John Paul Mac Isaac, a Biden-család botrányát kirobbantó számítógép-szerelő halálos fenyegetések hatására bezárta a delaware-i Wilmingtonban működő számítógép-javító műhelyét, írja a The Blaze nyomán a Mandiner.
Mac Isaac korábban azt állította, hogy rendelkezik Hunter Biden laptopjának merevlemezével, amely információkat tartalmaz Joe Biden volt alelnök fiáról és annak Ukrajnában bonyolított nemzetközi ügyleteiről. Joe Biden leendő elnök szerint mindez csupán „kétségbeesett próbálkozás, hogy engem és a családomat besározzák". Nem cáfolta azonban, hogy a laptop fiáé, Hunter Bidené.
A szerelő ügyvédje, Brian Della Rocca elmondta, hogy ügyfele több halálos fenyegetést követően bezárta az üzletét. Nem áruta el Mac Isaac tartózkodási helyét, de egy szomszéd állítása szerint az informatikus elhagyta a várost.
Októberben Mac Isaac azt állította, hogy biztosítékként megtartotta az említett merevlemez másolatát, mert „attól tart, hogy megölik azok az emberek, akik Bidennek dolgoznak" Della Rocca elmondta, „nem hiszi, hogy ügyfele a továbbiakban részt vesz” a laptoppal kapcsolatos további perekben és vizsgálatokban. Hozzátette: „irodája az elmúlt hetekben beszélt Wilmington város FBI-ügynökeivel és Delaware államügyészével, Leslie Wolffal” ugyanakkor „nem hajlandó információt kiadni a beszélgetések jellegéről.” Sem a Delaware-i Ügyészség, sem a Szövetségi Nyomozó Iroda nem kommentálta az információkat.
Októberben a New York Post arról számolt be, hogy Mac Isaacot megkérték egy olyan számítógép megjavítására, amely állítólag kétes és terhelő e-maileket és inkrimináló fotókat tartalmazott Hunter Bidenről, melyek egyúttal alátámasztják azt a régóta keringő gyanút, hogy titkos találkozóra került sor a volt alelnök Joe Biden, és az ukrán Burisma cég legfelsőbb vezetője között.