Bezár!
2021. január 24., vasárnap, Timót, Surány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:34 Indonézia lefoglalt egy iráni és egy panamai tankert16:59 Trump kemény munkája nem vész el: nagykövetséget nyit az Egyesült Arab Emírségek Tel-Avivban16:25 Joghurttal ünnepelték "román barátaink" a "kis egyesülést"16:14 A holland rendőrség őrizetbe vette a sárga Escobart15:46 Tényleg semmi szükség kerítésre: sok elszenesedett holttestet találtak Mexikóban, az amerikai határ közelében14:59 "Keményen az asztalra csaptunk" - mondta az Európai Tanács elnöke14:23 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának13:57 Lapátra tették a Hertha vezetőedzőjét - Dárdai visszatérhet13:41 Eljött a női kvóták ideje a madridi Prado múzeumban is - mindezt a takarékosság jegyében13:02 Az iraki vezetés ma elárasztotta a jogvédők könnycsatornáit12:26 Lassan érkezik a vírus antiszemita variánsa11:57 OGYÉI-főigazgató: idő kérdése, és Európában szerephez jut a Szputnyik V11:40 Tizenegy bányászt kimentettek a berobbant kelet-kínai aranybányából11:23 Az "elveszett jobboldali szavazat" mítoszának cáfolata11:06 Közútkezelő: újra téliesebbek az útviszonyok
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az orosz külügy tiltakozott Washingtonnál a keddi hajós incidens miatt

Reklám

Az orosz külügyminisztérium pénteken határozott tiltakozását fejezte ki Washingtonnál amiatt, hogy a héten egy amerikai rombolóhajó behatolt orosz területi vizekre, amit az orosz fél a béke megsértésének minősített.
"Az orosz külügyminisztérium határozott tiltakozását fejezi ki ezzel kapcsolatban. A történteket nyílt provokációnak tartjuk, amelynek célja a béke és a rend megsértése volt" - fogalmazott közleményében a tárca.
Az orosz külügyminisztérium szerint az Oroszországi Föderáció tengeri határainak megsértése arra az amerikai szándékra utal, hogy "kétségbe akarják vonni a Nagy Péter-öböl nemzetközi jogi státuszát". Ezért Moszkva felszólítja Washingtont, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló provokációktól, és az ilyen tengeri határsértések lehetséges következményeire figyelmeztetett.
Az orosz védelmi minisztérium kedden közölte, hogy az amerikai John McCain rombolóhajó két kilométer mélyen behatolt orosz területi vizekre a Japán-tengeren, a Nagy Péter-öbölben. Az amerikai hajót végül az Admiral Vinogradov tengeralattjáró-elhárító hajó szorította ki onnan.
A tárca szerint a John McCain, amely már több napja a Japán-tengeren tartózkodott, kedd reggel hatolt be orosz felségvizekre. Az Admiral Vinogradov figyelmeztette az amerikai hadihajót, hogy manővere elfogadhatatlan, és kilátásba helyezte a célzott ütközés lehetőségét.
A moszkvai beszámoló szerint a figyelmeztetést és az orosz hajónak az amerikai felé tartó irányváltását követően a John McCain azonnal nemzetközi vizekre távozott, és több behatolási kísérletet nem tett. A tárca közölte, hogy az Admiral Vinogradov közvetlenül az amerikai hajó közelében teljesít feladatokat, és a térségbe vezényelték az orosz Csendes-óceáni Flotta Szoversennij korvettjét.
Az amerikai haditengerészet tagadta, hogy hibát követett el, és azzal vádolta Moszkvát, hogy túlzó tengeri követelései vannak.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready