2020. november 26., csütörtök, Virág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Orbán: Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból22:16 Meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban22:03 BKK: minden jármű forgalomba állt Budapesten21:30 Folyosón, sátorban kötik oxigénre a súlyos koronavírusos betegeket Bukarestben21:17 Azért mondott le a holland euroszkeptikus párt elnöke, mert kiderült, hogy az ifjúsági tagozat nem a zsidó- és ratyikedvelő fiatalok gyűjtőhelye21:03 Irán mintegy 40 millió adag oltóanyag beszerzését tervezi20:46 Lavrov: Moszkva kész kielégíteni Bagdad minden haditechnikai igényét20:15 A dél-európai tagállamok elégedetlenek az EB migrációs tervével, mert nem tartalmazza a sáskák kötelező szétosztását19:58 Buzibefogadó társadalmat akar teremteni az EU - a "szivárványcsaládok" elismerését is kötelezővé tennék19:36 Az orosz főügyészség Varsóhoz fordult a Kaczynski fivérek telefonbeszélgetésének leiratáért - a lengyel külügy szerint provokáció19:18 Izraelben arra készülnek, hogy Trump a hivatali idejének lejárta előtt megtámadja Iránt19:13 Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát a költségvetési feltételrendszer bírósági vizsgálatára19:11 A kínai elnök is gratulált Bidennek19:04 Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon18:49 Meseország félidőben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Morales azt állítja, felhívta a pápa a bolíviai választást követően

Az argentin száműzetésben lévő Evo Morales volt bolíviai elnök azt állítja, telefonhívást kapott Ferenc pápától, aki gratulált neki pártja elnökjelöltjének földcsuszamlásszerű győzelméhez, egyúttal felszólította, hogy "tartózkodjon a bosszútól" ellenlábasaival szemben - közölte a Kathpress katolikus hírügynökség szerdán helyi sajtójelentésekre hivatkozva.
A Vatikán egyelőre nem erősítette meg a telefonhívásról szóló információkat.
A vasárnapi bolíviai voksoláson Luis Arce, Morales MAS (Movimiento al Socialismo, Mozgalom a Szocializmusért) nevű pártjának elnökjelöltje aratott győzelmet centrista kihívója, Carlos Mesa felett.
A baloldali Evo Morales, aki 2006 óta állt az ország élén, 2019 november 10-én kényszerült lemondani az elnöki posztról a rendőrség és a hadsereg vezetésének nyomására masszív tömegtüntetések és annak nyomán, hogy az Amerikai Államok Szervezete súlyos szabálytalanságokra derített fényt az októberi elnökválasztáson, és az eredmény megsemmisítésére szólította fel La Pazt. Morales az alkotmányos rendelkezések ellenére harmadszor indult elnöki mandátumért. A volt elnök lemondását követően külföldre menekült, de a tüntetéshullám Jeanine Ánez ideiglenes bolíviai államfő alatt sem csitult.
Morales "történelmi napnak" nevezte a voksolás napját, Ánez kormányát pedig ismételten államcsínnyel és a koronavírus-járvány kezelése miatt népirtással vádolta Morales, aki ellen hazájában több bírósági eljárás is folyamatban van a többi között terrorizmus miatt.
Morales újfent bizonygatta, hogy visszatér Bolíviába, de nem fog kormányzati tisztséget ellátni. A pápa felszólítására reagálva kijelentette, hogy nincsen bosszúvágya, sőt egy "megbékélési egyezményre" törekszik országa újjáépítése érdekében.
Morales 2015-ben találkozott az argentin katolikus egyházfővel a Vatikánban.
Ricardo Centellas, a bolíviai püspöki konferencia elnöke a Vatican News hírportálnak elmondta, hogy az egyház üdvözölte az október 18-i választást, amelyet a demokrácia ünnepének nevezett. Mint mondta, a voksoláson nem voltak zavargások, és s szavazást a járványügyi óvintézkedések betartása mellett folytatták le. A sucrei érsek szerint rendkívül fontos, hogy az ország egységre találjon a jelen súlyos egészségügyi és oktatási helyzet közepette, emellett pedig az emberi jogok tiszteletben tartása is érvényesüljön.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready