Izraelben országszerte tüzek tombolnak. A legpusztítóbb tüzek Felső-Modi’inban, K’fár-Oránimban, Nof Há-Gálilban, Kirját S’monában, Vádi ’Árá palesztin településein, ’Éjnávban és más településeken lobbantak föl. Az izraeli tűzoltóság a rendőrség és a hadsereg tűzoltó helikoptereinek segítségével oltja a tüzet, menekít több ezer veszélyeztetett polgárt – írja a Má’áriv című újság honlapja.
Zoom
A tűz Nof Há-Gálil szélsőházait támadja (fotó: Izraeli Tűzoltóság)
Zoom
Munkában a tűzoltóság főparancsnoksága (fotó: Izraeli Tűzoltóság)
Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök az Izrael több településén is tomboló tüzek miatt a belbiztonsági miniszterrel együtt tanácskozásokat folytatott az előállt helyzetről, illetve annak megoldási lehetőségeiről. A kormányfő annak lehetőségét is megvitatta, hogy Izrael esetleg nemzetközi segítséget kér a pusztító tűz leküzdéséhez.
Zoom
A tűz Bát Héfer települést ostromolja (fotó: Izraeli Tűzoltóság)
Zoom
Máoz Cvi településről otthonából kimentett család (fotó: Izraeli Tűzoltóság)
A legpusztítóbb tűz ezekben az órákban a galileai Názáret - Nof Há-Gálil térségében tombol, ahol már több lakóház is kigyulladt, az emberek menekítik az otthonaikból. A helyszínen tevékenykedő mintegy 200 rendőr és önkéntes katasztrófa-elhárító (nem védő!) eddig közel ötezer lakost evakuált, miközben a tűzoltók folytatják a küzdelmet a lángokkal, sok polgári személy könnyebb természetű füstmérgezést szenvedett.
H. J.- Kuruc.info