nem kell történelmet hamisítani" - Schiffer cáfolja Donáth Anna hazugságát a rákosista nagyapjáról13:07 A Decathlon is letiltotta a Kuruc.info elérését - és nem csak ők12:53 Irán: kétes és korrupt az izraeli-szudáni megállapodás12:19 Felvidéken még a temetőbe sem szabad kimenni11:40 Feminista progresszió: Kari Geriék azt sérelmezik, hogy elvtársaik nem kínoztak meg és végeztek ki elég nőt '56 után11:10 A ballib Biden megemlékezett '56-ról, Orbán barátjának ez nem sikerült11:00 Az Afrika-hadtest, 6. rész: életkörülmények a hadszíntéren10:25 Meghalt 38 beteg, 1820-szal nőtt a fertőzöttek száma
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Extra :: :: Hozzászólások

Swastika település márpedig megtartja a nevét

Reklám

Nem kap új nevet a New York állambeli Swastika település annak ellenére, hogy nemrég panaszt tettek nevének történelmi vonatkozása miatt.
Zoom
Fotó: Wikimédia
A szvasztika egyike a legősibb jelképeknek, számtalan kultúrkörben használták. Jelentései közé tartozik a jó szerencse és a halhatatlanság is. Politikai és antiszemita töltését a 20. század elején kapta: Adolf Hitler a sarkára állított formában tette meg a szvasztikát a német nemzetiszocializmus jelképévé.
Az amerikai-kanadai határtól nagyjából 56 kilométerre délre lévő apró település, amely közigazgatásilag Black Brook városához tartozik, több mint egy évszázada viseli a Swastika nevet.
A városi tanács azonban nemrég a település esetleges névváltoztatásáról szavazott, miután egy (azaz 1) arra járó Jew New York-i megütközött a település nevén, mondván, hogy az sértő és tiszteletlen azoknak a második világháborús veteránoknak az emlékére nézve, akik a környező földekben nyugszanak. A tanácstagok szeptember 14-én egy névtelen szavazás keretében döntöttek a névváltoztatás elvetéséről.
Zoom
Fotó: Fb
"Sajnáljuk, hogy néhány olyan ember, aki nem erről a környékről való és nem ismeri a közösségünk történetét, sértve érzi magát, amikor meglátja a település nevét" - írta csütörtökön Jon Douglass Black Brook-i illetékes, hozzátéve, hogy a közösség tagjai számára, akiket a testület képvisel, ez az a név, amelyet az őseik választottak.
Douglass szerint a New York állambeli település neve az 1800-as évekbeli telepesektől származik. Egy 1977-es cikk szerint ugyanakkor a falut korábban Goodrich Millsként ismerték, és csak 1913-ban lett Swastika, miután ez a név megjelent a helyi postahivatalon.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready