2020. november 26., csütörtök, Virág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Orbán: Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból22:16 Meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban22:03 BKK: minden jármű forgalomba állt Budapesten21:30 Folyosón, sátorban kötik oxigénre a súlyos koronavírusos betegeket Bukarestben21:17 Azért mondott le a holland euroszkeptikus párt elnöke, mert kiderült, hogy az ifjúsági tagozat nem a zsidó- és ratyikedvelő fiatalok gyűjtőhelye21:03 Irán mintegy 40 millió adag oltóanyag beszerzését tervezi20:46 Lavrov: Moszkva kész kielégíteni Bagdad minden haditechnikai igényét20:15 A dél-európai tagállamok elégedetlenek az EB migrációs tervével, mert nem tartalmazza a sáskák kötelező szétosztását19:58 Buzibefogadó társadalmat akar teremteni az EU - a "szivárványcsaládok" elismerését is kötelezővé tennék19:36 Az orosz főügyészség Varsóhoz fordult a Kaczynski fivérek telefonbeszélgetésének leiratáért - a lengyel külügy szerint provokáció19:18 Izraelben arra készülnek, hogy Trump a hivatali idejének lejárta előtt megtámadja Iránt19:13 Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát a költségvetési feltételrendszer bírósági vizsgálatára19:11 A kínai elnök is gratulált Bidennek19:04 Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon18:49 Meseország félidőben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Hat pontban emeltek új vádat a tengeralattjárós gyilkos ellen a szökési kísérlete nyomán

Hat pontban emeltek új vádat a dán tengeralattjárós kéjgyilkos, Peter Madsen 49 éves feltaláló ellen elbukott keddi szökési kísérlete ügyében, a férfi bűnösnek vallotta magát az összes vádpontban.
Madsen, aki a maga barkácsolta búvárhajóján 2017 augusztusában megkínozta, megölte, majd feldarabolva a tengerbe szórta Kim Wall 30 éves svéd újságírónőt, a szerdai előkészítő tárgyaláson beismerte egyebek közt, hogy szökése érdekében egy pisztolynak látszó tárggyal megfenyegette a börtönpszichológust, a börtönszemélyzet egy másik tagját és a szökésre használt furgon sofőrjét.
Az ügyész szerint az életfogytiglanra ítélt kéjgyilkosnak egy vagy több bűntárs is segíthetett megszökni a Koppenhágától nyugatra fekvő albertslundi börtönből, de hogy miként, és kik ők, azt egyelőre nem tudni.
A túszokat szedő Madsen a fehér furgonnal menekült el, amelynek sofőrjét az álpisztollyal ugyancsak megfenyegette. Az elrabolt járművel azonban mindössze néhány száz métert sikerült megtennie, mert egy mellékutcában egy rendőrségi járőrautó elállta az útját.
A rendőrség szerint nincs arra utaló jel, hogy a furgon sofőrje ismerte volna az elítéltet, de tovább vizsgálják kettejük esetleges kapcsolatát.
Madsen mindössze öt percig volt szabadlábon. Elfogásakor egy robbanóövnek látszó eszközt viselt a derekán, ezért két rendőr kissé távolabbról fegyvert fogott rá és arra kényszerítette, hogy egy sövénykerítés előtt ülve várja meg, amíg bombaszakértők érkeznek a helyszínre, és így egy 2 órán át tartó állóháború alakult ki. Egyelőre nem tudni, hogy Madsennél valóban volt-e robbanóanyag, a rendőrség szerint aligha.
A rakétamérnököt, akit az ügyészség szerint a "szexuális örömszerzés" motivált a brutális gyilkosságban, 2018-ban ítélték életfogytiglanra, ami Dániában átlagosan 16 év letöltendő börtönt jelent. Madsen esete azonban kirívó a dán kriminalisztika történetében, így az ő fogvatartása hosszabb is lehet, attól függően, hogy mennyire veszélyesnek ítélik.
Nick Haekkerup dán igazságügyi miniszter "nagyon súlyos" incidensnek nevezte a szökési kísérletet, és közölte, hogy intézkedéseket tesznek hasonló esetek megelőzésére.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready