Bezár!
2021. január 27., szerda, Botár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:21 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról (II./1.)18:04 Nem engedik beszélni a WHO szakértőivel a kínai áldozatok hozzátartozóit17:44 "Megvédjük őket" - a Mi Hazánk vendéglátósok jelentkezését várja17:30 2021-ig kellett várni, de végre Luxemburgból is csurran-cseppen egy kis kárpótlás a "túlélőknek"17:10 Az orosz parlament ratifikálta az Új START-szerződés meghosszabbítását16:47 MÖM: elég volt a lezárásokból!16:26 Mintegy ezerkétszáz éves kard került elő Zala megyében15:46 Ökölpacsi antimagyar szektás rabbikkal - Áder egészen a zsinagógáig ment egy kis alázkodásra15:26 Mégsem csak dögunalom a mai emléknap (is): saját rajongói zsidózzák a holokausztozó Jakabot14:55 Müller: az oltásmennyiség függvénye a nyitás14:33 Szijjártó megint elmondta Kijevben, mennyi mindennel kedveskedünk nekik - és ezúttal sem ért el semmit ezzel14:17 A csehek többsége állítólag most már beoltatná magát13:31 Bill Gates nem örül a "koronás népszerűségnek"13:04 Így néz ki egy németországi Covid-láger - februárban nyitja meg kapuit12:26 Brit elmebaj: a színes csőcseléket eltartják, a dolgozó EU-s állampolgároknak fizetnek, hogy lelépjenek
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Anyaország :: :: Hozzászólások

Eldőlt: a félig magyarnak hazudott, de teljesen zsidó Blinken lesz Biden külügyminisztere

Reklám

Joe Biden demokrata párti elnökjelölt várhatóan Antony Blinkent nevezi majd meg külügyminiszter-jelöltjéül - jelentette a Bloomberg News hírügynökség vasárnap későn este.
Zoom
Fotó: Getty Images
Blinken zsidó családba született 1962-ben. A szülei elváltak, a nevelőapja pedig még a vér szerintinél is zsidóbb volt, túlélő fokozatban: megjárta Auschwitzot és Dachaut, de valahogy őt sem gázosították el - derül ki a Wikipédia angol nyelvű kiadásának szócikkéből.A közlést sem Biden munkatársai nem kommentálták, sem Antony Blinken. Az 58 éves Blinken 2015 és 2017 között külügyminiszter-helyettes, azt megelőzően pedig Barack Obama elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese volt. Pályáját Bill Clinton kormányzata idején kezdte a külügyminisztériumban.
Internetes honlapján hétfőre virradóra a The New York Times is azt jelentette, hogy Biden Blinken mellett dönt. A lap "a globális szövetségek" híveként írta le Blinkent, megjegyezve, hogy ő Joe Biden legközelibb külpolitikai és nemzetbiztonsági tanácsadója.
Korábbi sajtóértesülések szerint Joe Biden fontolgatja Susan Rice, az Obama-kormányzat ENSZ-nagykövete jelölését is a külügyminiszteri posztra. Rice a napokban újságíróknak nyilatkozva "nyitottnak" mondta magát e jelölésre.
Zoom
Fotó: Cheriss May / NurPhoto / Getty Images
Katie Bedingfield, Biden kommunikációs tanácsadója vasárnap a Fox televíziónak nyilatkozva - kérdésre válaszolva - közölte, hogy Joe Biden kedden hozza nyilvánosságra a várható kormányzata tagjainak névsorát. Hasonlóképpen nyilatkozott Ron Klain, Biden leendő kabinetfőnöke is az ABC televízióban.
Jennifer Psaki, Biden egyik tanácsadója, a CNN televízióban, szintén vasárnap, arról beszélt, hogy a leendő Biden-kormány "sokszínű lesz". Úgy fogalmazott: a Bidenre és alelnökjelöltjére, Kamala Harrisre szavazók között "vannak progresszívek, mérsékeltek és republikánusok is, jóllehet, az amerikaiak túlnyomó többsége nem e meghatározások szerint gondol önmagára". Hozzáfűzte: a várható kormányzat tükrözi majd Amerikát.
"Vagyis ez ideológiai sokszínűséget jelent majd, s (Biden) azt szeretné, hogy többféle felfogású ember üljön az asztal körül" - mondta.
Bernie Sanders, az Egyesült Államokban radikális baloldalinak számító nézeteiről ismert vermonti független szenátor még pénteken az AP amerikai hírügynökségnek adott interjújában arról beszélt: "számomra teljesen egyértelmű, hogy a progresszív nézeteknek helyet kell adni a Biden-kormányzatban". Nyilatkozatát elemzők úgy értékelték, mint nyomásgyakorlást Joe Bidenre.
Antony Blinken édesapja, Donald Blinken Magyarországon volt amerikai nagykövet a kilencvenes években - írja az MTI.
Frissítés: helyesbíteni kényszerülünk
A Zsindexről ugyanis megtudtuk, hogy aki 1000%-ban zsidó, az valójában... félig magyar.
Zoom
Ma is tanultunk valamit... Bubu nélkül is
2. frissítés: eldőlt
Joe Biden hatalomátadást bonyolító csapata megerősítette a Bloomberg értesüléseit, miszerint a megválasztott amerikai elnök Antony Blinkent nevezi meg külügyminiszter-jelöltjéül, írja a CNN nyomán a 24.
Ők is hozzáteszik, hogy Blinken édesanyja, Judith Pisar révén "félig magyar származású". A People cikke szerint Antony Blinken anyai nagyszülei Amerikában született "magyar", azaz magyarországi zsidók voltak, így a dédszülei lehettek, akik kivándoroltak valamikor XIX. század végén, vagy a XX. század elején.
Blinken apja Orbánt bírálta, Gyurcsánynak örült
Az amerikai külügyminiszteri poszt várományosa, Antony Blinken apja, a korábban befektetési bankárként tevékenykedő Donald Blinken 1994 és 1997 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete. Kinevezésekor azt nyilatkozta a Magyar Hírlapban, hogy Amerika érdeke, hogy a térség gazdasági és politikai rendszerei teljesen integrálódjanak a Nyugathoz, írja az Index.
Zoom
Magyarbarátok, ha találkoznak... Donald M. Blinken még az Egyesült Államok magyarországi nagyköveteként 1995. szeptember 21-én (fotó: Kovács Attila / MTI)
A Blinken házaspár 2009-ben Menekülés és visszatérés című könyvében is kiadta visszaemlékezéseit. A cím arra utal, hogy Judith Blinken gyerekként Budapesten vészelte át a második világháborút, és csak 1949-ben sikerült édesanyjával együtt elhagynia az országot.
Memoárjukban az első Orbán-kormányt is megemlítik.
A volt misszióvezető a következőképpen fogalmazott:
Sajnos az Orbán-kormány visszavetette Magyarország haladását abba az irányba, hogy a kormányzati munka átláthatóbb és elszámoltathatóbb legyen. A nemzeti deficit és a munkanélküliség makacsul nagy maradt, a külföldi befektetőket a bonyolult adószabályok terhelték, és az Orbán-kormány első két évében nem privatizáltak nagyobb állami tulajdonú vállalatokat. Az is zavaró hatású volt, hogy a kapcsolatok Romániával és Szlovákiával visszafejlődtek, miután a korábbi években haladás történt a megbékélés felé az etnikai kérdésekben. 2002-ben Orbán Viktor és Fidesz pártja elvesztette a választásokat.
A Gyurcsány-kormányról akkor a következőket írták könyvükben:
A választók pozitívan reagáltak Gyurcsány erős végrehajtói képességére azzal, hogy a szocialistákat 2006-ban újraválasztották, és így a kommunizmus vége óta elsőként egy kormány két választási cikluson keresztül is képes volt megőrizni hivatalát. Ez Magyarország politikai érettségének bátorító jele volt.
Blinkenék tényleg nem felejtették el Magyarországot azután, hogy a nagyköveti kinevezés lejárt. Sajnos. 2015-ben Blinken és második felesége nagy összegű adománnyal járult hozzá a Közép-európai Egyetem (CEU) Nyílt Társadalom Archívuma (OSA) finanszírozásához. Az OSA az adományozók tiszteletére a Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Archívum nevet vette fel.
A lex-CEU elfogadása előtt az idősebb Blinken Nancy Goodman Brinker és Eleni Tsakopoulos Kounalakis korábbi nagykövetekkel együtt levelet is írt a kormánynak, azt fejtegetve, hogy a törvény elfogadása visszavetheti a két ország kapcsolatait.
Mint írták, a törvény olyan változásokat okoz a jogi környezetben, amelyek
jelentős mértékben korlátozzák azt az akadémiai szabadságot, amely elengedhetetlen az egyetem további budapesti működéséhez, és ez hatalmas csapás lenne mindarra, amit az USA és Magyarország közösen elért az elmúlt negyedszázadban.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready