Legalább tizennégy fegyverest öltek meg Szíriában szombat este izraeli légicsapásokban - közölte vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat.
A csapásokat az Irakkal határos kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban hajtották végre. Az áldozatok - irakiak és afgánok - Irán-párti milíciák tagjai voltak - értesült az OSDH.
A szíriai konfliktus 2011-es kirobbanása óta Izrael több száz légicsapást hajtott végre a szíriai kormányerők, illetve a Damaszkuszt támogató Irán és a libanoni Hezbollah szíriai állásai ellen. A zsidó államot már számos alkalommal megvádolták azzal, hogy légicsapásokat hajtott végre Deir-ez-Zór tartományban, de az OSDH értesüléseit a szíriai állami média vagy az izraeli hadsereg a legritkább esetekben kommentálja.
Deir-ez-Zór tartományban különösen aktívak a szíriai kormányt támogató külföldi - leginkább iraki és iráni - milíciák. Ugyanebben a tartományban közben jelen van egy kurd és arab fegyveresekből álló szövetség, amelyet a washingtoni vezetésű nemzetközi koalíció támogat.
(MTI)