Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:04 Nem engedik beszélni a WHO szakértőivel a kínai áldozatok hozzátartozóit17:44 "Megvédjük őket" - a Mi Hazánk vendéglátósok jelentkezését várja17:30 2021-ig kellett várni, de végre Luxemburgból is csurran-cseppen egy kis kárpótlás a "túlélőknek"17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek12:17 Pápai eligazítás: folyamatosan holokausztozni kell
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Michigani republikánus képviselő: Trump nem kért beavatkozást a szavazatszámlálásba

Reklám

Donald Trump amerikai elnök nem kérte a beavatkozást a szavazatszámlálás folyamatába - jelentette ki Lee Chatfield, a michigani képviselőház republikánus elnöke a Fox televíziónak adott interjújában vasárnap.
Chatfieldet és a michigani képviselőház másik hat republikánus törvényhozóját Donald Trump pénteken fogadta a Fehér Házban. Sajtóhírek akkor arról szóltak: az elnök esetleg azért egyeztet a politikusokkal, hogy megpróbálja rávenni őket a választási eredmény hitelesítése előtt a folyamat befolyásolására.
Michiganben Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje 154 ezer vokssal többet kapott, mint Donald Trump.
Lee Chatfield a Fox televíziónak nyilatkozva hangsúlyozta: alaptalanok voltak azok a feltételezések, amelyek szerint Donald Trump törvénytelenségre akarta volna rábírni a politikusokat.
"Ez egész egyszerűen nem történt meg" - szögezte le a michigani házelnök. Nem részletezte azonban, hogy miről esett szó a mintegy másfél órás megbeszélésen. Mindössze annyit mondott, hogy a küldöttség további szövetségi segítséget igényelt a koronavírus-járvány elleni küzdelemre Michiganben.
Michigan állam választási bizottsága azt kérte a szavazatokat ellenőrző, két republikánus és két demokrata párti politikusból álló testülettől, hogy hitelesítse a november 3-án tartott választás eredményét, amely szerint Joe Biden 2,8 százalékpontos szavazattöbbséggel aratott győzelmet.
A Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) és a párt michigani vezetése azonban azt szeretné, ha a hitelesítéssel még 14 napig várnának. Feltételezéseik szerint ugyanis Wayne megyében - amely az állam legnagyobb területű megyéje, székhelye Detroit - alaposan kivizsgálnák a feltételezett választási szabálytalanságokat.
A michigani választási iroda már jelezte: még ha a szabálytalanságok beigazolódnának is, ez nem változtatná meg a végeredményt.
"A hitelesítési folyamatot nem szabad manipulálni annak érdekében, hogy egyfajta utólagos népszavazás legyen a választók kinyilvánított akaratáról. A demokrácia nem így működik" - írta vasárnapi közleményében Lavora Barnes, a michigani Demokrata Párt elnöke.
Republikánusokhoz közeli rádiók és portálok idézték Barnes június elején kiadott közleményét, amelyben a néger politikusnő azt hangoztatta, hogy azok az emberek, akik Donald Trumpot támogatják, rasszisták.
Közben Donald Trump jogászcsapata vasárnap fellebbezést nyújtott be Pennsylvaniában azon szövetségi bírói döntés ellen, amely szombaton elutasította a keresetet több millió levélszavazat érvénytelennek nyilvánítására. A kereset szerint az állam több megyéje törvényellenesen elfogadott olyan levélszavazatokat, amelyeken javítva volt a voks.
Pennsylvaniában a jelenlegi helyzet szerint Biden győzött, 80 ezerrel több szavazattal. A tagállam 20 elektort ad az Egyesült Államok elnökét megválasztó elektori testületbe, amelyben 270 voksra van szükség ahhoz, hogy az egyik jelöltet az Egyesült Államok elnökévé válasszák.
Trump kampánycsapata vasárnap este közleményt adott ki. Ebben tudatta, hogy az elnököt segítő jogászcsapatnak többé nem tagja Sidney Powell, az az ügyvéd, aki nemrégiben csatlakozott a jogászokhoz, és a múlt csütörtökön tartott sajtókonferencián ellentmondásos és megalapozatlan állításokat fogalmazott meg a feltételezett választási csalásokról. A többi között úgy vélekedett, hogy az állítólagos választási csalások egy Venezuelából kiinduló összeesküvés részei.
Powell megjegyzéseit republikánus publicisták és politikusok egyaránt bírálták. Joni Ernst iowai republikánus szenátor például egy rádióinterjúban "sértőknek" nevezte a jogásznő állításait.
"Sidney Powell nem tagja Trump jogászcsapatának" - írta közleményében Rudy Giuliani és Jenna Ellis, a jogászcsapat két tagja. Leszögezték azt is, hogy a jogásznő "nem személyes ügyvédje Donald Trumpnak".
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready