2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban22:18 Terrorizmus gyanújával indítottak nyomozást Svájcban egy késelés miatt21:53 A Miskolci Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes, hogy Lorettáék nem cserélgethetik a nemüket és a nevüket21:16 Biden azt hiszi, az egész világot kell vezetnie20:50 "Olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon" - ígérte Kásler20:27 "Elvette" egy vadász fegyverét egy szarvas Csehországban20:04 Moldovai elnökválasztás: elutasították Igor Dodon fellebbezését19:50 Biden ma is rágódhatott azon, hogy vajon még mindig nem kapta meg Putyin gratulációját, vagy már el is felejtette19:38 Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek19:11 Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük18:22 Rogán bizottsági meghallgatásán emlegette fel: ők tartják életben közpénzből a ballib sajtót18:14 "Ukrán barátaink" nem engedték be Kárpátaljára Grezsa István miniszteri biztost18:08 Pennsylvaniában is hitelesítették Biden győzelmét17:40 Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak17:08 Indiában érezte magát a cigány: novemberben mezítláb rongált a gyöngyösi buszpályaudvaron
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Holokamu :: :: Hozzászólások

Holokauszt-túlélőknek küldött élelmiszercsomaggal ünnepel az izraeli osztrák nagykövetség

Hannah Liko, Ausztria izraeli nagykövete 600 meghívót küldött izraeli állampolgároknak az október 26-i függetlenség nap alkalmából tartott fogadásra. A koronavírus-járvány miatti izraeli korlátozó intézkedések nem tették volna lehetővé a csoportosulást, ezért a meghívottak számának megfelelően az osztrák nagykövetség 600 szegénysorban élő holokauszt-túlélőnek és más nélkülöző izraelinek küld az idei nemzeti ünnepen egy hónapra elegendő élelmiszercsomagot. A sógorok az idén szeptember 1-től osztrák állampolgárságot is adnak azoknak az izraelieknek, akiknek osztrák állampolgár felmenői üldöztetést szenvedtek Ausztria nemzetiszocialista korszakában – írja a Jedi’ot Áháronot című újság.
Zoom
Osztrák, zsidó, két jó barát
Ausztria 1965-től kezdve minden év október 26-án ünnepli a nemzeti ünnepnek (Nationalfeiertag) számító függetlenségi napot, miután a bécsi parlament 1955. október 26-án hirdette ki az Ausztria örökös semlegességéről szóló nyilatkozatot. A világ országaiban működő osztrák nagykövetségek a jeles nap alkalmából fogadásokat, emlékezéseket tartanak a fogadó országok, illetve az idegenben tartózkodó saját polgáraik számára. Csakhogy a sógorok Izraelben akkreditált nagykövete, a nem éppen nordikus arcélű Hannah Liko úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében Izraelben is elrendelt szigorú korlátozások miatt az idén a nagykövetség nem tartja meg a hagyományos függetlenség napi fogadást a nagykövet herzlijai rezidenciáján, hanem helyette a 600 meghívott vendég számának megfelelően 600 darab élelmiszercsomagot juttat el a nélkülöző izraeli holokauszt-túlélőknek.
 
Zoom
Hannah Liko osztrák nagykövet – hazája zászlójával (fotó: Twitter)
Hannah Liko nagykövet a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a holokauszt-túlélőknek és más izraeli nélkülözőknek eljuttatandó csomagok egy hónapra elegendő élelmiszert tartalmaznak. Az osztrák nagykövetség ünnepi élelmiszercsomagjait a szegényeket segítő Látét (Adni) nevű izraeli szervezet önkéntesei osztják ki a nélkülözőknek.
 
Zoom
A mindenkori osztrák nagykövet rezidenciája Herzlija városban (fotó: Hillá Idu)
Az általunk hivatkozott izraeli újság a fenti hírrel kapcsolatban megjegyzi: az idén szeptember 1-től a nácizmus üldözéseit elszenvedő egykori osztrák állampolgárok Izraelben élő leszármazottai (arról nincs szó, hogy hányadízigleni leszármazottak – H. J.) osztrák állampolgárságért folyamodhatnak. Az osztrák parlament nemrégen megejtett törvénymódosítása értelmében az üldözöttek leszármazottai egy nyilatkozattétel által, s a már meglevő állampolgárságukról való lemondás követelménye nélkül szerezhetnek osztrák állampolgárságot. Hannah Liko nagykövet már az idén augusztusban közölte az izraeliekkel, hogy az állampolgárságért folyamodás egyáltalán nem jár anyagi kiadással, s jogi tanácsadás igénybevételét sem igényli.
Zoom
Az áhított osztrák útlevél
A nagykövet asszony augusztusi bejelentése olyan gyorsan meghallgatásra talált a nácizmus által üldözött egykori osztrák állampolgárok Izraelben élő, s egyre növekvő számú leszármazottai körében, hogy jó másfél hónappal a folyamat kezdete óta máris mintegy 8 000 izraeli zsebében lapul a manapság már csak egyfejű fekete sassal ékesített állami címerrel ellátott osztrák útlevél.
Mindenesetre a gyűlölt osztrák „nácik” útlevelével az izraeliek szabadon utazhatnak az Európai Unió országaiba. Egyébként Ausztria tel-avivi nagykövetségén nemrégiben hangsúlyozták: felbecsülni sem tudják, hogy hány olyan potenciális izraeli van, akik a legutóbbi osztrák törvénymódosítás értelmében jogosultak osztrák állampolgárságért folyamodni.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready