2020. október 25., vasárnap, Blanka, Bianka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:33 Lukasenka emlékeztette Pompeót, hogy Putyin a barátjuk21:20 Erdogan lehülyézte Macront, mire ő hazarendelte a nagykövetet20:45 SZDSZ II.: Fegyőr is arról beszél, mit "nem tűrtünk" '56-ban - miközben a nagyapja még Lenint éltette19:54 Nem tudtak jól aludni a buzik és a zsidók az Amerikában árusított horogkeresztes matracon19:17 Rekordszámú a fertőzöttek napi növekedése Ausztriában18:27 Trump leadta szavazatát17:35 Történelemhamisítás a szemünk előtt: a gyurcsányista Varju azt hazudja, 2006-ban demokrácia volt, és nyugodtan lehetett tüntetni16:44 A Fidesz pártcsaládjának elnöke szerint Orbán "korcs demokráciát" épít16:33 Szófiában két hétre bezárnak az éjszakai szórakozóhelyek, riasztó a helyzet a főpolgármester szerint15:55 Államalapítási kísérlet néger módra: iskolások vérével15:24 Bukarestben és az erdélyi megyékben terjed leginkább a fertőzés14:40 A külügyminiszterek washingtoni találkozója sem segített Hegyi-Karabahon14:18 Megint Karácsony: tádzsik zászlóval emlékezett a fővárosi többség választottja13:41 "Nem kell történelmet hamisítani" - Schiffer cáfolja Donáth Anna hazugságát a rákosista nagyapjáról13:07 A Decathlon is letiltotta a Kuruc.info elérését - és nem csak ők
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Kölcsönös tűzszünetsértéses vádakkal kezdődött az újabb hegyi-karabahi "fegyvernyugvás" is

Reklám

A hegyi-karabahi humanitárius tűzszünet megszegésével vádolta egymást Örményország és Azerbajdzsán vasárnapra virradóan, néhány órával a fegyvernyugvás életbe lépését követően.
Susan Sztepanján, az örmény védelmi minisztérium szóvivője azeri rakétatámadásokról és ágyúzásokról számolt be.
Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium részéről az örmény felet vádolták a tűzszünet megsértésével.
A tűzszünetet, amely jelentős részben az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezeten (EBESZ) belül alakult minszki csoport erőfeszítéseinek köszönhető, az örmény és az azerbajdzsáni külügyminisztérium szombat este jelentette be.
A Hegyi-Karabah hovatartozása miatt konfliktusban álló felek egy héttel korábban is tűzszünetben állapodtak meg, ám az orosz közvetítéssel létrejött megállapodást röviddel életbe lépése után már meg is szegték. A tűzszünet kudarcáért a felek egymást hibáztatták.
Az örmény védelmi tárca szerint eddig több mint 600 katona vesztette életét a szeptember 27-én kirobbant harcokban. Azeri részről egyelőre nem közöltek hasonló listát, de Baku szerint a konfliktusban eddig több mint 50 civil halt meg örmény támadásokban.
A többségében örmények lakta terület hovatartozása 1988 februárja, vagyis még a Szovjetunió összeomlása előtti idők óta nyílt vita tárgya Baku és Jereván között. Hegyi-Karabah Örményország támogatásával az 1992-1994-ben vívott háborúban elszakadt Azerbajdzsántól, a harcokban 30 ezer ember vesztette életét, és százezrek kényszerültek menekülésre. A tartomány parlamentje 1996-ban kikiáltotta Hegyi-Karabah függetlenségét, de ezt egyetlen ország, még Örményország sem ismerte el. Mind Azerbajdzsán, mind Örményország saját területének tekinti az enklávét.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready