2020. november 25., szerda, Katalin, Alán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Szombaton kinyitnak az üzletek, december 15-én vége a karanténnak Franciaországban22:18 Terrorizmus gyanújával indítottak nyomozást Svájcban egy késelés miatt21:53 A Miskolci Törvényszék szerint Alaptörvény-ellenes, hogy Lorettáék nem cserélgethetik a nemüket és a nevüket21:16 Biden azt hiszi, az egész világot kell vezetnie20:50 "Olyan vakcina, amely nem hatásos és szövődményeket okoz, nem fog forgalomba kerülni itthon" - ígérte Kásler20:27 "Elvette" egy vadász fegyverét egy szarvas Csehországban20:04 Moldovai elnökválasztás: elutasították Igor Dodon fellebbezését19:50 Biden ma is rágódhatott azon, hogy vajon még mindig nem kapta meg Putyin gratulációját, vagy már el is felejtette19:38 Az egész országban sűrű ködre figyelmeztetnek19:11 Ennyi év után is képes túlképzett migránsokról hazudozni az Európai Bizottság - és még többet akarnak belőlük18:22 Rogán bizottsági meghallgatásán emlegette fel: ők tartják életben közpénzből a ballib sajtót18:14 "Ukrán barátaink" nem engedték be Kárpátaljára Grezsa István miniszteri biztost18:08 Pennsylvaniában is hitelesítették Biden győzelmét17:40 Újabb ballib segélyvisítás: Gyöngyösi Dobrevékkel könyörög "Európának", hogy álljon ellen a "hitleri-sztálini" Orbánnak17:08 Indiában érezte magát a cigány: novemberben mezítláb rongált a gyöngyösi buszpályaudvaron
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az oroszok aggódnak a svéd fegyverkezés miatt

Aggodalomra ad okot Svédországnak az a szándéka, hogy jelentősen növeli katonai kiadásait, minthogy a térségben nincsenek katonai megoldást követelő ellentétek - állapította meg Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteken kiadott közleményében.
A nemzetbiztonsági stratégia meghatározása kétségkívül Svédország szuverén joga. Mindamellett a katonai kiadások ilyen nagymértékű növelése, amely, mint svéd megfigyelők rámutattak, a hidegháború korszakához hasonlítható, mindenképpen aggodalmat keltő. Annál inkább, hogy a stratégia tervezetében nem zárják ki egy Svédország elleni fegyveres támadás riasztó forgatókönyvét, és Oroszország neve több mint százszor jelenik meg az anyagban, általában mint a svéd nemzetbiztonságot fenyegető potenciális veszélyforrás.
Zaharova hangsúlyozta, hogy Észak-Európában nincsenek olyan ellentétek és konfliktusok, "amelyek természete katonai megoldást igényelne". A szóvivő szerint Svédország "oroszfóbiája" külső - főként a NATO részéről történő - nyomásgyakorlás következménye. Moszkva értékelése szerint az Észak-atlanti Szövetség felelős a feszültség növekedéséért és a katonai tevékenység kiszélesedéséért az észak-európai térségben, amely "a legutóbbi időkig az egyik legstabilabb volt a világon".
"Oroszország a maga részéről kész a nyílt és érdemi párbeszédre a biztonság és stabilitás megerősítése végett valamennyi észak-európai partnerével. Ezt nem egyszer hangsúlyoztuk a svéd féllel fenntartott kapcsolatainkban is" - olvasható a közleményben.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready