2020. december 2., szerda, Melinda, Vivien, Aranka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 A HírTV nézői nem értik, mi a baj szegény Jóskával, hiszen ő csak a gyülekezésre vonatkozó szabályokat sértette meg22:35 Amerikai igazságügyi miniszter: nincsenek bizonyítékok kiterjedt választási csalásra22:24 Szudán mégsem írná alá a békeegyezményt Izraellel - Trumpék ugyanis nem szolgáltatják a beígért baksist21:47 Exkluzív: Szájer József elmagyarázta, mit értettek félre a rendőrök21:03 Szijjártó szolidaritást kért a NATO tagállamaitól a kárpátaljai magyarüldözés ügyében - azt várhatjuk20:29 Egy színésznő közölte, hogy mostantól inkább nem is leszbikus, hanem "transznemű", és Elliot a neve19:58 Most éppen a himnuszunk miatt hurcolnak meg kárpátaljai magyarokat - Zelenszkij pártjának köszönhetően19:36 Kemény kérdés Orbánhoz: ekkora nagy Kifejlesztett országban miért nem tudják kikutatni ezt a vírust?!19:05 Már "hazajárnak" Úzvölgyébe a megszállók: az Erdély-rablást is ott ünnepelték, s üzentek Magyarországnak is18:42 Toroczkai: 30 nap elzárást kaptam18:07 Tiltott drogos-buzeráns orgián vett részt a "polgári-konzervatív" Szájer - véres kézzel, az ereszcsatornán menekült a rendőrök elől a brüsszeli buzibárból17:01 Tömegbe hajtott egy autós a németországi Trierben, halottak is vannak16:55 Leszállt a Holdra a Csang'o-5 kínai űrszonda16:06 Elégették a trianoni diktátumot; legyen ünnepnap a második bécsi döntés évfordulója!14:42 A hollandok korlátozni próbálták a transzkreatúrák szaporodását - most bocsánatot kérnek, és kártérítést fizetnek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Pompeo-Pompeius ciszjordániai látogatásának margójára - oda jutottunk, hogy már az MTI sem tud héberül

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter ezekben a napokban teszi utolsó, talán nosztalgiázónak is mondható hivatalos látogatását Izraelben, illetve a zsidó állam által megszállt palesztin és szíriai területeken, így Ciszjordániában és a Golán-fennsíkon. Pompeo, a magyarországi Hit Gyülekezetéhez hasonló zsidóimádó, cionista evangéliumi „keresztény” szekta híve az első olyan külügyminiszter, aki ellátogatott a megszállt Ciszjordánia egyik zsidó településére. Igaz, hogy „nem hivatalos látogatást” tett, de ez a lényegen nem sokat változtat.
Zoom
A jó külügyérnek kell a cégér
Donald Trump választási vereségének leginkább talán a palesztinok és az amerikai elnök által - Izrael érdekeit képviselve - kemény szankciókkal sújtott Iránban örülnek. Irán népe, illetve az ENSZ-határozat alapján országalapításra vágyakozó palesztin nép ugyanis nem felejti el, hogy a zsidó pereputtyal, üzletemberekkel és általa kinevezett szélsőséges cionista politikusokkal körülvett Trump egyre keményebb és embertelenebb szankciókkal sújtotta, szegényítette el a perzsa államot, világhódítói gesztussal Izraelnek „ajándékozta” a megszállt szíriai Golán-fennsíkot. De ő dolgoztatta ki a Ciszjordánia jelentős részének bekebelezését magában foglaló, s általa cinikusan „az évszázad üzletének” elkeresztelt izraeli-palesztin béketervet is.
Zoom
Mike Pompeo-Pompeius a Pszágot Pincészetben (fotó: Matti Stern)
Mike Pompeo november 19-én tehát ellátogatott a megszállt Ciszjordánia Sá’ár Binjámin nevű zsidó településére, pontosabban az ottani Pszágot Pincészetbe. A 2020 óta Sá’ár Binjámin zsidó településen működő pincészet már régebben, még a szomszédos Pszágot zsidó településen előállította és palackozta az amerikai külügyminiszter nevét viselő bort. A pincészet tulajdonosai ezt köszönetnek szánták a zsidóimádó Pompeónak, amiért nyilatkozatban jelentette ki, hogy a zsidó települések létesítése nem ütközik a nemzetközi törvényekbe.
Tegnap a pincészetből távozó külügyminiszter kijelentette: Amerikában engedélyezik, hogy a megszállt területekről (ő persze nem ezt a kifejezést használta – H. J.) származó, ott előállított árucikkeken, terményeken származási országként Izraelt tüntessék föl. Megjegyezzük, hogy evangéliumi Pompeo ezen a téren bűnös módon egy kicsit megkésett, hiszen a budapesti kormány már régebben hasonló bejelentést tett.
Zoom
A Pszágot Pompeo vörösbor elsősorban exportra készül - Made in Israel fölirattal…
Palesztin politikai körökben a Mike Pompeo ámokfutását, ciszjordániai látogatását a Kr. e. I. században végbement történelmi eseményt alapul véve viccesen így kommentálják: Mike Pompeius meghódította a Szentföldet, ám ezúttal a zsidók számára.
Pompeo-Pompeius szentföldi ámokfutásának másik fontos állomása az volt, hogy a Nobel-békedíj várományos Binjámin Netanjáhuval közösen tartott sajtótájékoztatón bejelentette: Amerika, mármint Donald Trump további (!) szankciókat rendel el Irán ellen, illetve a palesztin területeket zsidókkal benépesítő (már több mint 600 ezer zsidó telepes él a megszállt területeken – H. J.), a palesztin állam létrehozását megakadályozó Izraelt gazdasági, akadémiai és kulturális bojkottal, szankciókkal jobb belátásra kényszeríteni kívánó BDS-t Amerikában antiszemita szervezetnek nyilvánítják. A néhai Golda Meir izraeli miniszterelnök fogalmazta meg első ízben a mára valósággá váló megállapítást: aki Izrael politikáját bírálja, az antiszemita…
Zoom
Pszágot (nem: Piszgot!) zsidó település a Dzsebel et-Tavíl hegyen (fotó: Áhmád Gháráb)
Az amerikai külügyminisztert Sá’ár Binjámin zsidótelepülésen izraeli zsidó tüntetők, pontosabban a megszállást ellenző Békét most! (Sálom áhsáv – שלום עכשו) mozgalom tagjai fogadták. A koronavírus-járványra való hivatkozással a hatóságok csak mintegy tucatnyi tüntetőt engedtek a helyszínre. Amint a mellékelt videón is látható és hallható, a helikopterrel érkező Pompeót a tüntetők kifeszített transzparensen az „USA ne ássátok alá a béke lehetőségét!” felirattal fogadták, miközben ezt skandálták: „Izrael és Palesztina - két államot a két népnek!”.
Zoom
A Békét Most! mozgalom tüntetői fogadják Mike Pompeiust Sáár Binjámin zsidó településen (fotó: Áriél Káháná)
Pompeo-Pompeius ciszjordániai látogatásának színhelye tehát a Pszágot Pincészet volt. Csakhogy a látogatásról szóló, általunk is átvett MTI-hírben a nevezett pincészet neve helytelenül „Piszgot”-nak van írva. A pincészetet 2003 létesítették az El-Birá palesztin városhoz közeli Pszágot zsidótelepülésen. Magát a zsidótelepülést 1981-ben létesítették a palesztinoktól elrabolt Dzsebel et-Tavil (=جبل الطويل –Magas hegy) nevű hegytetőn, s arról kapta a héber nevét. Nos, a pszágot (hegycsúcsok – פסגות) egyes száma: piszgá (פסגה), míg a többes birtokos esete valóban: piszgot. Csakhogy a szóban forgó zsidó településnek nyelvészeti értelemben nincs birtokosa, s ezért Pszágot-nak és nem Piszgot-nak kell írni.
Zoom
Pszágot és nem Piszgot Pincészet
Megjegyezzük, hogy a Pszágot településnév helytelen használata a héber nyelvkultúrában járatos emberek szemében olyan műveletlenségnek számít, mint a magyar nyelvben a suksükölés. Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor bizonyos körökben a MTI-t Magyar Talmudisták Irodájaként értelmezték?... Az igazi talmudista ugyanis tud héberül.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready