Bezár!
2021. január 24., vasárnap, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:59 Trump kemény munkája nem vész el: nagykövetséget nyit az Egyesült Arab Emírségek Tel-Avivban16:25 Joghurttal ünnepelték "román barátaink" a "kis egyesülést"16:14 A holland rendőrség őrizetbe vette a sárga Escobart15:46 Tényleg semmi szükség kerítésre: sok elszenesedett holttestet találtak Mexikóban, az amerikai határ közelében14:59 "Keményen az asztalra csaptunk" - mondta az Európai Tanács elnöke14:23 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának13:57 Lapátra tették a Hertha vezetőedzőjét - Dárdai visszatérhet13:41 Eljött a női kvóták ideje a madridi Prado múzeumban is - mindezt a takarékosság jegyében13:02 Az iraki vezetés ma elárasztotta a jogvédők könnycsatornáit12:26 Lassan érkezik a vírus antiszemita variánsa11:57 OGYÉI-főigazgató: idő kérdése, és Európában szerephez jut a Szputnyik V11:40 Tizenegy bányászt kimentettek a berobbant kelet-kínai aranybányából11:23 Az "elveszett jobboldali szavazat" mítoszának cáfolata11:06 Közútkezelő: újra téliesebbek az útviszonyok10:51 Szijjártó: kész a megállapodástervezet a kínai vakcináról, csak alá kell írni, ha megkapja a hazai engedélyt az oltóanyag
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Franciaország nem ismeri el a Hegyi-karabahi Köztársaságot

Reklám

Párizs nem ismeri el az egyoldalúan kikiáltott Hegyi-karabahi Köztársaságot - erősítette meg csütörtöki közleményében a francia külügyminisztérium.
"November 25-én a szenátus határozatot fogadott el, amely arra szólítja fel a francia vezetést, hogy ismerje el az önhatalmúlag kikiáltott Hegyi-karabahi Köztársaságot. A szavazást megelőző vitában Jean-Baptiste Lemoyne külügyi államtitkár emlékeztetett a francia kormány álláspontjára ebben a kérdésben - áll a közleményben, amely szerint Franciaország nem ismeri el az önhatalmúlag kikiáltott Hegyi-karabahi Köztársaságot.
"Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) minszki csoportjának társelnökeként viselt kötelezettségünk abban áll, hogy a hegyi-karabahi konfliktus tárgyalásos megoldásán dolgozzunk, így Hegyi-Karabah jövőbeli jogállásának kérdésén, és ezeket a tárgyalásokat nem lehet előre, egyoldalúan meghatározni. Most számunkra az a legfontosabb, hogy a konfliktus miatt evakuált emberek biztonságosan visszatérhessenek a lakóhelyükre" - áll a közleményben.
A párizsi külügyminisztérium szerint Franciaország "továbbra is eltökélt, hogy ezekben a keretekben érje el a konfliktus tartós rendezését, figyelembe véve a biztonsági követelményeket és a térség népeinek méltóságát, és mindent megtegyen a dél-kaukázusi helyzet stabilizálása érdekében".
"Párizs kitart a minszki csoport társelnöki tisztsége mellett, hogy előrehaladást lehessen elérni minden kérdésben, amely még egyeztetésre szorul a november 9-én megkötött tűzszüneti megállapodás után, valamint a térség lakosságának történelmi és kulturális öröksége védelmében".
A szerdai francia szenátusi határozatra válaszul az azeri parlament csütörtöki határozatában azt ajánlotta a kormánynak, hogy "szólítsa fel az EBESZ-t Franciaország kizárására a minszki csoport társelnökségéből ". Az azeri képviselők arra is felhívták a kormányt, hogy vizsgálja felül az azeri-francia politikai és gazdasági kapcsolatokat.
A 348 fős francia szenátusban szerdán a jelen lévő 306 képviselő közül 305 megszavazta azt a határozatot, amely felszólítja a francia kormányt, hogy ismerje el Hegyi-Karabah függetlenségét. A határozat ajánlás jellegű, nem kötelezi a kormányt végrehajtásra.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready