Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:28 Rúgott még egy utolsót Trumpba a szenátus republikánus párti többségének vezetője19:14 Peking szerint ők helyesen jártak el járványügyben18:45 Ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést18:26 A Mi Hazánk azonnali lépéseket sürget a cigánybűnözés felszámolása érdekében18:17 Több mint nyolcvan migráns jutott át Melillába a határkerítésen18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért14:18 GKI: az ország 19 megyéjéből 14-ben országos átlag alatti volt a nettó kereset 2019-ben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Gadámeszben fog közösködni a két rivális líbiai parlament

Reklám

A megosztott líbiai parlament képviselői megállapodtak abban, hogy az északnyugati Gadámesz városában fognak összeülni egy első hivatalos ülésre - közölték a marokkói Tangerben zajló négynapos megbeszélés résztvevői szombaton közzétett zárónyilatkozatukban.
A mintegy 180 képviselőből 123 támogatta, hogy az együttes ülést a tunéziai és algériai határhoz közeli városban tartsák meg, és minden szükséges lépést megtegyenek a líbiai képviselőház újraegyesítése érdekében. A zárónyilatkozat azonban nem tett említést időpontról.
A tangeri megbeszéléseken részt vevő tárgyalódelegáció elkötelezte magát az elnök- és parlamenti választások megtartása mellett. A líbiai konfliktus szemben álló felei között az ENSZ égisze alatt folytatott béketárgyalások Tuniszban tartott első fordulóján megállapodás született arról, hogy a voksolást 2021. december 24-én rendezik.
Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatását követően az észak-afrikai ország káoszba süllyedt, és 2014-től két részre szakadt. Keleti és déli területeit Halífa Haftar tábornok tartja hatalmában, Oroszország, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek pártfogását élvezve, az Agila Száleh házelnök vezette tobruki parlamentre támaszkodva, míg a Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök irányította nemzetközileg elismert és Törökország katonai támogatását élvező egységkormány székhelye Tripoliban található.
Az ország korábbi törvényhozása, a Nemzeti Kongresszus, amely Tripoliban működött, 2016-ban oszlott fel. Képviselői nagyobb részben a Hálid al-Misri vezette, a nemzeti egységkormánnyal "társbérletben" az országot irányító Legfelsőbb Államtanácshoz csatlakoztak, egy részük viszont a Tobrukban megalakult parlament soraiban folytatta tevékenységét.
A rivális testületek képviselői évek óta első alkalommal találkoztak egymással Tangerben.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready